TechNet
Splinternye licenssider for it-professionelle
Charlotte Nielsen  
Når vi spørger jer, hvad vi gør godt, og hvad vi kan gøre bedre, er der som regel et par ting, der dukker op igen og igen.
Vi hører ofte, at licensering er vanskeligt at gennemskue, og at vi godt kunne blive bedre til at forklare det. Derfor har vi nu lavet en sektion på TechNet.dk der udelukkende handler om licensering, og den er udformet specifikt til it- professionelles behov. Så vi håber, du får gavn af den, og vi vil gerne høre din mening om de nye licenssider.

En anden ting der ofte bliver udtrykt et ønske om, er flere seminarer flere steder i landet. Her i januar har vi gjort alt, vi kunne for at leve op til det ønske. Vi afholdt fire tekniske seminarer i både København og Århus og mødte over 1.450 interesserede danske it-pro’er omkring emner som de nye serverprodukter, Forefront og Data Mining. De to sidstnævnte bliver tilgængelige på Spotlight i løbet af foråret, så hvis du gik glip af de to superdygtige udenlandske specialister, kan du glæde dig til at opleve deres præsentationer på video webcast snart.
Og hvad angår webcasts, er vi netop nu i gang med at lægge sidste hånd på en ny serie af Digitalen – vores live og on-demand in-depth webcasts med lokale tekniske specialister. Hold øje med kalenderen for disse omkring påske.

Jeg skal da heller ikke undlade at nævne ugens to helt store produktnyheder, som vi har meget mere om lige her nedenfor i nyhedsbrevet: Både Windows Server 2008 og Windows Vista er nu RTM’et – så nu er der for alvor noget at glæde sig til.

Charlotte Nielsen
IT Pro Audience Marketing Manager

Nyheder
Nyheder  
Windows Server 2008 RTM er klar
Så nærmer vi os årets største produktlancering, og Windows Server 2008 RTM (release to manufacture) er netop blevet frigivet. Windows Server 2008 er det mest avancerede server operativsystem, Microsoft nogensinde har udviklet, og derfor har der også været mange flere testere ind over betaprogrammerne end på noget andet serverprodukt.
Hvis du har et TechNet plus abonnement kan du hente Windows Server 2008 RTM med det samme, og den vil blive frigivet til alle på et senere tidspunkt.

Windows Vista SP1 sendt til RTM
I denne uge blev også Windows Vista SP1 sendt til RTM (Release to manufacturing). Det betyder, at vi nu har fået den længe ventede Service Pack til Vista ud af døren. De første, der modtager den, er vores Original Equipment Manufacturers, og om få uger vil den være tilgængelig for virksomheder og slutbrugere på engelsk. Vi må vente lidt endnu på den danske version, som forventes klar midt i april.

Vidste du?
- At der allerede nu er leveret hundredvis af forbedringer til Windows Vista via Windows Update.
- At når du downloader SP1 kommer den til at fylde cirka 50 MB mod XP’s 120 MB?
- At Windows Vista vil komme til at dele mange filer med Windows Server 2008?

Hvad er SP1?
SP1 er en update til Windows Vista. På baggrund af kundefeedback har vi forbedret en række kendte problemer. For at sikre en glidende overgang fra Windows Vista RTM til SP1 er der især fokus på kompatibilitet. Med SP1 får du en bedre ydelse og stabilitet, og høster frugten af den konstante udvikling med Windows Vista.
Læs Mike Nash’s Blog om Windows Vista RTM.

Få overblik over licensering 
Vi er klar med et helt nyt område på TechNet, der giver et overblik over softwarelicensering. Der findes mange forskellige og fleksible licensløsninger, så du kan vælge den, der passer bedst til netop dit behov og din virksomhed. Men det store udvalg kan gøre det vanskeligt at overskue mulighederne, så derfor har vi nu lavet nye licenssider, hvor du nemt og hurtigt kan finde den information om softwarelicenser, du leder efter.
Besøg de nye licenssider på TechNet.

TechNet Spotlight
For nylig havde vi premiere på en ny TechNet side, som giver dig mulighed for at se it-events fra hele verden hvor og når det passer dig. På TechNet Spotlight kan du tænde for alverdens it-begivenheder og invitere it-eksperterne frem på din skærm. Videoerne vises i dvd-kvalitet, og du kan også se danske it-begivenheder.
Du kan bl.a. opleve Microsoft Management Summit 2007, TechEd It Forum 2007 og sidste års SOA konference. Du kan også dykke ned i TechNet Live 2007, som er optaget her i Danmark, og sessioner fra Convergence Conference og TechEd Developers 2007 går også snart i luften på Spotlight.
Se det hele på TechNet Spotlight.

Se din it-pro-hverdag som tegneserie
Microsoft har skabt en tegneserie med it-professionelle i hovedrollerne. Tegneserien handler om dig og din hverdag som it-pro, så skriv ind om en oplevelse du har haft som it-professionel, og måske bliver netop din udvalgt og forvandlet til en tegneserie.
Klik dig ind og se en ny tegneserie hver dag.

Fleksibel videreuddannelse med e-learning 
E-learning er et godt supplement til traditionelle kurser og giver en fleksibilitet, der gør det lettere at få plads til videreuddannelse i en travl hverdag. Microworld tilbyder officiel Microsoft e-learning til dig, som er interesseret i uddannelse og certificering.
Investeringen er væsentlig mindre end i traditionelle kurser og integrationen med Microworlds Etrainer, som indeholder studieplan, testværktøjer, tips & tricks, gør, at du også kan bruge e-learning kurserne til at forberede dig til en Microsoft certificering.
Se mere her.

