Publiceret: 11/11/2013
Visninger: 189
Bedøm casen:

Aller Media Aller Media samler IT i Norden med ét virtuelt datacenter

Aller Media har i mange år haft et kompliceret IT-setup med flere forskellige server- og storage-løsninger i virksomhedens afdelinger i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Dette har bl.a. inkluderet flere forskellige VMware-løsninger, der har været dyre at vedligeholde.

Aller identificerede derfor et behov for at centralisere driften af datacentrene og igangsatte en styregruppe, den såkaldte Taskforce One, som fik til opgave at udarbejde en business case for konsolidering af IT i Norden. Aller har en IT-strategi, der i høj grad er baseret på Microsoft-løsninger og har i forvejen erfaringer med Microsofts SharePoint og SQL server. Taskforce One valgte derfor at igangsætte et Proof of Concept (PoC) på Microsoft Hyper-V som virtualiseringsplatform og System Center til administration, overvågning og generel styring af IT. Under hele testfasen var tilgængelighed til systemer og sikkerhed af virksomhedens data afgørende faktorer.

*
* ”Valget af Hyper-V og System Center var ligeledes baseret på det faktum, at løsningerne skulle kunne integreres med fire forskellige hardwareplatforme samt forskellige storage- og server-systemer i de fire lande. Og alle systemer og applikationer skulle kunne styres centralt – med nem tilgængelighed og sikring af data.” *

Daniel Kristensen
IT-projektleder
Aller Media

*
Business casen og testen resulterede i den vurdering, at Hyper-V på alle relevante parametre var den bedste løsning for Aller. Hyper-V blev således valgt som virtualiseringsplatform sammen med System Center suitens Virtual Machine Manager, Operations Manager, Configuration Manager og Orchestrator.

Valget af Hyper-V og System Center var ligeledes baseret på det faktum, at løsningerne skulle kunne integreres med fire forskellige hardwareplatforme samt forskellige storage- og server-systemer i de fire lande. Og alle systemer og applikationer skulle kunne styres centralt – med nem tilgængelighed og sikring af data.

Genkendeligheden ved Microsoft systemer har vist sig at være en klar fordel i selve processen, og Taskforce One har i samarbejde med MindZet kunne nøjes med at tilbringe ca. fem dage i hvert land for at uddanne IT-afdelingerne i brugen af de nye systemer. Selve processen omkring migreringen er således foregået overraskende nemt ifølge IT-projektleder Daniel Kristensen:

”Man hører ofte, at skiftet fra VMware til en ny platform kan være svært, men i samarbejde med MindZet er det faktisk gået utroligt gnidningsfrit. Vi har formået at migrere over 300 systemer på blot seks uger uden problemer. Det svarer til 50 migreringer om ugen.”

Den største gevinst ved skiftet til Hyper-V og System Center er den økonomiske besparelse i vedligeholdelse af softwarelicenser. Allerede efter ét år med Microsofts platform er projektet tjent ind.

Dertil kommer, at Aller stadig har fire selvstændige IT-afdelinger med egne systemer og datacentre men samtidig har én fælles platform i form af ét virtuelt datacenter. Det betyder, at Aller har ét virtuelt team, der kan arbejde på tværs af landene og styre systemer og applikationer fra alle lande. Og det til trods for, at både hardware- og storage-platformene stadig er forskellige.

Daniel Kristensen mener også, at den nye løsning kommer forretningen til gode:

”Udover de betydelige økonomiske besparelser, ligger den store forretningsmæssige gevinst i migreringen i, at vi nu har fællessystemer, der hostes i ét land men anvendes overalt. Vi er nu i stand til at imødekomme forretningens behov for stor tilgængelighed til systemer samtidig med, at data er beskyttet.”

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
2000 medarbejdere

Organisationsprofil
Aller Media er i dag den førende udgiver af magasiner og ugeblade i Norden med et ugentligt oplag på ca. 2,7 millioner blade. I Danmark har Aller et ugentligt oplag på 780.000 blade og en markedsandel på ugeblade på 73 % og 19 % på magasiner mens markedsandelen på ugeblade i Norden er 60%. Mere end 2 millioner danskere læser hver uge et af Allers blade. Aller ligger på Havneholmen i København.

Situationen
Aller Media har i mange år haft et kompliceret IT-setup med flere forskellige server- og storage-løsninger i virksomhedens afdelinger i Norden. Dette har bl.a. inkluderet flere forskellige VMware-løsninger, der har krævet administration og været komplekst at styre.

Løsningen
Aller har ønsket en centralisering af datacentrene og fælles administration, så alle IT-afdelinger kunne arbejde som ét virtuelt team. Den eksisterende VMware-løsning er således blevet udskiftet med Microsofts Hyper-V og System Center suiten i en løsning, der omfatter 500 servere.

Fordele
  • Projekt-investeringen er tjent ind efter ét år
  • Aller har nu ét virtuelt datacenter med central styring af systemer og applikationer.
  • Aller har nu ét virtuelt team, der kan arbejde på tværs og styre systemer fra alle lande.
  • IT-afdelingen kan imødekomme forretningens behov for stor tilgængelighed til systemer samtidig med at data er beskyttet.
  • Genkendeligheden ved Microsoft systemer har gjort migreringsprocessen nem.

Software & Services
  • Microsoft System Center
  • Microsoft Hyper-V Server

Industri(er)
Publishing

Land
Denmark

Forretningsbehov
Business Productivity

Languages
Danish

Partner(e)
MindZet A/S