Velkommen til MSDN Flash
Velkommen til MSDN Flash
12. marts 2008
Velkommen til MSDN Flash - nyhedsbrevet til udviklere

Silverlight 2.0 Beta 1 og meget mere er nu tilgængeligt
Rie Arvesen Lindgren  
Siden sidste nyhedsbrev er to store begivenheder løbet af stablen: vores online lancering af tre nye produkter og den store webkonference MIX08.
Den officielle lancering af Windows Server, SQL Server og Visual Studio 2008 er vel overstået, og der er nu masser af dyb træning at finde på webben via mere end 50 webcasts, som er produceret af både Microsoft eksperter, selvstændige konsulenter, udviklere og studerende. De ligger klar på www.detskerher.com, hvor du også kan se eller gense selve lanceringen, som blev sendt live fra Microsofts kontor i Hellerup.

I sidste uge blev konferencen MIX08 afholdt i Las Vegas, og også den teknologifest bød på mange spændende nyheder. Silverlight 2.0 Beta 1 er bl.a. gjort tilgængelig og skulle efter sigende være helt i top. Internet Explorer 8 kan nu afprøves som en Beta 1 version, Expression Studio 2 Beta har fået PHP support i Expression Web og meget mere. Steve Ballmer gik naturligvis også monkey boy på scenen og gennemgik en heftig session med den tidligere Apple Fellow Guy Kawasaki. Læs mere om begivenhederne på Mix 2008.

Herhjemme har vi også en række nye arrangementer at invitere dig til i den kommende tid. Kom bl.a. til vores gratis Application Lifecycle Management workshops, En dag med Service-orienteret-arkitektur – Arkitekt Forum den 27. marts og mange flere.

Den 22. maj inviterer vi til vores lokale levering af Mix – nemlig MIX Essentials 2008 relevant for webdesignere og webudviklere – tilmeld dig allerede nu for at sikre dig en plads – vi garanterer et inspirerende og lærerigt arrangement.


Med venlig hilsen
MSDN Team @ DK
Rie Arvesen Lindgren, Microsoft Danmark


Onlineressourcer
Christian Holm Nielsen  
Månedens blogger: Christian Holm Nielsen
Hvis du vil læse om .NET i mange afskygninger og holde dig opdateret på ny teknologi, anbefaler vi, at du surfer forbi månedens blogger Christian Holm Nielsen på www.dotnetnerd.dk.
Christian skriver om alt fra løsninger på dagligdagsproblemer til best practices. Han er også hurtig til at blogge om ny teknologi, så på det seneste har bloggen sat fokus på LINQ, Silverlight og F#.
Til daglig arbejder månedens blogger som programmør hos Hedal:Kruse:Brohus, hvor han er kendt som firmaets .NET- og teknologi-nørd. På et månedligt møde indvier Christian sine kollegaer i et emne, der interesser ham for tiden, og disse møder gavner også i blogsfæren, for de er god inspiration til nye indlæg fra månedens blogger.
Læs selv med her.
Husk at sende os dit bud på hvem du mener skal være næste måneds blogger – skriv dit forslag i en mail til Rie.

5GB gratis, usynlig USB-nøgle
Er du træt af USB-nøgler, som man kan tabe eller glemme? Velkommen til Skydrive - 5GB gratis lagerplads på nettet. Med Skydrive kan du gemme og dele dine dokumenter på nettet, og du har adgang til dem når som helst og hvor som helst.
På Skydrive får du både personlige, delte og offentlige mapper, så du kan vælge at holde dokumenterne for dig selv, dele dem med venner eller med hele verden.

Nyt fleksibelt kursuskoncept med garanti for Microsoft certificering
Time To Learn er et nyt kursuskoncept, som både tilgodeser dig og din arbejdsplads ved at være så fleksibelt som muligt. Kursusdagene er spredt ud over en længere periode, så der både er tid til at forberede dig, passe arbejdet og være up-to-date med det seneste nye i udviklerverden.
  Kristian Mogensen
Når man er udvikler i et udviklingsland
Datalog Kristian Mogensen har arbejdet med projektledelse i mange år, men på det seneste har hans karriere taget en ny, international drejning.
Kristian ejer virksomheden Isys og driver et offshore development center i Østafrika, hvor han vil tiltrække og fastholde de dygtigste programmører i Afrika. Det gør han ved at tilbyde dem gode arbejdsforhold og internationale udfordringer.

