TechNet
It communities og nye tekniske webcasts
Charlotte Nielsen  
Grøn it er blevet et hot emne, der kan være med til at sætte it på den strategiske dagsorden - ikke mindst i sammenhæng med næste års klimatopmøde i Danmark. Allerede nu har vi en række ressourcer på TechNet, hvor du kan læse mere om konceptet. I løbet af de kommende måneder opretter vi en særlig side under TechNet.dk, som vil stille skarpt på alle vinkler af grøn it i fremtiden og du kan også læse mere om emnet i denne udgave af TechNet Flash.

Et emne, der altid er hot, er it communities, og vi hører jer ofte nævne, at I gerne vil i dybere kontakt med it community’et. Vi støtter med glæde de lokale it-netværk, og jeg kan klart anbefale Danmarks største community for it-pro'er www.it-experts.dk, som et godt sted at starte, hvis man vil udveksle erfaringer, hente inspiration eller have hjælp til de udfordringer man støder på i sin dagligdag som it-professionel. Derudover findes der en række tekniske communities her på TechNet med både Microsoft og tredjepart debatører, f.eks. omkring teknologier som SoftGrid, Speech Server, eller it-sikkerhed.

Husk at der nu ligger mange nye tekniske webcasts om de nylancerede serverprodukter klar på www.detskerher.com, som i øvrigt er blevet mere intuitiv at benytte. Og vi tager snart fat på en helt ny serie af Digitalen, vores live webcasts med danske tekniske specialister. Så der er rig mulighed for at holde dig opdateret på de tekniske områder, du har behov for.

Rigtig god fornøjelse!

Charlotte Nielsen
IT Pro Audience Marketing Manager

Nyheder
Nyheder  
Overvejer du, om du skal installere Vista?
Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du skal installere Vista? Nu kan du se it-guruen Mark Russinovich og et panel af uafhængige eksperter og it-professionelle i en åben diskussion om Windows Vista. De taler om deres egne erfaringer med udrulning af operativsystemet og om de udfordringer, workarounds og tips og tricks de har lært undervejs.
Du kan se hele diskussionen på Spotlight.
Denne åbne diskussion er en del af Springboard Live serien, hvor vi har samlet en række ressourcer, som kan besvare dine spørgsmål om Vista og vejlede dig i Vista-implementeringen på baggrund af erfaringer fra andre virksomheder.

Hvordan klarer Windows Server 2008 sig i forhold til Linux?
Nu er Windows Server 2008 lanceret, men hvordan klarer den sig sammenlignet med Linux? Her finder du analyser og rapporter som sammenligner fordele, pålidelighed med mere ved hhv. Microsoft Windows Server 2008 og Red Hat Enterprise Linux 5.

Windows Internet Explorer 8 Beta 1 til udviklere
Nu er Internet Explorer 8 Beta 1 klar. Det er et smugkig til webdesignerne og udviklere og kan hjælpe med at forberede deres sites til lanceringen af IE 8. Den indeholder nye features for udviklere som f.eks. developer toolbar og forbedret kompatibilitet.
IE 8 Beta 1 til udviklere kan downloades her. Betaer til virksomheder og hjemmebrugere bliver tilgængeligere senere på året.

Værd at vide om Vista Service Pack 1
Windows Vista Service Pack 1 forbedrer sikkerheden og ydeevnen, understøtter nye typer hardware og løser også nogle administrations- og implementeringsproblemer. Hvis du vil gå i dybden med Windows Vista SP1-opgraderingen, finder du mere information her:
Vigtige ændringer i Windows Vista Service Pack 1
Produktbemærkninger til Windows Vista Service Pack 1
Hotfixes og sikkerhedsopdateringer inkluderet i Windows Vista Service Pack 1

Evaluer Windows Server 2008 uden tidsbegrænsning
Med et TechNet Plus abonnement kan du være blandt de første til at evaluere komplette versioner af software – bl.a. Windows Server 2008 – uden tidsbegrænsning. Lige nu kan du spare 20 % på abonnementet, men skynd dig for tilbuddet gælder kun til den 30. juni 2008.
Læs mere om TechNet Plus abonnementet her.
Spar penge på TechNet Plua abonnementet

Lær mere om de nye serverprodukter
Detskerher.com er opdateret  
Nye webcasts og features på Detskerher.com
Vi har netop opdateret www.detskerher.com, så det nu er lettere at finde frem til netop de webcasts, som er relevante for dig. Du kan benytte flere søgekriterier og bygge din egen launch op med dine favoritter. Der ligger nu 69 forskellige webcasts og vi tilføjer hele tiden flere.

Arrangementer for it-professionelle
Arrangementer  
Digitalen er tilbage
Den 22. april går startsskuddet for en ny runde af vores populære interaktive webcasts Digitalen. Du kan deltage live, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne eller du kan downloade hver webcast senere. Her i foråret tager vi hul på emner som SharePoint Server, SQL Server 2008, Unified Communication og meget mere. Nærmere information følger snart, og du kan allerede nu tilmelde dig de fire første Digitalen arrangementer:
22. april kl. 10 -11
Hvorfor brugerne elsker Office 2007 og hvorfor det gør det lettere for dig - tilmeld dig her.
25. april kl. 10 -11
MDT – Din genvej til Deployment - Tilmeld dig her.
29. april kl. 10-11
Lancering af Microsoft Search Server 2008 - Tilmeld dig her.
6. maj 2008 kl. 10-11
IT Governance af SharePoint Server 2007 - Tilmeld dig her.

