TechNet
Et efterår i server infrastrukturens tegn
Charlotte Nielsen  
Forefront UAG, TMG, OCS, ”Sterling” – System Center DPM, MDM - Hyper-V/SCVMM – EBS, SBS, ILM v2 ...Har du overblik over de nye og kommende server releases?

Dette efterår byder på rigtig mange nye serverprodukter og -opdateringer, som det er relevant at kende til. Vi bringer et overblik og et roadmap over dem her.
Virtualisering er også på alles læber for tiden, og her havde vi for nylig selveste Steve Ballmer i Danmark for at lancere Microsofts overordnede vision på dette område. Scroll ned i dette nyhedsbrev og få hurtigt det forkromede overblik.

Sidst men ikke mindst er der en spændende artikel om client security, skrevet af Steve Riley, som er en af it-sikkerhedsguruerne i Redmond – og som i øvrigt er en featured speaker på TechEd konferencen i Barcelona om knap to uger. Jeg melder tilbage med nyheder derfra i næste nyhedsbrev.

God fornøjelse med alle de nye produkter og teknologier.

Charlotte Nielsen
IT Pro Audience Manager

Nyheder
Nyheder  
Årets primære infrastruktur nyheder
• Hvordan overvåges fysiske servere og virtuelle instanser i dag på én og samme konsol?
• Hvordan monitoreres din sikkerhedsplatform fra én konsol?
• Hvordan sikrer du dine eksterne brugere adgang til en begrænset del af virksomhedens interne netværk?
Download prøveversioner eller se ”highlights” på de nye produkter her:
Forefront TMG, FFOCS, ”Stirling”System Center DPM, SCVMMEBS, SBS, ILM v2.

Hvis du ikke havde mulighed for at deltage på årets store Microsoft Infrastruktur Dage i København eller Århus, er her en mulighed for at få svar på disse (og mange andre) spørgsmål. Du kan (gen)se præsentationerne fra Microsofts tekniske eksperter her, og du kan selv prøve kræfter med mange af produkterne i beta- eller trial udgave her.
Ikke alle produkter er på markedet nu, men vil være tilgængelige inden sommerferien. Se Identity & Security Roadmap og System Center Roadmap her.

Virtualisering
Hyper-V server
En anden nyhed er Microsoft Hyper-V Server, der er en stand-alone virtualiseringsløsning, som kan downloades gratis og giver mulighed for at komme i gang med virtualisering i dag. I dette skema kan de grundlæggende forskelle mellem Hyper-V server og Windows Server ses. Læg dog mærke til at teknologien er den samme.

De første kunder begynder nu at sætte Hyper-V i produktion, og her kan du læse om, hvordan SAXO Bank har grebet det an, og hvilke overvejelser, de har gjort sig.

Vi kan se, at der bliver taget rigtigt godt imod Hyper-V, og på verdensplan står Microsoft nu for 23 % af alle nye installationer. Dette er kun server virtualisering men inkluderer både gratis og betalte versioner fra alle større leverandører. Du kan læse hele nyheden her.

Microsoft Assessment og Planning Toolkit
MAP er en skalerbar og agentløs assessment platform, der er designet til at gøre det nemmere at adoptere de seneste Microsoft teknologier. I den seneste version er funktionerne udvidet til at dække SQL Server 2008, Forefront/NAP, og Microsoft Online Services migrering, udover at tilbyde en Power Savings assesment. Nu er version 3.2 tilgængelig i Beta og du finder den her.

Funktioner i MAP:
• SQL Server 2008 Migration Proposals and Reports (Ny!)
• Forefront/NAP Readiness Proposals (Ny!)
• Microsoft Online Services Migration Surveys, Proposals, and Reports (Ny!)
• Power Savings Proposals (Ny!)
• Server Migration Reports and Proposals (Windows Server 2008 and "virtualized guests by hosts" reporting) (Ny!)
• Server Consolidation Reports and Proposals (Virtual Server 2005 R2 and Hyper-V)
• Windows Vista and Microsoft Office 2007 Hardware Assessment Reports and Proposals

Windows Essential Business Server 2008
– infrastruktur, sikkerhed og e-mail integreret i én løsning.
Mange it-afdelinger bruger størstedelen af deres tid på administration og drift, mens den tid der er til rådighed til projekter, som udvikler forretningen, bliver mindre og mindre.
Ofte skyldes det store tidsforbrug på administration og drift, at virksomheden ikke har de optimale værktøjer til håndtering af it-systemerne. Mange af de administrationsværktøjer, der i dag er til rådighed for mindre og mellemstore virksomheder, er blot ompakkede management løsninger, oprindelig designet til it-miljøer i store virksomheder. De er ofte komplekse, og det tager lang tid at lære at beherske dem. De værktøjer på markedet, der er nemme at bruge, har som regel kun et lille anvendelsesområde med begrænset funktionalitet og kan kun løse én opgave ad gangen.

Derfor har Microsoft lanceret en ny serverløsning, Windows Essential Business Server 2008, der er designet og prissat, så den imødekommer mindre og mellemstore virksomheders it-behov. Essential Business Server 2008 indeholder én centraliseret administrations konsol. Det vil sige, at du fra én enkelt skærm kan administrere alle dine servere, klienter, hardware, software og it-services. EBS er udviklet til it-afdelinger i mindre og mellemstore virksomheder, og du kan læse mere om den her.

