Microsoft

Svindlere giver sig ud for at være Microsoft – Sådan kan du kende dem

Desværre findes svindlere også online. De udgiver sig bl.a. for at være Microsoft for at få dig som pc-bruger til at tro, at der er en fejl ved din pc. Målet er at lokke dig til at betale for en reparationsydelse, som du slet ikke har brug for. Derefter prøver svindlerne at få dig til at installere en virus på din egen pc, så de kan misbruge den i fremtiden. Men lad dig ikke narre, for Microsoft vil aldrig ringe til dig som pc-bruger for at udbedre fejl, skader, virus mv.

Det starter med en tilsyneladende uskyldig telefonopringning. En såkaldt medarbejder fra en kendt virksomhed, som fx Microsoft, fortæller dig, at de har registreret en fejl på din computer. Den fejl tilbyder svindleren at reparere for dig. Det lyder umiddelbart meget godt. Men i virkeligheden er svindleren kun ude på at tage kontrol over din pc og sende dig en regning for "tjenesten".

Sådan foregår svindelen:

  • Personen hævder, at han eller hun repræsenterer Microsoft, ét af vores brands som Windows/Office eller én af vores partnere.
  • Personen fortæller, at de er ved at undersøge et computerproblem eller en virus, som er registreret hos Microsoft.
  • Han eller hun fortæller dig, at de kan afhjælpe fejlen, hvis du går ind på en specifik hjemmeside.
  • Når du går ind på hjemmesiden, forsøger svindleren at tage kontrol over din pc.
  • Den falske repræsentant vil som en særlig "service" vise de påståede problemer ved at fjernstyre din pc.
  • Igennem hele processen overtales du til at betale et gebyr for ”reparationen” af din pc.

Svindlerne virker troværdige

Der er i virkeligheden intet galt med din pc, men svindleren får dig først til at tro, at der er et problem, og får dig så oveni købet til at betale for det. Han eller hun vil ofte også anbefale dig at købe en vedligeholdelsesaftale, så en lignende "skade" ikke sker igen. Desværre er der eksempler på danskere, som på den måde er blevet franarret penge.

Det er derfor vigtigt at bruge sund fornuft, når du bliver ringet op uden en aftale om it-support. Microsoft vil aldrig ringe til dig som pc-bruger for at udbedre fejl, skader, virus mv. Derfor anbefaler Microsoft på det kraftigste, at du afbryder samtalen ved disse opkald.

Hvis du er usikker eller har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Microsoft eller alternativt politiet. Kontakt Microsoft Kundeservice på tlf. 82333100 – tast 2 (for private).

©2010 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes.
Kontakt os | Copyright & Rettigheder | VaremærkerBeskyttelse af personlige oplysninger