Gratis Windows Server 2008 seminarer
Vi arbejder sammen med en række partnere for at kunne tilbyde et stort udvalg af seminarer om Windows Server 2008 over hele landet.
Det er gratis at deltage og på seminaroversigten finder du din nærmeste Microsoft Partner, der afholder seminar.

Enterprise Briefing & Vision
Vil du vide, hvilke krav den nye generation af medarbejdere kommer til at stille til deres it-miljø, så kig på, hvilke teknologier børn og unge anvender i dag. Fænomenet kaldes “The consumerization of it” og indebærer, at it-afdelingen skal forberede sig på at skulle håndtere en lang række teknologier, der ellers i dag er mest udbredt blandt forbrugere.
Hør meget mere om Consumerization på Microsofts Enterprise Briefing & Vision den 15. maj kl. 12-18 i København - Tilmeld dig her.

Launch træningstilbud til partnere: Windows Server og SQL 2008
For Microsoft partnere er der nu tilbud på træningsforløb, som munder ud i en Windows Server 2008 certificering – Læs mere her.

Grøn it
Grøn it  
Hvordan starter man en grøn it-afdeling?
Virksomheder over hele verden er begyndt at tænke grønt – også når det kommer til it. Man kan nemlig spare energi og penge ved at tænke grøn it ind i virksomheden, men hvor starter man? Her er en introduktion til planlægning, design og implementering af en grøn it-afdeling i virksomheden.

Grøn it og Windows server
I de kommende år vil udgifter til strøm og nedkøling udgøre op mod 50 % af udgifterne i en it-afdeling, viser analyser. Det skal nok øge interessen for grøn it, og her kan du læse Senior Product Planner Bjarne B. Dollerups syn på grøn it og den udvikling it-branchen bevæger sig hen mod på området.

Følg med i den grønne it-blog
Dave Ohara blogger om grøn it på sin blog Green Data Center Blog. Her kan du finde indlæg om udviklingen indenfor grøn it, metoder til måling, interviews og meget mere. Når han ikke har travlt med at opdatere sin blog med det nyeste om grøn it, arbejder Dave Ohara som konsulent indenfor feltet og har grundlagt virksomheden Green M3 LLC. Virksomheden har specialiseret sig i hvordan man monitorerer, måler og styrer et grønt data center.

Sikkerhed
Sikkerhed  
Få besked lige så snart nye sikkerhedspatches er klar
Mange internetangreb går efter applikationssoftware, browsere eller IE associerede komponenter. Derfor er det relativt nemt at udføre et målrettet angreb mod en organisation via angreb - såsom ”targeter” – på f.eks. Office installationer, som ikke er patchede med sikkerhedsopdateringer endnu. Det er naturligvis kritisk, men kommer ikke til betyde det store for de brugere og virksomheder, der er fuldt opdateret med de seneste patches.
I aften lander der otte nye sikkerhedsbulletins her, og tre af dem omhandler ”Remote Code Execution” på ALLE Windows platforme. Hvis du tilmelder dig her, kan du løbende holde dig opdateret, så du ikke behøver at vente på den månedlige sikkerhedstirsdag, men få besked om nye sikkerhedsopdateringer lige så snart, de er klar. Du kan selv vælge, hvordan du foretrækker at få besked om nye opdateringer, f.eks. via RSS, e-mail eller Windows Live Alert.

Sikkerhedsopdateringer for april
I aften er Microsofts sikkerhedsopdateringer for april måned klar - du finder dem her i aften eller på forsiden af TechNet i morgen tidlig.

Support og fejlfinding
Support og fejlfinding  
How-to artikler
How to obtain support from Microsoft for certain Groove Virtual Office 3.1 licensing issues
How to create an ISO image for a Windows PE CD-ROM for Windows Server 2008

Hotfix artikler
FIX: Error message when you try to add the "SWIFT Trailer.xsd" XML Schema file to a BizTalk project in BizTalk Server: "Failed to load schema"
FIX: The SPACE function always returns one space in SQL Server 2000 if the SPACE function uses a collation that differs from the collation of the current database

Knowledge Base Artikler
The Incidents log in the Forefront Security Administrator client does not display all the incidents when you run a background scan in Forefront Security for Exchange Server
An external NDR message is sent to all recipients on a distribution list in Exchange Server 2007 Service Pack 1

Se et udvalg af de nyeste Knowledge Base artikler på TechNet (US).

TechNet Nyhedsbrev
8. april 2008
I dette nummer:
Nyheder
Lær mere om de nye serverprodukter
Arrangementer for it-professionelle
Grøn it
Sikkerhed
Support og fejlfinding
SQL Server 2008
Vær med på Danmarks allerførste kursus om SQL Server 2008
Bogtilbud
Windows Server 2008 Biblioteket
Få alle de Windows Server bøger (i alt 11 bind), som udkommer dette forår og spar over 1.000 kr.
Kontakt
For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Dette nyhedsbrev er sendt fra Microsoft Danmark
Tuborg Boulevard 12
DK-2900 Hellerup

TechNets danske webside | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
© 2007 Microsoft Corporation  Juridisk meddelelse | Varemærker | Integritet og sikkerhed
Microsoft