Silverlight
Silverlight  
Skab innovative webløsninger med Microsoft Silverlight 
Silverlight er Microsofts nye program, der gør det muligt at skabe innovative webløsninger og tilføje ny interaktivitet og mediefunktioner til websites.
Med Silverlight kan du lave interaktive programmer til internettet, der indarbejder video, animation, og fantastiske brugergrænseflader. Du kan også udvide eksisterende standarder/AJAX-baserede programmer med mere avancerede medier og grafikker, og forbedre deres ydelse og evner.
Læs mere og hent Silverlight.

Silverlight Deployment Guide
Denne guide hjælper dig med at planlægge og udføre en Silverlight-implementering i virksomheden. Guiden beskriver systemkrav og implementeringsmetoder samt teknikker til at vedligeholde og understøtte Silverlight efter implementering.

Arrangementer for it-professionelle
Arrangementer  
Lancering af Windows server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008
Den 28. februar 2008 på en skærm nær dig
Nu er det snart tid til lanceringen af Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008. Den 28. februar kl. 9.30 går launchen i luften som en webcast, du kan se på din computerskærm. Vi sender live fra Microsofts kontor i Hellerup og du kan opleve spændende indlæg om de tre produkter, en konkurrence, keynote speaker og så kan du chatte med kolleger og stille spørgsmål til deltagerne under seancen. Det er også i løbet af denne webcast, vi kårer vinderen af Danmarks bedste it-pro team.
Efter live eventen kan du opstille din egen agenda i forhold til de mere end 25 videosessioner, så du er sikker på at få set dem, der er specielt interessante for dig.
På gensyn den 28. februar til online launchen.

Præsentation af den nye Microsoft Dynamics CRM 4.0
27. februar 2008
Den nye version af Microsoft Dynamics CRM er nu på gaden, og du kan blive en af de første, som får en introduktion til hele den nye platform. Du får også lejlighed til at møde manden, der måske ved allermest om Microsoft Dynamics CRM i denne verden. For det er lykkedes os at få Brad Wilson, General Manager for hele Microsoft Dynamics CRM, til Danmark. Han vil indvie os i sit erfarne syn på CRM og især, hvorfor det skal være Microsoft Dynamics CRM. Du vil naturligvis også få en interessant gennemgang af hele den nye platform – dels arkitektur, udvikling og drift, dels demonstration af løsningsområder og information om de erfaringer, vi allerede har gjort os.
Der har været stor interesse for arrangementet, så vi har besluttet at udvide antallet af deltagere på seminaret - derfor kan du stadig nå at tilmelde dig.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig.

Hvordan beskytter din virksomhed sig mod cyberkriminalitet? 
28.-29. februar 2008 i Reykjavik, Island
Viden er magt, og det er måske mere værd end man tror. Hvordan vil du beskytte dig selv eller din virksomhed imod internet-kriminelle? Kom og vær med når to af verdens førende sikkerhedseksperter, Andy Malone (MVP) og Marcus J. Carey (NSA, FBI, CIA), i løbet af flere spændende foredrag vil tale om emner som "The Art of Identity Theft", "Risk Management" og "Identifying an Intrusion".
Læs mere om arrangementet.

Kom til deployment workshop 
Deltag i en deepdrive workshop - Windows Deployment ved brug af Microsoft Deployment. Kurset afholdes både i København og Århus, og er en tre dage lang workshop, som giver en grundig indsigt i Windows Deployment.
Se meget mere her.

Tak for sidst
I januar måned holdt vi endagsseminarer om Datamining og Forefront. Begge arrangementer var en stor succes med mange tilfredse deltagere.
På Forefront seminaret gav konsulent Ronald Beekelaar en dybdegående, teknisk oversigt over Forefront Client Security, Server Security og Edge Security.
Rafal Lukawiecki, Strategic Consultant, fortalte derimod om, hvad Data Mining og Business Intelligence kan gøre for din virksomhed.
Begge seminarer bliver optaget, så du kan se eller gense dem på TechNet Spotlight til foråret.

Beta & trial
Beta & Trial  
Hent og evaluer en række produkter, der findes som beta- eller trialsoftware. Her er de seneste nye produkter:

Forefront Security til SharePoint Server SP1
Evaluer Forefront Security til SharePoint Server med Service Pack 1.

Forefront Security til Exchange Server SP1
Nu er Forefront Security til Exchange Server med Service Pack 1 klar til evaluering.

Sikkerhed
Sikkerhed  
Server sikkerhed: Less Is More
Enhver, der har brugt mere end et par dage på at arbejde med informationssikkerhed, har sikkert hørt om tre kerneprincipper indenfor sikkerhed: tilgængelighed, fortrolighed og integritet. Denne artikel diskuterer et andet velkendt, men ofte overset koncept: enkelhed.

Support og fejlfinding

TechNet Nyhedsbrev
7. februar 2008
I dette nummer:
Nyheder
Silverlight
Arrangementer for it-professionelle
Beta & trial
Sikkerhed
Support og fejlfinding
Bliv klar til Windows Server 2008
Her er bogpakken der gør dig 100 % klar til Microsofts store Server 2008 release d. 28. februar 2008.
E-learning
Kontakt
For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Dette nyhedsbrev er sendt fra Microsoft Danmark
Tuborg Boulevard 12
DK-2900 Hellerup

TechNets danske webside | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
© 2007 Microsoft Corporation  Juridisk meddelelse | Varemærker | Integritet og sikkerhed
Microsoft