MSDNs danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
TechNet Flash

Chefredaktøren skriver…
Svært ikke komme i julehumør

Ikke alene daler sneen lystigt ned over det ganske land (OK, jeg syntes også det var lige tidligt nok), men det vælter stadig frem med ’gaver’ til alle i IT branchen og i særdeleshed på .net platformen.
I sidste nummer skrev jeg om en perlerække af events, løsninger og nyheder som alle havde et dejligt dansk islæt J Kunne egentlig gøre det samme i december, men lad os tage de større briller på og se ud i verden, for der er som sædvanlig sket meget

- At Silverlight har en fremtid og er eksiterer sammen med HTML5 som en del af vores strategi, blev slået fat til Firestarter eventet i sidste uge.
- Windows Phone 7 har fået fat og det strømmer ind apps  hver eneste uge. 4000 er nået og indtil videre 7 danske i marketplace. Mon vi når 5000 globalt i 2010 & 10 danske i år? Hvis du sidder og pønser på en app, så husk at deltage i vores konkurrence om fede præmier til de bedste WP7 apps – deadline er 16. januar, 2011.
- Random Hacks of Kindness (RhoK) kom til danmark – Hør P1’s Harddisken om eventet
- Og en masser Cloud nyheder, nyt i ’studiet’ osv osv.

Verden er i konstant forandring sig, vi bliver udfordret i vores måde at gøre forretning og bruge IT på, men der er vist ikke en bedre platform at ’tilhøre’ end .net & jeg er glad for at så mange af jer i vores community deltager aktivt –TAK!


DNK11016_04_img01_F2Mit navn er Ole Kjeldsen og til daglig har jeg ansvaret for det team i Microsoft Danmark, som står bag bl.a. dette nyhedsbrev – teamet går under navnet ’Developer & Platform Evangelism’ & du kan møde os på http://msdn.dk./.
Og til dette team er jeg stolt af nu at kunne introducere de 3 nyeste medlemmer:

DNK11016_05_Anette Anette Nørgaard, skal arbejde specielt med Startups – BizSpark programmet og generelt ISV/SI partnere,
DNK11016_05_Tobias Tobias Broch-Lange, som skal hjælpe kunder og partnere med at udnytte mulighederne i de forskellige sæt af devtools, ALM og ikke mindst være med til at bringe fx. TFS på Azure, ind i det danske marked og
DNK11016_05_Nicolaj

Nicolaj Sønderby Knudsen, som fra 1. januar skal finde ud af hvad vi kan gøre for at hjælpe danske studerende i deres studie og private liv, med at udnytte platformens muligheder fuldt ud.

Som sædvanlig kan man i dette nyhedsbrev læse flere detaljer og finde mange links til de dybere dele af hver af historierne .... og ikke mindst kan I finde links til de blogs og twitter-accounts, mit team og jeg forsøger at bruge til at viderebringe historierne.
Vi ser det som vores vigtigste opgave, at sikre et dansk perspektiv og til tider et dansk ’filter’ på det flow af information, som kommer ud af specielt de amerikanske kanaler. Håber I allerede er godt tilfredse, men skulle I have ideer, kommentarer eller ønsker til hvordan vi kan gøre det endnu bedre, regner jeg med at I vil henvende jer direkte .... på forhånd tak J


Tophistorier

FireStarter video og Silverlight 5.
Den 2. december blev der afholdt et specielt Silverlight event som havde fokus på at fortælle om fremtiden for Silverlight og hvad der er muligt at lave med Silverlight frameworket. Du kan bla. høre Scott Guthrie fortælle om Silverlight 5 og hvad der er fokus på i den release.

DNK11016_05_FireStarter 

TwitterFacebookLinkedIn

MVC 3 release candidate
Med den nyeste release af MVC 3 har vi fået understøttelse for razor intellisense i Visual Studio 2010, NuGet Package Manager bliver automatisk installeret ved installationen og gør det muligt at downloade fede tekniske tilføjelser til din applikation. Udover det er der også kommet support for partial page output caching i frameworket samt nye muligheder ifbm. Oprettelse af MVC sites i Visual Studio.

