Velkommen til MSDN Flash
Velkommen til MSDN Flash
12. februar 2009
Velkommen til MSDN Flash - nyhedsbrevet til udviklere, it-arkitekter og webdesignere.
Fokus på ASP.NET MVC
Daniel Melgaard Frost  
I denne udgave af MSDN Flash sætter vi fokus på ASP.NET MVC, som er et nyt framework under ASP.NET paraplyen. Det skal på ingen måde ses som en erstatning af ASP.NET WebForms eller Dynamic Data, blot en alternativ måde at bygge webapplikationer på. Selve MVC frameworket baserer sig på et standard designmønster - Model View Controller. Det specielle ved dette mønster er, at man får bedre mulighed for at splitte den reelle logik fra præsentation, og det gør samtidig, at ens kode bliver langt mere testbar.

ASP.NET MVC er bestemt et interessant framework, og det kræver ikke meget for at komme igang, især hvis du allerede kender ASP eller ASP.NET WebForms. Du kan se Dennis Knappes glimrende introduktion af frameworket her. Nedenfor finder du en række links til gode ressourcer omkring ASP.NET MVC.

God fornøjelse!

Daniel Mellgaard Frost og resten af DPE i Danmark
ASP.NET MVC
Gode blogindlæg og artikler omkring MVC
Scott Guthrie (engelsk) 
Scott Hanselman (engelsk)
Rob Conery (engelsk)
MVC gæstebog – et eksempel

Der bliver i øjeblikket arbejdet hårdt på at få lavet en bunke gode danske screencast og blog posts omkring MVC, og det skal vi nok følge op på.

Bøger omkring ASP.NET MVC
Professional ASP.NET MVC (Haack, Hanselman, Conery)
ASP.NET MVC in Action (Palermo, Scheirman, Bogard)

Kurser og arrangementer omkring ASP.NET MVC
• Kim Harding (tidligere MVP) tilbyder 2 dages kursus i ASP.NET MVC
BestBrains
Nyheder
IE8 konkurrence - lav en webslice eller activity
Internet Explorer 8 er lige rundt om hjørnet. Release candidate1 er allerede på gaden, og det er derfor tid til at få testet sine applikationer igennem. Hvis du ikke allerede har downloadet den nye browser, så er der nu en god grund til at gøre det.
Lav en webslice eller activity og deltag i konkurrencen. Der er ingen krav til inden for hvilken kategori, du skal lave din webslice eller activity, men det giver selvfølgelig plus point at være så kreativ som mulig! Send dit link til din webslice eller activity på en e-mail danielmf@microsoft.com inden d. 30. februar kl. 12:00 (ny deadline)! Du kan vinde en Lego Mindstorm.

Dreamspark Live for studerende
Så er DreamSpark.dk i luften med gratis adgang for alle studerende på Syddansk Universitet, Roskilde Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Det er WAYF.dk, som står for valideringen af studiestatus. Helt konkret drejer det sig om, at studerende på uddannelsesinstitutionerne nævnt ovenfor fra og med i dag, frit og kvit kan hente følgende produkter:
• XNA Game Studio 3.0
• Visual Studio Pro. 2008/2005
• Windows Server 2008/2003
• IT Academy Student Pass (e-learning)
• SQL Server 2008 Dev.
• Expression Studio 2

DreamSpark har været tilgængeligt i nogen tid nu via wundercard.dk og de vil blive ved med at være adgangsgivende, så for dem som ikke går på en af ovennævnte uddannelsesinstitutioner, vil wundercard.dk stadig være en mulighed.
Kommende arrangementer
TechTalk: Introduktion til Windows Communication Foundation (Level 200)
18. februar 2009 – Hellerup
WCF er den samlede programmeringsmodel for udarbejdelsen af homogene og heterogene distribueredesystemer ved hjælp af .Net. I denne TechTalk vil vi se på WCFs programmeringsmodel, og hvordan den bruges i forbindelse med forskellige projekttyper – fra Web til Enterprise. Vi vil se på udarbejdelsen af REST webservices og hvordan WCF giver mulighed for at lave SOAP services med de egenskaber, som efterspørges fra WS-* porteføljen af teknologier. Dagens taler er Rene Løhde, Microsoft.
Tilmeld dig her

TechTalk: Den lyserøde sky? Udvikling på Windows Azure
18. april 2009 – Hellerup
Cloud Computing er et af tidens allerstørste buzzwords. Leverandører bruger udtrykket til at promovere alt fra webhosting til miljøer med global tilgængelighed og always-on. Hvad er facts og hvad er fup, og hvordan kan vi som udviklere bygge løsninger, der får fordel af denne nye verden?
I oktober 2008 løftede Microsoft sløret for vores Cloud Computing vision. Helt centralt i denne vision står Windows Azure, et operativsystem til skyen. I denne session vil vi kigge på de muligheder og begrænsninger, du har med Windows Azure. Vi viser, hvordan du kommer i gang med udvikling på Windows Azure. Sessionen vil dække de forskellige udviklingsfaser: analyse, design, udvikling, test og udrulning af en Windows Azure applikation. Dagens taler er Nikolaj Winnes.
Tilmeld dig her


For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Om Microsoft Danmark: www.microsoft.com/danmark/om
Microsoft Danmark ApS
CVR nr. 13612870
Tuborg Boulevard 12
2900 Hellerup, Danmark
Tlf. 44 89 01 00
E-mail: Danmark@microsoft.com

MSDN's danske webside | MSDN-arrangementer | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
Microsoft