Publiceret: 3/28/2012
Visninger: 24
Bedøm casen:

Arcadis Nederland BV ARCADIS kan met Hyper-V virtualisatie flexibeler inspelen op veranderende behoeften

ARCADIS, with its 15,000 employees, is one of the top ten engineering consultancies in the world, and is even in the top five in Europe, Brazil and Chile. The company wanted to implement an effective and scalable IT platform with the minimum of appliances and the lowest possible maintenance costs. The Hyper-V virtualisation solution fully meets ARCADIS’s platform needs, while simultaneously making a considerable reduction in the number of physical servers. “This gives us a big advantage over competitors which haven’t virtualised yet,” says Marcel Onder de Linden of ARCADIS.

Situation

ARCADIS startte een IT-project met als onderdeel het consolideren van IT-middelen. “We wilden een efficiënt gebruik van server- en storage. Minder investeren in hardware betekent ruimtebesparing, een substantieel lager energieverbruik en een reductie van de kosten. Een andere eis die we stelden betrof lage beheerkosten. Virtualisatie is daarvoor de oplossing,” aldus Marcel Onder de Linden, unit manager bij ARCADIS.

Solution

ARCADIS koos voor de Hyper-V virtualisatieoplossing van Microsoft. “Het Hyper-V platform werkt goed samen met alle op Windows gebaseerde technologieën die bij ons in gebruik zijn. Dat was voor ons reden om te kiezen voor het Microsoft product en niet naar andere oplossingen zoals bijvoorbeeld VMWare te kijken”, zegt Marcel Onder de Linden. “Ook al omdat Hyper-V integraal deel uitmaakt van de Windows Server omgeving, is het de meest geschikte technologie om onze productieomgeving te stroomlijnen."

Het virtualisatieproject maakt deel uit van een totale vernieuwing van de serverinfrastructuur en de werkomgeving voor de eindgebruikers. “Het totale project betrof het invoeren van een SRM (storage resource management) oplossing, de adoptie van Windows Server 2008 R2 als standaard server besturingssysteem en Windows 7 voor de clients. Zonder virtualisatie was de complete update onbetaalbaar geweest, omdat we dan fors zouden moeten investeren in extra apparatuur en ruimte. Behalve die investering zouden ook de operationele kosten flink toenemen, denk aan onderhoud, elektriciteit en koeling.”

Virtualisatie is vaak een veel betere oplossing en alternatief, zodra er sprake is van uitbreiding van het serverpark. In de praktijk blijken veel servers amper 15% van de beschikbare capaciteit te benutten. Met servervirtualisatie wordt één hardwareserver opgedeeld in meerdere virtuele machines, die zich elk gedragen als een volwaardige, onafhankelijke server. Hierdoor wordt de hardware efficiënter gebruikt, kunnen aan de servers gemakkelijk meer resources worden toegekend en werken toepassingen onafhankelijk van de hardware waarop ze draaien. Virtualisatie is dan ook zeker de oplossing voor serverconsolidatie en bewijst tevens zijn nut bij disaster recovery scenario’s.

Het virtualisatieplatform wordt door ARCADIS in samenwerking met Microsoft ingericht. Ook hardwareleverancier Dell is bij het project betrokken en neemt de inrichting van de serverhardware en storage-omgeving voor zijn rekening.

Om de uitrol en het fysieke en virtuele beheer zo gemakkelijk mogelijk te maken, maakt ARCADIS gebruik van System Center Virtual Machine Manager 2007 (SCVMM). Dit Microsoft product is speciaal bedoeld om virtuele machines te beheren die draaien op Hyper-V. Marcel Onder de Linden: "Met Virtual Machine Manager regel je onder meer het aanmaken van virtuele machines en het omzetten van fysieke servers naar virtuele machines. We hebben vooral gekozen voor SCVMM vanwege gebruiksgemak, de vertrouwde interface en de naadloze integratie met andere Microsoft-producten.”

Benefits

Marcel Onder de Linden: "De migratie is nog in volle gang maar we zien nu al dat Hyper-V aanzienlijke voordelen biedt op het gebied van beheerkosten, beheercomplexiteit en stroomverbruik. Zo hebben we het aantal fysieke servers aanzienlijk kunnen verminderen. Voor ARCADIS betekent dat een aanzienlijke kostenbesparing qua investering, afschrijving, beheer, energieverbruik, koeling etc.

Hardware en software zijn nu niet meer zo aan elkaar gebonden als voorheen. Daardoor kunnen we bij onderhoud of een defect aan de hardware gemakkelijk de complete inhoud verplaatsen naar een andere server en zonder downtime verder werken."

