Publiceret: 5/9/2012
Visninger: 95
Bedøm casen:

XL-BYGG Effektiv uppföljning och rapportering

Med en beslutsstödslösning helt baserat på Microsoft SQL Server 2012, kan anslutna XL-bygghandlare nu följa upp sin verksamhet på ett enkelt och smidigt sätt.

XL-BYGG är en kedja med över 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med handlare i Norge och Danmark bildar de Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av anläggningarna har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna.

Historiskt har små organisationer, liknande enskilda bygghandlare inte kunnat räkna hem den initiala kostnaden som kommer med ett traditionellt implementerat beslutsystem. Tillsammans med Attollo togs en lösning fram där de anslutna XL-BYGG-handlarna, med det centrala affärssystemet, tillsammans kunde dela på kostnaden, och på så sätt kunna ta del av alla affärsfördelar som kommer med ett beslutstöd. Bygghandlarna betalar en månadskostnad och får då tillgång till en portal med skräddarsydda rapporter, framtagna av en arbetsgrupp bestående av representanter från XL-BYGG samt Attollo.

För att följa upp försäljning, lagerstatus, underlätta för artikelhantering, kundanalyser med mera använder anslutna bygghandlare sig nu av en rapportlösning baserad på Microsoft SQL Server 2012. Användarna kan enkelt nå sina rapporter via en webbläsare och med ett fåtal klick få fram både aktuella och historiska siffror för just deras anläggning.

Tidigare hade handlarna endast möjlighet att följa upp sina verksamheter genom listutskrifter från affärssystemet, men denna nya prenumerationstjänst har blivit ett riktigt lyft för verksamhetsuppföljningen. Med hjälp av Attollo och Microsoft SQL Server 2012 sparar nu anläggningarna in timmar varje månad och får en bättre och tydligare överblick över verksamheten.

– Att affärsmodellen är ”as-a-Service” som medför att användarna redan från dag 1 får ROI på tjänsten samt enkelheten i lösningen, gjorde att det var ett lätt beslut att driva igång projektet”, säger Patrik Liljegren, IT-ansvarig på XL-Byggpartner.

Tiden man sparar genom lösningen kan man istället lägga på att förbättra verksamheten utifrån vad som åskådliggörs i rapporterna. Utöver förbättrad försäljningsuppföljning fick kundvården sig även ett lyft, då man nu kontinuerligt kan se till att kunderna har ett aktuellt prisavtal utifrån den individuella försäljningshistoriken.

– Vi hade primärt två huvudspår under projektet; användarvänlighet och att lösningen skulle vara helt dynamisk. Detta ger möjligheten för fler bygghandlare att ansluta sig till tjänsten. Att bygghandlarna använder sig av samma centrala affärssystem gjorde utrullningen enkel för oss och tjänsten mottogs med öppna armar vilket såklart var extra roligt! ”, säger Andreas Lindesten, marknadsansvarig AO-MS på Attollo.

Fakta om XL-BYGG
XL-BYGG är en kedja med över 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med Norge och Danmark bildar de Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av anläggningarna har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna.

Fakta om Attollo
Attollo är ett konsultbolag med specialistkompetens inom Business Intelligence & Corporate Performance Management. Attollo grundades 2007 och består i dagsläget av ett tjugotal medarbetare med en genomsnittlig branscherfarenhet på tio år.

Teknik
Microsoft SQL Server 2012

Kontakt XL-Byggpartner
Patrik Liljegren, IT-ansvarig
E-postadress: patrik@xlbyggpartner.se

Kontakt Attollo
Andreas Lindesten, marknadsansvarig AO-MS
E-postadress: andreas.lindesten@attollo.se

Kontakt Microsoft
Navid Kahn, Produktmarknadschef Microsoft BI
E-postadress: v-nakahn@microsoft.com

Länkar:
www.attollo.se
www.microsoft.se/bi

This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
Løsningen - kort fortalt
Organisationsprofil
XL-BYGG är en kedja med över 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med Norge och Danmark bildar de Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av anläggningarna har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna.

Hardware
Microsoft SQL Server 2012

Software & Services
Microsoft SQL Server

Industri(er)
Specialty Retail

Land
Sweden

Languages
Swedish

Partner(e)
Attollo