Communities
Communities  
IT-experts.dk online forum er nu opdateret
Microsoft Danmark tror meget på lokale danske it-netværk. Vi vil gerne hjælpe danske it-professionelle med at knytte professionelle forbindelser og have et forum for tekniske spørgsmål og svar, hvor ikke-Microsoft ansatte bidrager med deres perspektiver.

IT-experts.dk er et gratis online forum for danske it-professionelle. Sitet har haft stor succes med en åben stil, hvor alle medlemmer kan stille tekniske spørgsmål og dele viden med andre. Efter en nylig opdatering af sitet er der kommet rigtig mange nye features til, såsom RSS feeds i utallige afskygninger, blogs, OpenID og meget andet. Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger på den nye platform, så gør det her.

De typiske brugere er professionelle it-konsulenter, specialister, administratorer, supportere og arkitekter indenfor messaging, sikkerhed, infrastruktur, virtualisering, terminal services og lignende. Der er en overvejende hovedvægt på Microsoft platformen, men der er bestemt også plads til fokus på andre områder indenfor it-verdenen.

Bag IT-experts.dk står en række dygtige danske it-konsulenter, MVP’ere og Microsoft Technet Influenters, som yder en stor indsats for at holde sitet kørende, besvare spørgsmål, blogge, skrive artikler og lignende, alt på frivillig basis.

Vi ønsker IT-experts.dk tillykke med den nye platform og vil hermed opfordre til at deltage i det største danske Microsoft community for it-professionelle: www.it-experts.dk.

Beta- og evalueringssoftware
Beta- og evalueringssoftware  
Evaluer de nyeste produkter
Vi sender hele tiden nye produkter til afprøvning og evaluering. Hvis du vil være blandt de første, der får et smugkig på de nyeste versioner af en række produkter og vil være med til at evaluere dem, så klik dig ind i www.technet.dk/testdrive.
Her er nogle af de nyeste produkter, som nu er klar til evaluering:
• Windows HPC Server 2008
• SQL Server 2008
• Forefront ”Sterling” i beta
• ISA Server 2006 SP1

Arrangementer for it-professionelle
Arrangementer  
Inspirationskonference om kommunal it og digital borgerservice
27. oktober i Fredericia
Brug for inspiration til fremtidens kommune? Så er der godt udbytte at hente på denne konference, der dækker områder som inspiration til it-afdelingens rolle i fremtidens kommune, digital borgerservice, øget produktivitet med it-understøttede arbejdsprocesser og meget mere. Læs mere og tilmeld dig her.

TechEd 2008 for it-professionelle
3. - 7. november i Barcelona, Spanien
Kom med til Barcelona og oplev fem dage med teknisk indhold specielt udvalgt til it-professionelle. Du bliver opdateret på de nyeste teknologier, kan forberede dig på de udfordringer, der venter og sætte din it-karriere op i gear. Læs mere om TechEd og tilmeld dig her.

Inspirationsseminar om Microsoft Office Sharepoint Server 2007
11. november i Hørsholm
Tunnelsyn eller virksomhedsvision? Læs mere og tilmeld dig her.

Sikkerhed
Sikkerhed  
Sikkerhedsopdateringer for oktober måned
Som en del af Microsofts månedlige sikkerhedsopdateringscyklus har vi udsendt sikkerhedsopdateringer for oktober måned.
Se sikkerhedsopdateringerne her.

Hvorfor er sikkerheden på Vista så fantastisk?
Med Vista får du antispam- og phishing-filtre, og pc’en husker selv at sikkerhedskopiere. Læs mere her.

Untangling the Confusion of Client Security
Af Steve Riley, Senior Security Strategist, Microsoft Trustworthy Computing
Steve Riley gennemgår fire typer access requests, hver af deres brugsscenarier, samt de forskellige former for information der skal tilkobles hver type, for at man kan udføre de nødvendige klientsikkerhedstiltag for at tilbyde “anywhere access.”
Læs mere her.

Læs mere om it-sikkerhed her, og abonner på RSS feeds af disse:
Sikkerhedsmeddelelser.
Sikkerhedsbulletiner.
Virusalarmer.

TechNet Nyhedsbrev
23. oktober 2008
I dette nummer:
Nyheder
Communities
Beta- og evalueringssoftware
Arrangementer for it-professionelle
Sikkerhed
Microsoft Press Administrators Bundle
Vi har sammensat syv af de mest populære håndbøger i Microsoft Press Administrators Bundle. Sættet inkluderer bøger om Windows Server 2008, Exchange Server 2007, Sharepoint Server 2007 og SQL Server 2008.
Normal pris 2.172 kr.
Pakke pris kun1.398 kr.
Bestil den her.
Kontakt
For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Om Microsoft Danmark: www.microsoft.com/danmark/om
Microsoft Danmark ApS
CVR nr. 13612870
Tuborg Boulevard 12
2900 Hellerup, Danmark
Tlf. 44 89 01 00
E-mail: Danmark@microsoft.com

TechNets danske webside | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
© 2007 Microsoft Corporation  Juridisk meddelelse | Varemærker | Integritet og sikkerhed
Microsoft