In dat kader roemt Marcel Onder de Linden de gebruikersvriendelijkheid. "Het gemak waarmee wij de virtuele omgeving onderhouden is heel groot. Dat komt met name door System Center Virtual Machine Manager 2007 (SCVMM). Daarmee is het verhuizen van een complete werkomgeving van de ene naar de andere server niet meer dan een paar klikken."

Een andere plus is dat oudere hardware - die minder efficiënt werkt en/of die een hoger risico heeft op defecten - gemakkelijker kan worden uitgefaseerd. "Onze rapportages tonen aan dat het aantal hardwarestoringen toeneemt met de leeftijd van de hardware en dat de efficiëntie afneemt. Door die servers te virtualiseren op nieuwere hardware nemen we risico weg en kunnen we indien nodig flexibel omgaan met de vraag naar performance,” zegt Marcel Onder de Linden.

"Bovendien kunnen we met behulp van Hyper-V efficiënter gebruik maken van de servers en flexibeler en sneller inspelen op veranderende behoeften van onze organisatie. Zo zijn eigen ontwikkelingen gemakkelijk, snel en flexibel te realiseren.” Marcel Onder de Linden verklaart dit als volgt: “Het installeren van een nieuwe virtuele machine duurt 10 minuten. Met een fysieke server daarentegen ben je een halve dag bezig. De tijdwinst die we hiermee behalen en de flexibiliteit die het virtualisatieplatform ons biedt geeft ons een voorsprong op concurrenten die nog niet virtualiseren. Immers, IT-diensten waar onze business om vraagt kunnen we nu sneller leveren en kennen een hogere beschikbaarheid.

Een virtuele machine is immers simpel zonder downtime te verplaatsen en het toewijzen van extra resources is een kwestie van een paar keer klikken Bijvoorbeeld het toevoegen van méér rekenkracht, dat is iets waar de applicaties van onze ingenieurs om schreeuwen."

“Ons motto is nu ‘virtueel, tenzij’. Ik verwacht dus dat een groot gedeelte van de IT-omgeving van ARCADIS over een aantal jaren volledig is gevirtualiseerd. Zowel de fysieke machines als de meeste applicaties zullen dan virtueel worden aangeboden,” merkt Marcel Onder de Linden op.

Hyper-V and Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008

Together, Hyper-V technology - a key feature of the Windows Server 2008 operating system - and Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 provide a reliable virtualization technology and comprehensive management solution that make it easier for customers to virtualize their IT infrastructure and reduce costs. With integrated administration, customers can use a single console to centralize management of a heterogeneous virtual machine infrastructure; increase physical server utilization; rapidly provision new virtual machines; and provide dynamic performance and resource optimization of hardware, operating systems, and applications. Both of these technologies easily plug into existing infrastructures, so companies can continue to use their current patching, provisioning, management, and support tools and processes. This combined virtualization technology and management solution also provides great value, because customers can make the most of their IT professionals' skill set, the breadth of solutions from Microsoft partners, and comprehensive support from Microsoft.

For more information, go to:

http://www.microsoft.com/Hyper-V

http://www.microsoft.com/scvmm

For More Information

For more information about Microsoft products and services, call the Microsoft Sales Information Center at (800) 426-9400. In Canada, call the Microsoft Canada Information Centre at (877) 568-2495. Customers who are deaf or hard-of-hearing can reach Microsoft text telephone (TTY/TDD) services at (800) 892-5234 in the United States or (905) 568-9641 in Canada. Outside the 50 United States and Canada, please contact your local Microsoft subsidiary. To access information using the World Wide Web, go to: www.microsoft.com

For more information about Microsoft Services products and services, call or visit the Web site at:

For more information about ARCADIS products and services, call or visit the Web site at: www.arcadis.nl

This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
15000 medarbejdere

Organisationsprofil

ARCADIS is een onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert voor infrastructuur, milieu en gebouwen in binnen- en buitenland.


Situationen

We wilden een efficiënt gebruik van server- en storage. Minder investeren in hardware betekent ruimtebesparing, een substantieel lager energieverbruik en een reductie van de kosten.


Løsningen

ARCADIS koos voor de Hyper-V virtualisatieoplossing van Microsoft. “Het Hyper-V platform werkt goed samen met alle op Windows gebaseerde technologieën die bij ons in gebruik zijn.


Fordele

  • Kostenreductie
  • Lagere beheerkosten
  • Eenvoudig beheer
  • Minder stroomverbruik
  • Gebruiksvriendelijk


Software & Services
Microsoft System Center Data Protection Manager

Industri(er)
Professional Services

Land
Netherlands

Languages
Dutch