TechNets danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet

TechNet Flash

TechNet Flash

5. november 2009

Virtualisering: gode tilbud, nyttige links og danske erfaringer

Charlotte Nielsen

 

Vi oplever i øjeblikket en meget stor interesse for de nye virtualiseringsværkøjer i Windows Server 2008 R2 og har derfor besluttet at stille skarpt på Microsoft virtualisering i dette nummer af TechNet nyhedsbrevet.

Med integrationen af Live Migration i Windows Server 2008 R2 Hyper-V er der kommet endnu større interesse for produktet – og kombineres løsningen med Virtual Machine Manager og Operations Manager får man en fuldendt løsning som både kan administrere den fysiske og virtuelle infrastruktur med én administrationskonsol. Nogle af de danske virksomheder som allerede har valgt Hyper-V og System Center er Teknologisk Institut, Ferring og SaxoBank. Klik på hver case for at læse mere om hvilke erfaringer, de har høstet i forbindelse med implementeringen af Hyper-V.

Vil du gerne selv teste Hyper-V, så tilmeld dig vores Live Meeting den 10. December – se under Arrangementer længere nede. Eller hvis du ikke kan vente så længe så kontakt en af vores mange Microsoft Partnere som har trænet konsulenter inden for vores virtualiseringsplatform. Se hvem de er samt deres bud på virtualisering i Tilbud afsnittet sidst i nyhedsbrevet.

Se også et par sjove og informative videoer fra TechNet Edge eller denne morsomme gennemgang af The Brief History of the Web, og glem ikke at tjekke Microsoft Danmarks nye 2010 blog om alle de nye features i de kommende 2010 produkter.

God fornøjelse!
Charlotte Nielsen

PS: Jeg vil gerne opfordre alle, der har tilmeldt sig TechEd 2009 til at gå ind på vores Danskere på TechEd 2009 Facebook gruppe. Her kan I finde information om danskeraftenen, jakkeuddeling, og de øvrige aktiviteter for danske deltagere i løbet af ugen, samt netværke med andre danske deltagere.


Nyheder

Nyttige links til Microsoft virtualisering
Denne portal er en god indgang til at få svar på de mest spurgte spørgsmål omkring Microsoft virtualisering og Hyper-v.

Download gratisversionen af Microsoft Hyper-V Server 2008 R2, her kan du også læse hvilke virtualiseringfeatures de forskellige versioner af Windows Server 2008 R2 indeholder.

System Center Virtual Machine Manager R2 er lige gået i RTM – læs mere her

Demo, Whitepaper, Reviewers Guide og andet godt guf på System Center Virtual Machine Manager

System Center Operations Manager – læs mere om produktet her

Tekniske ressourcer: Getting to Know Hyper-V: A Walkthrough from Initial Setup to Common Scenarios

Windows Server 2008 R2 Virtual Hard Drive Images

Backstage 2010: Kom bag om kulisserne, og hør alt det nye
Tyve-Ti er den officielle danske blog om mulighederne og alt det nye i 2010 udgaverne af Office, SharePoint, Exchange, Project og Visio.
Forfatterne bag denne blog kommer alle fra Microsoft Danmark's kontor i Hellerup. Vi arbejder til dagligt med disse produkter og vores begejstring er stor! Derfor ønsker vi med denne blog at dele ud af vores begejstring, viden, tips og tricks. Vi vil desuden fokusere på at bringe jer vigtige annonceringer om produkterne efterhånden som de bliver frigivet, så du også kan følge med – for eller bag om kulisserne.

Se hvad Project Natal byder på i fremtidens Xbox
Lidt sjov til hjemmefronten. Se videoen med de nye muligheder for interaktivt spil og samvær.

System Center Data Protection Manager 2010 og Exchange Se en kort video inklusive en demo af hvordan den næste version af System Center Data Protection Manager - som kommer til foråret - vil kunne beskytte Microsoft Exchange installationer.