Sammen med en udviklingschef har Kristian udarbejdet et koncept, som understøtter programmører, der sidder ude af huset. De vil kombinere deres ODC med interim development management – dvs. hvor Kristian eller hans partner placerer sig fast i et par dage hver uge i kundens organisation for at sikre specifikationer, udviklingsmodel, code-reveiw, deployment osv. i kundens miljø. Det understøttes af en udviklingsmodel, som fastlægger, at udviklingscheferne skal tilbringe seks uger årligt on location i Afrika med udviklerne, og omvendt skal udviklerne arbejde i kundens organisation to uger om året.
Kristian har netop præsenteret ideen for Danida, og modtaget erklæring om støtte efter organisationens B2B-program, så han nu kan tilbyde konceptet billigere.
- Afrika har hele pakken. Lige fra ting der fungerer ufatteligt dårligt til forretningsmuligheder til en helt masse superprofessionelle folk, som er rigtig dygtige! Man hører blot aldrig om det, fortæller Kristian.

Er du eller kender du en udvikler, der er gået i en anderledes retning med sit arbejde elller laver noget unikt, som vi skal fortælle om i nyhedsbrevet? Send os en mail med dit forslag.

Visual Studio 2008 er klar - er du?
I forbindelse med lanceringen af Visual Studio 2008 er vi klar med en række tilbud, der kan hjælpe dig med at komme hurtigt i gang:
• Teknologisk Institut har planlagt en række kurser.
• Microworld har et samlet tilbud af e-learning kurser.
• Husk at købe eller forny dit MSDN abonnement for at få adgang til Visual Studio 2008 og andre udviklingsværktøjer. Find en forhandler og læs mere om MSDN abonnementer.
Læs mere om mange gode tilbud i form af bøger, gratis e-learning med mere.

Nyheder for studerende
Fremtidens it-studerende lærte om spiludvikling
I sidste uge fik fremtidens it-studerende et praktisk indblik i spiludvikling. MSP Morten Pedersen, vores Academic Developer Evangelist Martin og vores nyeste Microsoft Student Partner Jacob Korsgaard var inviteret til åbent hus på Niels Brocks it-gymnasium for at fortælle 9. og 10. klasser om spiludvikling med Microsoft XNA. Ingen af eleverne havde kodet andet end hjemmesider før, men inden vores hold tog hjem, havde alle lavet et spil til Windows og Xbox360 i XNA!
Læs mere her.

Gratis Microsoft e-learning til studerende
Læs mere om Microsoft IT Academy Program Student Pass her.

Bliv medlem af XNA Creator’s Club
Hvis du er studerende, har en Xbox360 og brænder for at lave spil til den, så bliv medlem af XNA Creator's Club helt gratis.

Arrangementer
Gratis Application Lifecycle Management (ALM) workshops
Hvis du er it-projektleder, udviklingschef eller udvikler med beslutningskompetence, så har vi et super tilbud til dig, da vi i samarbejde med Alterate, Commentor, Globeteam og Platon tilbyder gratis ALM workshops.
Partnerne tager udgangspunkt i Visual Studio Team System, som er en integreret ALM-løsning, bestående af værktøjer, processer og retningslinjer for hvorledes hver enkelt i et udviklingsteam kan være med til at optimere processerne og samarbejdet omkring softwareudviklingsprojekter.
Læs mere og tilmeld dig den workshop som passer bedst til dit fokus og din kalender. Der er planlagt 10 workshops, og de første to løber af stablen den 28. marts med Commentor og den 1. april med Alterate.

TechTalk: Små og store overraskelser i C#
19. marts 2008
Brian Rasmussen vil afholde en TechTalk rettet mod udviklere om små og store overraskelser i C#. Vi kender det alle sammen: Tidsplanen skrider, fordi koden ikke vil, som vi vil. Vi søger på nettet og debugger i timevis, indtil det pludselig går op for os, at fejlen skyldes en eller anden irriterende detalje i C# eller .NET, som vi tilfældigvis havde overset. I denne TechTalk ser vi på en række af de overraskelser, vi kan komme ud for i C# og .NET, samt hvad vi kan gøre for at undgå dem.
Tilmeld dig her.

SharePoint Dinner
26 marts 2008 i København
Den 26. marts afholder SharePoint Brugergruppe en SharePoint dinner. Denne gang foregår det på Chicos Cantina. Middagen starter kl. 18:00, hvor vi mødes på restauranten.
Du kan tilmelde dig og finde mere info på brugergruppens website.
Se også denne oversigt over danske brugergrupper.

