Nyheder

Nyheder i PowerPoint

Det rigtige værktøj ved hånden

Det nye Microsoft Office til Mac-bånd gør det nemt at finde de funktioner og kommandoer, du har brug for, så du hurtigt kan få opgaverne fra hånden.

Du genfinder dine velkendte kommandoer i en intuitiv, brugervenlig grænseflade øverst i vinduet med programmet. Fanen Start er dit udgangspunkt. Her finder du de oftest benyttede funktioner, f.eks. skrifttype og afsnitsformatering. Værktøjer til andre designelementer i præsentationer, f.eks. temaer, overgange og animationer, findes under selvstændige faner.

Båndet viser endvidere specialværktøjer, når der er brug for dem. Når du f.eks. klikker på et billede i en præsentation, vises fanen Formater billede. Når du klikker på fanen, får du vist et udvalg af effektive fotoredigeringsværktøjer. Når du klikker på et tekstområde i præsentationen, lukkes fanen Formater billede, og funktionerne under fanen Start vises igen.

Ønsker du at tilpasse båndet til din særlige arbejdsstil? Du kan tilpasse det ved at flytte rundt på faner og vise eller skjule gruppetitler under fanerne.

Få mere at vide: Introduktion til båndet
Interaktiv vejledning til båndet: Find en kommando
Se videoen

Giv alle dine præsentationer et professionelt look

Det nye PowerPoint-præsentationsgalleri har et udvalg af professionelle skabeloner, som du kan gøre til dine helt egne ved at tilføje din egen tekst, iPhoto-billeder og foretrukne temaer. Skabeloner gør det nemt at oprette flotte præsentationer.

PowerPoint-præsentationsgalleriet viser skabeloner i stort format, så du øjeblikkeligt kan se layout, grafikelementer og skrifttyper. Og du er ikke begrænset til at bruge farverne og skrifttyperne i de indbyggede design. Præsentationsgalleriet har farve- og skrifttypemenuer med forskellige valgmuligheder, så du kan tilpasse og oprette dokumenter, som afspejler din personlige stil.

Kan du ikke finde det, du har brug for? Søgeværktøjet finder hurtigt den dokumenttype, du vil oprette, og viser den med de foretrukne farver og skrifttyper, uden at du behøver at åbne dokumentet.

Få mere at vide: Oprette et nyt dokument på baggrund af en skabelon

Nem oprettelse af avancerede diaslayout

Microsoft PowerPoint til Mac 2011 gør det nemt at oprette komplekse diaslayout. Du kan intuitivt og nemt placere en tekstboks, en figur eller et billede et hvilket som helst sted på siden. Skal teksten være foran billedet i stedet for bag ved det? Med den nye funktion Omarranger objekter kan du flytte og ændre rækkefølgen af objekter i diasset blot ved at trække lagene.

Få mere at vide: Omarrangere overlappende objekter
Se videoen

Opret et multimedieværk

Mediebrowseren giver praktisk, øjeblikkelig adgang til dine fotos, musik og film samt til billeder, f.eks. figurer, multimedieklip og symboler. Mediebrowseren kan integreres med Mac-computeren. Den viser fotos fra iPhoto- og Photo Booth-biblioteket, musik fra iTunes-spillelisterne og film fra iMovie, Photo Booth og iTunes. Tilføj dine egne billeder og lyde i præsentationen med blot et enkelt klik.

Få mere at vide: Indsætte medier i dokumentet

Skab et blivende indtryk med overgange og animationer

PowerPoint til Mac 2011 har nye dramatiske og silkebløde overgange, som fastholder tilhørernes opmærksomhed på dig og din præsentation dias efter dias. Du kan få vist og vælge overgange direkte på båndet, når du opretter en præsentation. Tilføj overgange på et, flere eller alle diassene.

Pep dine dias op med animeret visning og lukning af tekst og billeder. Eller benyt fremhævelseseffekter til at fokusere på vigtigt diasindhold. Det har aldrig været nemmere at bruge animationer i PowerPoint 2011. Du kan nu også oprette bevægelsesstier for objekter på efterfølgende dias. Du kan bruge de foruddefinerede linjer og buer eller oprette dine egne tilpassede stier.

