Publiceret: 3/10/2011
Visninger: 14
Bedøm casen:

A-förpackning A-förpacknings datorer mår bäst av välpaketerad molntjänst

Emballageföretaget A-förpackning har en geografiskt spridd försäljningsorganisation. Genom att använda Windows Intune, en ny paketlösning för Microsofts molntjänster för klientförvaltning och virusskydd, kan företaget hantera, supporta och fjärrstyra sina datorer via internet.

A-förpackning AB i Mölndal är ett av Västsveriges största emballageföretag med cirka 60 medarbetare. Företaget tar fram kundanpassade förpacknings- och logistiklösningar. Kunderna finns både i Sverige och utomlands. Företaget har en geografiskt spridd säljorganisation med många säljare som ofta är ute och reser. Tidigare har supporten av datorerna i stort sett varit manuell och skett via telefon.

– Fjärrstyrningen är den funktion i Windows Intune som jag tycker bäst om. Genom ett webbgränssnitt är det mycket enkelt att hjälpa säljare ute på fältet. Jag kan hela tiden se hur våra datorer mår, säger Thomas Svensson, it-chef på A-förpackning.

Bakgrunden till A-förpacknings satsning på Windows Intune är att företaget behövde ett bättre virusskydd. Företagets antivirus-avtal var på väg att gå ut.

– Vi började leta alternativ till vår befintliga leverantör av virusskydd. Vår konsult föreslog Windows Intune. Vi ville gärna testa betaversionen, eftersom det är en mycket intressant molntjänst. Den visade sig också fungera mycket bra.

– Tack vare tjänsten kan vi nu säkerställa att alla datorer kör det senaste virusskyddet – och virus-scanningen stoppar inte upp de övriga aktiviteterna på användarnas datorer, säger Thomas Svensson. Vid sidan av virusskyddet fick vi mycket mer som vi har stor nytta av.

Konsulten är Henning Ankarudd på Kerfi AB.

– Jag hjälpte Thomas att komma i gång med den första klienten, men sedan har han tagit hand om utrullningen av Windows Intune själv, säger han. Genom molntjänsterna kan företagets it-enhet nu via webben hantera, supporta och fjärrstyra datorer samt sätta policys.

A-förpackning använder det mesta av den funktionalitet som finns i Windows Intune. Därför kan användarna få snabb och avancerad support även när de inte är på kontoret och inte är uppkopplade på företagets nätverk. De kan till exempel vara på ett hotell utomlands.

– För mig som it-chef känns det mycket bra att våra användare, exempelvis säljarna på våra säljkontor i Eskilstuna och Skövde, på ett enkelt sätt kan be om hjälp – och att jag på ett enkelt sätt kan koppla upp mig på deras datorer och hjälpa dem.

Thomas Svensson sätter särskilt värde på inventeringsfunktionen. Med den är det enkelt att undersöka vilka applikationer som finns installerade på klienterna.

– Jag kommer få mycket stor hjälp av denna funktion, eftersom jag tror att vi är överlicensierade. Det innebär att vi betalar för mer licenser än vi har klienter. Även om Windows Intune bara hade denna funktion skulle det vara ett kanonbra verktyg.

Tjänsten är hittills driftsatt på 30 av företagets datorer. I april ska alla datorer omfattas av Windows Intune.

– Det är oerhört bekvämt att använda molntjänster. De frigör resurser. Vi behöver inte drifta servrar längre. Molntjänster är framtiden, säger Thomas Svensson.

Den här fallstudien är endast till för informationssyften. MICROSOFT GER INGA GARANTIER, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, FÖR DEN HÄR SAMMANFATTNINGEN.
Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
60 medarbejdere

Organisationsprofil

A-förpackning AB i Mölndal är ett av Västsveriges största och mest heltäckande emballageföretag med cirka 60 medarbetare. Företaget tar fram kundanpassade förpacknings- och logistiklösningar. När det gäller emballage arbetar företaget med material som well, kartong och VCI, plast och kombinationer av dessa. Affärsområdet Bröderna Ljungquist säljer allt inom standardemballage.


Software & Services
Windows Intune

Industri(er)
Retail and Consumer Goods

Land
Sweden

Languages
Swedish

Partner(e)
Advania