Velkommen til MSDN Flash
Velkommen til MSDN Flash
15. januar 2009
Velkommen til MSDN Flash - nyhedsbrevet til udviklere, it-arkitekter og webdesignere.
Windows 7 er frigivet i første beta-version
I DPE i Danmark er vi glade for, at den nye version af Windows 7 Beta 1 er frigivet, og vi har selvfølgelig allerede installeret den på vores maskiner. Der er sket en masse i den nyeste version af Windows, og med det nye styresystem bliver det blandt andet muligt at udvikle applikationer, der giver brugeren en mere rig og intuitiv oplevelse. Med touch og multi-touch funktionalitet bygget direkte ind i operativ systemet har du mulighed for at gøre brug af de tilhørende APIer. På den nye "desktop" er der blandt andet blevet tilføjet en ny Taskmanager som, i modsætning til i tidligere Windows versioner, vil gøre brug af animationer og interaktive "thumbnails". Et helt nyt koncept kaldet "Destinationer" lader brugeren gå til destinationer med et enkelt klik - f.eks til de applikationer de vil have hurtig adgang til.

Du kan læse meget mere om mulighederne for udviklere i Windows 7 her. Har du et MSDN eller TechNet abonnement, kan du frit downloade Beta 1 af Windows 7 – andre brugere må desværre vente lidt længere.

Mange januar-hilsener
DPE Teamet i Danmark 

Nyheder
Windows Live Mail - også en RSS reader
Den er gratis, og den er med i Windows Live pakken, som blandt andet indeholder Messenger og Live Writer. Med Windows Live Mail får du mulighed for at læse din mail fra din Live/Hotmail e-mail konto, og udover det har du også fået muligheden for at bruge den lille nye applikation til at læse og administrere RSS feeds. Windows Live applikationerne er allesammen gratis, og du kan hente dem her.

Vejledning til aktivering og licensiering af Visual Studio med MSDN
Hvordan aktiverer du dit MSDN abonnement? I denne vejledning kan du læse, hvordan du kan bede om hjælp, hvis der er problemer med din aktivering og om de elementære licensieringsrettigheder for produktet.

ANUGCast
I september startede et nyt initiativ op i Aarhus .NET User Group kaldet ANUGCast. ANUGCast er en ugentlig podcast, hvor interessante danske personligheder bliver interviewet. Nye episoder frigives hver søndag, så de danske .NET udviklere kan få en rigtig god start på ugen. Der er i øjeblikket 11 episoder live, hvor emnerne blandt andet dækker F#, Subsonic, Entity Framework, brugervenlighed for udviklere og meget andet godt.
Desuden blev der i oktober/november dækket flere af de store konference som PDC, TechEd for developers, TechEd for IT pros og der kommer en fremtidig episode om Øredev.
Du kan lytte til episoderne her. Ønsker du automatisk at modtage fremtidige episoder, kan du tilmelde dig et feed eller via iTunes.

Lav dit eget spil til Windows Live Messenger
Træt af at følge andres regler? Så lav dit eget spil til Windows Live Messenger. Når du har lavet et game efter dit hoved, så bliver det lagt op på Messenger. Her kan du spille det mod dine venner og med over 1 million andre brugere. Er dit spil blandt de allerbedste, vinder du ikke kun kammeraternes respekt, men har også mulighed for at få fingre i nogle af de mange lækre præmier. Se hvordan du sætter dine evner på spil i The Challenge 2008.

Gode tilbud og rabatter på Microsofts udviklingsværktøjer!
Kunne du tænke dig følgende?
- At dit team og dig hver især rykker op på Visual Studio Team System 2008 eller Visual Studio Team System Team Suite 2008?
- At få koblet et MSDN Professional eller Premium abonnement til din Visual Studio Professional 2005/2008?
- At opgradere din Visual Studio Express eller ikke-Microsoft udviklingsværktøj til Visual Studio Professional 2008?
Hvis du sidder og smånikker – så tjek vores rigtig gode tilbud med masser af besparelser på www.msdn.dk/tilbud.

Arrangementer
Microsoft Arkitektur Forum
20. januar 2009, Charlottehaven, København Ø.
Dagens program vil indeholde emner som: "Cloud service", "Software+Services" og "Software as a Service". Arrangementet henvender sig til it-arkitekter, udviklere og lignende.
Find tilmelding, location og agenda her


TechTalk: SQL Server 2005 Optimering – level 300
21. januar 2009, Hellerup
Denne TechTalk henvender sig til udviklere, der arbejder med SQL Server 2005 til daglig, men som savner en mere dybdegående viden omkring, hvordan databasen benyttes mest effektivt. TechTalken vil være eksempel-orienteret, og der bliver vist clientside eksempler i C#.
Tilmeld dig her

TechTalk: Performance optimering af ASP.NET
4. februar 2009, Hellerup
TechTalken vil handle om performance optimering af ASP.NET i forholdet mellem server og klient. Der bliver ikke gået i dybden med ViewState optimering og database caching og lignende. Fokus vil være på den trafik, der foregår mellem web serveren og browseren. ASP.NET rummer mange muligheder for at optimere på netop trafikken. og det vil Mads Kristensen give nogen konkrete eksempler på, som du selv kan bruge i dine egne web applikationer.
Tilmeld dig her

TechTalk: Introduktion til Windows Communication Foundation (Level 200)
18. februar 2009, Hellerup
Windows Communication Foundation (WCF) er den samlede programmeringsmodel for udarbejdelsen af homogene og heterogene distribuerede systemer ved hjælp af .Net. På denne TechTalk vil vi se på WCFs programmeringsmodel og på, hvordan den bruges i forbindelse med forskellige projekter – fra Web til Enterprise. Vi vil se på udarbejdelsen af REST webservices, og på hvordan WCF giver mulighed for at lave SOAP services med de egenskaber, der efterspørges fra WS-* porteføljen af teknologier.
Tilmeld dig her

Silverlight-kursus hos Tenteo
26., 27. og 28. januar 2009, Frederiksberg
Kurset giver en grundig gennemgang af alle de muligheder, der ligger i Microsoft Silverlight. Deltagerne vil lære at udvikle Rich Internet Applications (RIA) med den nyeste Silverlight teknologi, og de vil lære, hvordan de kan integrerer Silverlight med eksisterende ASP.NET Applikationer. Kurset har primær fokus på udvikling af Line of Business applikationer i Silverlight.
Læs mere her

Nyeste DPE Danmark Blogs

Månedens blogger: januar 2009
Rasmus Kromann Larsen  
Rasmus Kromann Larsen er månedens blogger
I denne måned har vi kåret Rasmus Kromann Larsen, som månedens blogger. Rasmus driver bloggen Rasmuskl, hvor han beskæftiger sig med en lang række teknologier. Rasmus bor i Århus og arbejder som .NET udvikler ved Systematic. Oprindeligt begyndte Rasmus at blogge for flere år siden for, at familie og venner kunne følge med i hans udvekslingsophold i Canada. Bloggen blev herefter brugt til mere tekniske emnerefter, at han blev inspireret i ANUG. Et stort tillykke til Rasmus!

For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Om Microsoft Danmark: www.microsoft.com/danmark/om
Microsoft Danmark ApS
CVR nr. 13612870
Tuborg Boulevard 12
2900 Hellerup, Danmark
Tlf. 44 89 01 00
E-mail: Danmark@microsoft.com

MSDN's danske webside | MSDN-arrangementer | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
Microsoft