Få mere at vide: Tilføje, redigere eller fjerne overgange

Retoucher dine fotos

Du kan redigere fotos direkte i PowerPoint 2011. Klik på et vilkårligt billede i præsentationen for at åbne fanen Formater billede på båndet, hvor du kan finde effektive fotoredigeringsværktøjer. Udvid og tilpas grafikelementer ved at justere eksponering eller tilføje farve. Anvend særlige kreative filtre, beskær for at fjerne overflødige emner, eller fjern en baggrund med det effektive nye værktøj til fjernelse af baggrund. Opret præsentationer, som formidler dit særlige budskab, med de forbedrede funktioner i Picture SmartArt. Komprimer fotos, så præsentationsfilerne fylder mindre og nemmere kan sendes og deles.

Få mere at vide: Skifte farve eller gennemsigtighed i et billede
Se videoen

Organiser dias hurtigt og nemt med sektioner

Du kan gruppere dias, som deler relateret indhold, i sektioner. Når du har indsat sektioner, kan du flytte hele grupper af dias ved at trække sektionen. Sektioner er også en nem metode til at tildele forskellige dele af en præsentation til forskellige teammedlemmer.

Få mere at vide: Organisere dias i sektioner

Finpuds præsentationen

Med præsentationsvisning får du en række effektive værktøjer samlet på ét sted, så du nemmere kan afholde din præsentation. Noterne til diassene vises klart og tydeligt i noteruden, så du kan fortælle uden afbrydelser, mens du viser dias. Uret hjælper dig med at holde tiden, og timeren viser, hvor længe præsentationen har varet. Statuslinjen viser, hvor langt du er i præsentationen. Præsentationsvisningsværktøjer hjælper dig med at fokusere på det vigtige.

Præsentationsvisning hjælper dig med at øve dine færdigheder, før du står foran dit publikum. Øv dig i præsentationen, kontrollér tidsindstillingerne for dias og overgange, eller tag noter under et møde. Du kan også indspille voice-over-fortælling til en præsentation, som gentages, indtil den afbrydes, f.eks. i en præsentation i en kiosk el.lign.

Få mere at vide: Brug af præsentationsvisning
Se videoen

Samarbejd i realtid

De nye værktøjer til samtidig redigering i Microsoft PowerPoint til Mac 2011 gør det nemmere for teammedlemmer at arbejde sammen. I kan dele jeres tanker, se afsnit og dias, som andre medlemmer arbejder på, og kommentere andre forfatteres arbejde på en delt præsentation på tværs af oceaner eller kollegieblokke. Du kan flette ændringer og gennemse opdateringer fra andre ved hjælp af samarbejdsværktøjer, så du er sikker på ikke at miste noget af det arbejde, som de andre har lavet.

Du kan endda kommunikere online direkte fra PowerPoint til Mac, mens du arbejder. Hvis du og resten af teamet har en chatkonto, f.eks. Microsoft Lync til Mac 2011 eller Microsoft Lync 2010 eller den gratis Windows Live Messenger, kan I alle sammen se, hvem der ellers arbejder på præsentationen, og hvem der er tilgængelig, så I kan chatte sammen.

Få mere at vide: Redigere en præsentation samtidigt med andre forfattere
Se videoen

Få adgang til dine filer overalt

Når du køber PowerPoint 2011, ved du, at du får et professionelt, kreativt og effektivt program til skrivebordet. Men vidste du også, at PowerPoint nu også giver dig adgang til dine dokumenter hvor som helst og når som helst? Med onlineudvidelsen til PowerPoint på computeren, Microsoft PowerPoint Online, får du udvidet dit arbejdsområde til internettet. Microsoft PowerPoint Online gør det nemt at sende, åbne, redigere og dele dokumenter fra en samlet placering, uanset om du er på kontoret, derhjemme eller på farten. Du kan dele dokumenter med alle, også selvom de ikke har PowerPoint installeret. Det eneste, du skal bruge, er en computer med internetforbindelse og en understøttet browser.

Fra browseren kan du køre stavekontrol, mens du skriver, anvende skrifttype- og afsnitsformatering og benytte andre velkendte funktioner, f.eks. Autokorrektur. Skriv, ret og gem, og det var det!

Få mere at vide: Gemme et dokument på SharePoint eller OneDrive
Se videoen

Udsend til resten af verden

PowerPoint til Mac 2011 giver dig mulighed for at udsende dit diasshow til hvem som helst og hvor som helst via internettet Tilhørerne behøver ikke at have PowerPoint for at få vist præsentationen. Du sender blot et link til tilhørerne, så de kan følge med i deres browser, når du afholder præsentationen. Tilhørerne kan se diassene skifte direkte i browseren, mens du gennemgår præsentationen.

Få mere at vide: Udsende præsentationer til eksterne tilhørere
Se videoen