Gratis prøveversioner af Windows 7, Windows Server 2008 R2 og Exchange Server 2010 Har du opdaget vores nye samlingspunkt for al information omkring hhv. Windows 7, Windows Server 2008 R2 og Exchange Server 2010. Du kan blandt andet downloade gratis prøveversioner og se datoer for kommende danske seminarer.

Microsoft Dynamics holder Bianco Footwear opdateret
Citat: ERP-systemet er den rygrad, der gør os i stand til at agere og omstille os effektivt som virksomhed. Et opdateret ERP-system spiller derfor en afgørende rolle i samarbejdet med leverandører og franchise-butikker, og her er Microsoft Dynamics abonnementet et vigtigt element.
Kennet Brodersen, it-chef, Bianco Footwear
Læs hele casen her
Ikke abonnementskunde? Se hvilke fordele du får, når du tegner et abonnement på din Microsoft Dynamics løsning


Desktop IT Pro

TechNet Edge dykker ned i Windows 7
TechNet EDGE ligger der en interessant mediefil, der viser og beskriver hvordan man hurtigt opnår øget produktivitet, PC management og sikkerhed med Windows 7.

Er dine applikationer kompatible med Windows 7?
Download Microsofts Application Compatibility Toolkit (ACT) 5.5 som kan hjælpe dig med at identificere hvilke af dine applikationer der er compatible med Windows 7 og dermed udrulle Windows mere effektivt.

Følger du med på Springboard?
Besøg Windows Client TechCenter for Desktop IT Pro. Det er et dedikeret, teknisk videnscenter for baggrundsinformation, installation, drift og optimering af Microsoft Windows-klienten.


Arrangementer

Tilmeld dig Live Webcast om Microsoft Hyper-V R2 den 10. december
I dette Live Webcast vil vores Tekniske Specialist på Hyper-V gennemgå alle nyhederne i R2 versionen. Få tips, tricks og guides til hvordan du kommer i gang med at teste Hyper-V og hvordan du bedst arbejder med et Hyper-V miljø. Hyper-V i Windows Server 2008 R2 giver en række afgørende forbedringer af de processer, der bruges til at oprette dynamiske virtuelle datacentre, herunder bedre tilgængelighed, højere ydeevne, forbedrede administrationsmuligheder og enklere metoder til implementering samt en række nye funktioner, herunder bl.a. mulighed for Live Migration og Failover Clustering.
Tilmeld dig dette Live Webcast for IT Pro’ere, torsdag den 10. december 2009 fra kl. 10:00 – 11:00.

Windows 7 seminarer med mere
Find en liste over flere forskellige tekniske seminarer om Windows 7, afholdt af enten Microsoft eller vores partnere, på www.microsoft.dk/nyt.
En af de meget aktuelle seminarer er dette her:
Kom og vær med, når Microsoft afholder Windows 7-seminar for it-professionelle i organisationer med over 150 PC’er. Mød Stephen Rose fra Microsoft Corp, USA, der fortæller om strategien bag Windows 7 og de nye features. Hør om de første erfaringer fra Bestseller og SKAT, og hvorfor de har valgt at satse på Windows 7.
Onsdag d. 18. November i Hellerup. Læs mere og tilmeld dig her.

Campus Days – Early Bird slutter snart
Microsoft Technet inviterer dig til Campus Days 2010 - 3 dages intensiv teknisk træning - den 14.-16. januar på IT Universitet i København!
Vælg mellem over 40 forskellige sessioner level 200-300 med primært danske talere og cases og fokus på Windows 7, SharePoint 2010, Office 2010 og Windows Server 2008 R2. Samtidig kan du selv prøve kræfter med Microsofts nyeste produkter og løsninger i vores hands-on-labs, og du får mulighed for at netværke med it-kolleger.
Nyd godt af Early Bird prisen og tilmeld dig på www.technet.dk/campusdays2010

Enterprise 2.0 konference
Onsdag d. 25. november i Børsbygningen, København
Microsoft er medsponsor af denne spændende heldagskonference om bl.a. søgeteknologi og online forretningsmodeller. Mød forfatteren af bogen Enterprise 2.0 samt en række andre danske og internationale eksperter. Læs mere her.