DNK11016_05_MVC3

TwitterFacebookLinkedIn

Ny embedded database support med ASP.NET
SQL CE er en gratis, embedded database som giver dig mulighed for nemt at gemme data. Det fede ved SQL CE er at den er fil baseret og at du ikke behøver nogen database server for at bruge den. Du kan bla. bruge Entity Framework, LINQ 2 SQL eller NHibernate sammen med SQL CE. Sidst men ikke mindst er den nemt migrerer til en SQL server hvis det skulle blive nødvendigt.

DNK11016_05_ASPNETjpg

TwitterFacebookLinkedIn


Nyheder

Nye ting i Windows Azure
Ekstra små VM instanser på Windows Azure til 0.05 cent i timen, fuld IIS adgang, Remote Desktop til dine instanser plus at du får mulighed for at uploade dine egne VHD images med dit eget konfigurerede operativ system. Det er alt sammen nyheder fra en enkelt session på PDC, den kan du se her

TwitterFacebookLinkedIn

IE9 preview 7
Der er kommet et nyt preview af IE9, preview 7. Med denne release har der været en masse fokus på javascript performance og optimering af den interne javascript motor Chakra. Hvis du ikke allerede har downloadet den første beta af IE9 så kan du gøre det her.Du kan samtidig også downloade det sidste nye preview her.

TwitterFacebookLinkedIn

Must see Videoer fra PDC og TechEd
The Future of C# and Visual Basic 
Næste generation af C# og Visual Basic har fokus på at gøre asynkron programmering nemmere og mere effektiv. Der introduceres nogle nye keywords, async og await. Meget af det bygger videre på task parallel library, som kom med .NET 4.0. Du kan selv prøvekøre dette ved at downloade Visual Studio Async CTP. Sidst i sessionen får vi en statusupdate på "compiler as a service".
Når nu har har set Anders, så tag også lige at se "LINQ, Take Two – Realizing the LINQ to Everything Dream".

Sharepoint in the Cloud: Developing Solutions for Sharepoint Online
Endelig er der mere information ude omkring udviklingshistorien for Sharepoint 2010 i skyen. Chris Mayo kommer rundt om udvikling, deployment og administration af tilpassede løsninger på Sharepoint. Sandboxed solutins - det er svaret. Der er ud over gode demoer også mange slides, som giver et godt overblik. 

Inside Windows Azure
Dette er en rigtig god gennemgang af Windows Azure. Du kommer igennem alle forkortelserne (TBF'er og FBF'er) og får et rigtig godt indblik i hvordan Fabric controlleren virker. Selv om du har arbejdet med Azure, så syntes jeg faktisk også denne er god, fordi man kommer lidt "behind the scenes".

TwitterFacebookLinkedIn  

22. November 2010

I denne udgave af Flash har vi fokuseret på PDC, TechEd, de gode nyheder fra de 2 store konferencer og en masse video indhold. Du kan også læse de nyeste blogindlæg og finde et par gode server tilbud. Velkommen til December udgaven af Flash. 


Med venlig hilsen

Daniel Mellgaard Frost

charlotte-small
DNK58_08_08


Tilbud

Server tilbud fra Wannafind

Wannafind vil være de førende Danske virtuelle server udbyderer og derfor er Wannafind et godt valg når du skal ud
at leje en ny server.

DNK11016_03_ombarco

Wannafind VPS

Wannafind Umbraco

Gratis bøger

Foundations Of Programming

Microsoft Application Architecture Guide, 2nd Edition

Rob Miles C# Yellow Book 2010

Threading in C#

Improving .NET Application

Performance and Scalability

Applying Design Patterns

© 2010 Microsoft Corporation Terms of Use | Trademarks | Privacy Statement
Logo Microsoft