Publiceret: 6/28/2013
Visninger: 141
Bedøm casen:

ADVODAN Slagelse I/S Windows Server giver advokatfirma arbejdsro og stabilitet

*
* Til daglig mærker vi primært omlægningen ved, at svartiderne er gået ned fra 10-15 sekunder til stort set ingenting. Det letter i meget høj grad arbejdet og er i dén grad blevet positivt bemærket. Samtidig ved jeg nu, at vi lynhurtigt kan komme videre, hvis en af serverne står af en dag. *

Jacob Bjørnsholm Madsen,
advokat og it-ansvarlig,
ADVODAN Slagelse

*
”Tidligere risikerede vi – i værste fald – at alle 7 advokater og 13 sagsbehandlere havde en hel arbejdsdag eller mere, hvor de intet kunne lave, hvis serveren gik ned. Det ville være rasende dyrt og helt uacceptabelt. Men i dag har vi en ekstra server i drift, baserer infrastrukturen på Windows Server 2012 og kan være i fuld drift igen på en halv time; det giver en vis ro i maven,” siger Jacob Bjørnsholm Madsen fra advokatvirksomheden ADVODAN Slagelse.

Han er advokat og it-ansvarlig ”i dén rækkefølge. Selv om jeg i perioder næsten kunne være lidt i tvivl, for der gik megen tid med tekniksnak, support og administration. Det var også noget af det, jeg gerne ville have lavet om på,” bemærker Jacob Bjørnsholm Madsen. Derfor besluttede han at få gennemgået virksomhedens samlede it-portefølje i samråd med Ravn IT, og her udpegede man hurtigt serverinfrastrukturen som en akilleshæl.

”Al sagsstyring og alle dokumenter lå på én central server, hvilket gjorde os sårbare. Samtidig var systemet presset til sit yderste, fordi vi var på systemet via mobile enheder i langt videre omfang, end det oprindelig var skaleret til – hvilket gav ekstremt lange svartider. Endelig var konfigurationen rodet, svær at overskue og servicere”, sammenfatter Jacob Bjørnsholm Madsen.

Oplagt at virtualisere med Windows Server og Hyper-V

Server Specialist Thomas Hansen fra Ravn IT deltog i udredningsarbejdet og vurderede, at man dels burde satse på en virtualiseret serverløsning baseret på moderne standardsoftware, dels at det var hensigtsmæssigt at sikre en vis redundans i systemet ved jævnligt at spejle data mellem to enheder.

”Det var oplagt at virtualisere, da det ville gøre os i stand til at flytte belastning og lette administration og vedligehold – og her anbefalede jeg Windows Server. Primært fordi du får både server-operativsystem og en ret omfattende virtualiseringsplatform – Hyper-V – i samme pakke. Det gør den samlede løsning langt billigere og nemmere at administrere”, siger Thomas Hansen.

”Desuden er her en temmelig omfattende funktionspakke med, f.eks. replikering og failover, der sikrer, at data med jævne mellemrum spejles mellem fysiske enheder, samt at man hurtigt kan genskabe én enhed på baggrund af duplikerede data på en anden. Det er dén slags, du typisk skal betale ekstra for på andre platforme, hvilket kun gør Windows Server endnu mere interessant set gennem de økonomiske briller”, tilføjer han.

Virtualiseret løsning kører fint på to vidt forskellige servere

Derfor besluttede man at købe en ekstra fysisk server fra HP og lægge Windows Server 2012 på både den og på den eksisterende IBM-server, ´der reelt har flere års levetid foran sig. Og den nyeste Hyper-V kan sagtens arbejde og replikere på tværs af vidt forskellige stykker hardware. Det er en rigtig fin detalje, der i det her tilfælde sparede firmaet for en del penge,” tilføjer Thomas Hansen.

Samtidig er administration og vedligehold lettet i ganske betydelig grad, siger Thomas Hansen fra Ravn IT.

”Alt foregår i én grænseflade, nemlig Windows Server-administrationsmodulet, der desuden gør det muligt at overvåge og løse stort set alle opgaver på distancen, typisk uden at de bemærker det ude hos ADVODAN. Det er utrolig nemt, og jeg er endnu ikke stødt på en opgave, vi ikke kan løse. Det giver tryghed for både os og for vores kunder”, bemærker Thomas Hansen.

Vi skal bare have noget, der virker

Hos ADVODAN Slagelse er man da også mere end tilfreds med resultatet.

” Til daglig mærker vi primært omlægningen ved, at svartiderne er gået ned fra 10-15 sekunder til stort set ingenting. Det letter i meget høj grad arbejdet og er i dén grad blevet positivt bemærket. Samtidig ved jeg nu, at vi lynhurtigt kan komme videre, hvis en af serverne står af en dag. I så fald kan vi stort set øjeblikkeligt køre videre på den ene maskine, indtil fejlen er rettet og den anden er oppe på fuld hastighed igen”, siger Jacob Bjørnsholm Madsen.

”Vi er ikke it-specialister, men skal bare have noget, der virker. Og når vores it-leverandør kan sige, at “det her virker og det kører”, så er vi egentlig ret nemme at have med at gøre. Tingene skal fungere. Og det er dét, den her løsning gør”, konstaterer han.

Løsningen - kort fortaltOrganisations størrelse
20 medarbejdere

Organisationsprofil
ADVODAN Slagelse er et lokalforankret advokatfirma, som rådgiver virksomheder og private på hele Vestsjælland. Virksomheden har 7 advokater og 13 sagsbehandlere og er del af ADVODAN; en kæde af advokatvirksomheder med i alt 38 kontorer fordelt over hele landet.

Situationen
En rodet og overbelastet infrastruktur baseret på kun én fysisk serverinstallation gav lange svartider og gjorde virksomheden meget sårbar overfor hardwarefejl.

Løsningen
En virtualiseret infrastruktur baseret på Windows Server 2012 med Hyper-V på to fysiske enheder.

Fordele
  • Markant større driftsikkerhed
  • Mulighed for hurtigere respons og fejlrettelse, også pr. distance
  • Minimal nedetid i tilfælde af serverfejl; alle data ligger to steder og infrastrukturen kan køre videre med kun én fysisk enhed
  • Langt bedre funktion og kortere svartider gør medarbejderne mere effektive
  • Sammenhængende og opdateret system
  • Langt nemmere administration
  • Baseret på kendte standarder – nemt at finde spidskompetencer i tilfælde af alvorlige problemer

Software & Services
Windows Server 2012 Hyper-V

Industri(er)
Legal

Land
Denmark

Languages
Danish

Partner(e)
Ravn IT