Velkommen til MSDN Flash
Velkommen til MSDN Flash
13. november 2008
Velkommen til MSDN Flash - nyhedsbrevet til udviklere, it-arkitekter og webdesignere.
Førstehåndsindtryk fra PDC – hvad var de største nyheder?
Henrik Westergaard Hansen  
Hvor har det været spændende og inspirerende at tilbringe fire dage på PDC! Det har været helt forrygende at få et kig ind i, hvad vi kan vente os af nye teknologier og værktøjer de næste år. Alt afhænger selvfølgelig af øjnene der ser, og mine er klart faldet på, hvad der sker med Visual Studio 2010 – studiet bliver skrevet om til Windows Presentation Foundation og det bliver nemmere at lave plug-ins. ScottGu viste to minutter på keynoten. Multicore &cpuproblemstillingen har allerede ramt os. Parallel Extensions, som kommer med .NET 4.0, er et svar på at lave en nemmere programmeringsmodel for multicore programmering. Parallel Extensions er bestemt et kig værd. I Visual Studio Team System 2010 demokratiserer vi ALM (Application Lifecycle Management) gennem nye og forbedrede værktøjer på tværs af disciplinerne. Og så var det jo på PDC, at Windows Azure og Windows 7 blev annonceret. Læs mere længere nede i nyhedsbrevet.

Hvis min chef spørger, så har jeg forstået alt, og er fuldkommen klar til at tage imod de nye teknologier, når de lander på mit bord. Desuden har jeg fuldstændig forståelse for, hvordan teknologierne kan anvendes i forrentningen, for at levere løsninger der kører hurtigere, giver bedre brugeroplevelser, har bedre arkitektur samt hvordan udviklingstiden halveres. Hvis du spørger, så tænker jeg stadig. Men jeg er super spændt, fordi vi har taget hul på en ny generation af teknologier og værktøjer.

Du har rig mulighed for at følge med i forskellige vinkler på PDC. Du kan læse, hvad vi skriver på vores blogs og på den åbne facebookgruppe, hvor alle kan poste gode links, der relaterer sig til PDC. Desuden kan du se alle sessionerne online på PDC websitet.

Til de godt 100 danskere som havde taget turen helt til Los Angeles siger vi tak for en god tur, og ikke mindst tak for en hyggelig danskeraften.

Mange hilsener

Henrik Westergaard Hansen
ISV Developer Evangelist, Udvikler og Platforms Teamet, Microsoft Danmark
http://blogs.msdn.com/henrikwh
Henrikwh@microsoft.com

Nyheder
Flere indtryk fra PDC
Som nævnt i indledningen blev sløret løftet for mange nyheder på PDC.
Windows Azure er en service og hosting platform. Med Windows Azure kommer der en række byggeklodsservices som f.eks. SQL Data Services, Service Bus, Workflow, Contacts, Identity og Access. Desuden blev SharePoint og Dynamcis CRM annonceret som services under Azure. Windows Azure annonceringen åbner bestemt op for nogle nye muligheder – muligheder for at få hostet dele eller hele løsninger eller måske endda udvide eksisterende løsninger.
Sidst men ikke mindst, fik vi set Windows 7. Interessant at se, hvordan UI har udviklet sig, samt hvad der er gjort for at gøre Windows endnu mere brugervenligt. I Windows 7 kan man nu mounte en VHD direkte fra ”Disk Management”. Når den er mounted kan du tilgå den, men du skal også kunne boote fra den – lækkert i et udviklermiljø. Desuden blev multitouch i Windows 7 vist. Det åbner i hvert fald op for nye interaktionsformer og muligheder. Følg med på DPE Teamets blogs.

Pdc

Sidste nyt fra PDC om Visual Studio Team System
På PDC blev der selvfølgelig også fokuseret på Visual Studio Team System (VSTS) og i følge Martin Pamdeth, der er ALM specialist hos Microsoft, så bør alle med interesse for VSTS se ”TL47 Visual Studio Team System: A Lap Around VSTS 2010”. Du kan se listen med flere VSTS sessioner på PDC på Martins blog.

Visual Studio 2010 og .NET Framework 4.0 CTP er frigivet
CTP’en Visual Studio 2010 og .NET 4.0 er blevet frigivet. Den indeholder blandt andet features fra Visual Studio Team System "Rosario" features og hermed er det slut med separate "Rosario" CTP’er. Herefter vil Rosario kun være tilgængelig i forbindelse med VS/VSTS 2010 pre-releases.

Lav dit eget spil til Windows Live Messenger
Træt af at følge andres regler? Så lav dit eget spil til Windows Live Messenger. Når du har lavet et game efter dit hoved, bliver det lagt op på Messenger. Her kan du spille det mod dine venner samt med over 1 million andre brugere. Er dit spil blandt de allerbedste vinder du ikke kun kammeraternes respekt, men har også mulighed for at få fingre i nogle af de mange lækre præmier. Se her, hvordan du sætter dine evner på spil i The Challenge 2008. Du kan se, hvordan du gør på Codeplex/messengergame

BizSpark - Nyt program for nyopstartede virksomheder
Microsoft BizSpark er det nye program for nyopstartede virksomheder. Har du haft din virksomhed i mindre end tre år og en omsætning under fem millioner dkr. er Microsoft BizSpark en rigtig god mulighed for at få gratis adgang til software og support. Prisen for at være med er 100 dollars, og betales først, når du melder dig ud af programmet igen. Læs meget mere om Microsoft BizSpark.


Kommende arrangementer
Nyt og spændende ALM-seminar om Agile metoder, SCRUM og Visual Studio Team System 2008
9. december 2008 kl. 8:30 - 12:30 i Hellerup
Alterate, der er VSTS Inner Circle partner, afholder seminaret og tager konkret udgangspunkt i Scrum for Team System og Visual Studio Team System 2008, men hovedvægten lægges på erfaringer med indførelsen af agile metoder. Følgende områder omtales: Scrum, automatiseret test, refaktorering, opgavestyring og continouous integration. Seminaret henvender sig til udviklere, it-arkitekter og it-projektledere, der allerede benytter VSTS eller som overvejer at benytte Team System.
Tilmeld dig her.

Kommende TechTalks
Du kan nu tilmelde dig de kommende TechTalks – vi gør opmærksom på, at der stadig er ledige pladser på TechTalk’en den 26. november om Identitetshåndtering på nettet med Geneva FX - selvom der har stået at tilmelding var lukket. Vi beklager!

Identitetshåndtering på nettet med Geneva FX
26. november 2008 i Hellerup

NNIT eSolutions build og deployment strategi for MOSS projekter
10. december 2008 i Hellerup

Lidt mere end “bare” SharePoint
7. januar 2009 i Hellerup

SQL Server 2005 Optimering
21. januar 2009 I Hellerup

Seneste blogposts fra det danske Developer og Platforms team

Bogtilbud
Bogtilbud fra MSPress
Gratis Visual Studio 2008 e-book
Det gratis tilbud inkluderer indhold fra:
• Programming Microsoft LINQ af Paolo Pialorsi og Marco Russo
• Introdution til Microsoft Silverlight 2, anden udgave af Laurence Moroney
• Programmering med Microsoft ASP.NET 3.5 af Dino Esposito

For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Om Microsoft Danmark: www.microsoft.com/danmark/om
Microsoft Danmark ApS
CVR nr. 13612870
Tuborg Boulevard 12
2900 Hellerup, Danmark
Tlf. 44 89 01 00
E-mail: Danmark@microsoft.com

MSDN's danske webside | MSDN-arrangementer | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
Microsoft