Microsoft Arkitektur Forum (MAF): En dag med Service Orienteret Arkitektur (SOA) platforme
27. marts 2008 i København
Vi inviterer it-arkitekter til MAF, hvor vi sætter fokus på Service Orienteret Arkitektur (SOA) platforme. En række SOA-eksperter introducerer og sammenligner forskelligt integrationssoftware til enterprise-applikationer og gennemgår erfaringer med fordele og ulemper ved de forskellige platforme.
Oplægsholderne er nogle af landets førende, som deler ud af årtiers erfaring med systemintegration. I erkendelse af at alle arkitekter arbejder med integration i heterogene miljøer, forsøger vi at få bragt så mange integrationsplatforme i spil som muligt herunder BEA, IBM, Microsoft og andre.
Tilmeld dig her.

TechTalk-rerun: Internet websites med Sharepoint 2007
2. april 2008
Denne TechTalk er en rerun af den populære TechTalk, som Nikolaj Winnes afholdt den 9. januar 2007.
Vi gennemgår de muligheder man får, når man benytter Sharepoint 2007 til at bygge websites med. Vi begynder med at forklare Sharepoints opbygning, og vil gennem demoer forsøge at bygge vores eget website med opbygning af site struktur og tilrettelæggelse af indhold. Efterfølgende vil vi arbejde med tilretning af udseende, og udvikling af ekstra funktionalitet i form af sider, webparts og workflows. Vi afslutter med en snak om erfaringer, og tredieparts muligheder med sharepoint, herunder en gennemgang af nogen af de mange spændende Sharepoint projekter på Codeplex.
Tilmeld dig her.

TechTalk: Introduktion til Windows Communication Foundation
16. april 2008
Denne TechTalk henvender sig til de udviklere, som aldrig har lavet distribuerede programmer ved hjælp af .NET eller som endnu ikke har taget fat på .NET 3.0 eller .NET 3.5. TechTalken gennemgår ABC for distribuerede systemer på .NET – Address, Binding og Contract. Microsoft Architect Evangelist Rene Løhde viser eksempler på, hvordan WCF programmeringsmodellen kan hjælpe til at skabe fleksible systemer og lade SLA og SLE blive noget, som udviklere ikke nødvendigvis skal tage stilling til.
Tilmeld dig her

TechTalk: Web 2.0 og .NET 3.5
30. april 2008
Microsoft Architect Evangelist Rene Løhde gennemgår mulighederne for udvikling med Web 2.0 teknologier ved hjælp af ny funktionalitet og ny programmeringsmodel i .NET 3.5. Syndikering og feeds via RSS og Atom er i dag et must på de fleste hjemmesider. De fleste af disse feeds og syndikeringer bygges i ”hånden”, men dette kan i dag gøres ved hjælp af .NET 3.5. .NET har traditionelt været et fantastisk rammeværk til at lave SOAP baserede webservices, med .NET 3.5 bliver en programmeringsmodel for REST baserede services introduceret til .NET.
Tilmeld dig her.

TechTalk: Robotter, Lego og Microsoft
14. maj 2008
I denne session vil vi sammen lave en applikation, som gør det muligt at styre en LEGO MINDSTORM NXT robot med en Xbox 360 spilcontroller. Robot-applikationen laves med Robotics Studio og Visual Programming Language (VPL). Endelig ser vi på muligheden for at konvertere grafiske VPL diagrammer til Visual Studio C# projekter.
Tilmeld dig her.

Microsoft Professional Developers Conference
27.- 30. oktober 2008 i Los Angeles
Vi slår dørene op for den næste Microsoft Professional Developers Conference (PDC) den 27.-30. oktober 2008. Konferencen for softwareudviklere og it-arkitekter foregår i Los Angeles og sætter fokus på fremtiden for Microsofts platform.

Europæisk TechEd
November 2008
Nu ligger datoerne for årets TechEd konferencer fast, sæt kryds i kalenderen:
TechEd Developers afholdes den 3.-7. november 2008.
TechEd IT Forum afholdes den 10.-14. november 2008.

Ny online shop med bøger til udviklere
I forbindelse med lanceringen af Visual Studio 2008 har Microsoft Press lanceret en Online Shop. Her finder du det totale overblik over de mange udgivelser, der er på vej her til foråret.

For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Dette nyhedsbrev er sendt fra Microsoft Danmark
Tuborg Boulevard 12
DK-2900 Hellerup

MSDN's danske webside | MSDN-arrangementer | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
© 2007 Microsoft Corporation  Juridisk meddelelse | Copyright & rettigheder | Integritet og sikkerhed
Microsoft