Tilbud

Fokus på virtualisering
Partnere med ekspertise i virtualisering. Nogle af vores dygtige virtualiseringspartnere har sammensat gode tilbud til dig. Se nedenfor i alfabetisk rækkefølge.

4D
Virtualisering med Hyper-V
3 dages kursus der giver dig forudsætningerne for at implementere og administrere Windows Server Hyper-V. Kurset berører også administration med Virtual Machine Manager og Powershell. Kurset er forberedende til certificeringen: MCTS Windows Server Virtualization, Configuring (70-652)
Læs om kurset og find datoer
PS. Er du Microsoft Partner får du rabat på kurset.

Atea
Med Microsoft Hyper-V R2 er det ikke længere kun Enterprise virksomheder der kan høste fordele med virtualisering! Atea har erfaring med virtualisering og Grøn IT igennem flere år og har allerede flere Hyper-V R2 installationer "under bæltet". En af de afgjort bedste måder at komme igang med er en POC (Proof-Of-Concept), hvor man så at sige med sine egne øjne kan opleve fordele ved at anvende Hyper-V i sin egen it-infrastruktur. Læs om workshop her.

Citrix
Windows 7, Windows Server 2008 R2 og desktopvirtualisering
Citrix og Microsoft tilbyder den bedste kombinerede løsning for desktopvirtualisering, der opfylder stigende behov blandt brugerne og reducerer driftsomkostningerne i datacenteret. Få alle fordelene ved Windows 7 på et øjeblik med en virtuel desktop i højeste kvalitet uanset enhed, tid eller sted. Ud fra en tæt integrering med virtualiseringsplatformen Hyper-V og Microsofts software for virtuelle applikationer App-V fuldender XenDesktop en kombineret løsning, der tager desktoppen til nye højder. FlexCast-teknologi gør it-afdelingerne i stand til at understøtte brugerne alle steder, på alle enheder og tidspunkter. HDX-teknologi optimerer brugeroplevelsen i datacenteret, via netværk og på den digitale enhed med en virtuel desktop i højeste opløsning.
Lyt med på dette særlige webinar om bl.a. Nyheder ved Windows 7 og Windows Server 2008 R2, den nye licensering af virtuelle desktoppe fra Microsoft, samt hvordan Microsoft og Citrix arbejder sammen om at levere virtuelle desktoppe. Tilmelding kan ske via dette link: http://www.citrix.com/English/NE/events/event.asp?eventID=1857900

NetApp
Fordele med NetApp storage på en Hyper-V platform
NetApp er blevet kåret til årets Microsoft storage solutions partner 2009. NetApp er bla. valgt på grund af integration til NetApp’s snapshotmuligheder og de-duplikerings support i Hyper-V og Windows 2008R2 miljøer. Se mere på nedenstående link

Med de-duplikering, thin provisioning i Hyper-V miljøer opnår du stor besparelse på storage og her kan NetApp tilbyde en 50% besparelsesgaranti i forhold til andre storage leverandører. Med NetApp SnapManager for Hyper-V, får du mulighed for at sikre dit virtuelle miljø uden at gå på kompromis med performance. SnapManager tilbyder backup og restore via NetApp SnapShots med VSS integration.
Læs mere på følgende link: NetApp og Microsoft 2008R2 Hyper-V


For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Om Microsoft Danmark: www.microsoft.com/danmark/om
Microsoft Danmark ApS
CVR nr. 13612870
Tuborg Boulevard 12
2900 Hellerup, Danmark
Tlf. 44 89 01 00
E-mail: Danmark@microsoft.com

TechNets danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet

© 2009 Microsoft Corporation Terms of Use | Trademarks | Privacy Statement

Microsoft