TechNets danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet

TechNet

TechNet

22. oktober 2009

Intelligent udrulning af Windows 7

Charlotte Nielsen

 

Velkommen til et særnummer af TechNet nyhedsbrevet. I dag er dagen hvor Windows 7 kan købes i butikkerne. Klik ind på www.microsoft.dk/nyt og download en trial af vores tre nye produkter, Windows 7, Microsoft Exchange Server 2010, og Windows Server 2008 R2. Her kan du finde oversigt over events, videoer, cases og information.


Jeg har sat mig ned med vores danske produktchef for Windows, René Giese, for at få ham til at kaste lys på to områder af Windows 7 og desktop administration, som vi ikke taler om så tit: Hardwarekrav samt intelligent udrulning og administration/vedligehold. Læs mit interview med René herunder.

I anledning af de tre nye produkter holder vi et par lokale seminarer i de kommende måneder – se nederste afsnit.

God læselyst!
Charlotte Nielsen


Desktop IT Pro

René

 


Charlotte: En af de overvejelser, en it-afdeling ofte står overfor i forbindelse med opgradering til den nye version af Windows, er om der også er behov for udskiftning af pc’er. Det er selvfølgelig især kritisk når man skal operere med lavere eller uforandrede budgetter. Hvad ser du som en typisk problemstilling, de it-professionelle står over her?
René: En typisk udfordring for it-pro’er, der står overfor at skulle rulle et nyt operativsystem ud, er, at det historisk set har krævet en mere eller mindre omfattende udskiftning af desktop-pc’er. Begrundelsen har været, at de nye funktioner i operativsystemer til håndtering af fx grafiske brugergrænseflader, programmer og services til interoperabilitet og samarbejde, samt mængden af præinstallerede programmer, der har været nødvendige til opgaveløsning på en moderne desktop, har forøget systemkravet til processorkraft, tilgængelig RAM og ledig diskplads.

Charlotte: Hvis man gerne vil vide om ens systemer er parat til Windows 7, kan man køre MAP (microsoft Assessment and Planning toolkit). Men hvad har man gjort fra Windows produktgruppens side for at imødekomme spørgsmålet omkring RAM og diskplads?
René: Med Windows 7 kommer vi denne udfordring i møde ved at have arbejdet kraftigt med en optimering af selve Windows-kernen og dens basale proceshåndtering, herunder udnyttelse af systemressourcer og ”footprint” i RAM og på disken. Lad os tage et 32 bit-scenarie. Windows 7 kan køre på pc’er med 1 GHz processor og 1 GB RAM. Ledig diskplads skal være 16 GB. Den grafiske processor skal understøtte DirectX 9. Med disse grundlæggende systemkrav kan Windows 7 installeres og køres problemfrit på en meget stor del af de eksisterende desktop-pc’er hos vores erhvervskunder. Man kan således rulle Windows 7 ud samtidigt på to fronter i det tempo, der passer til behovet, nemlig ved opgradering af de eksisterende pc’er og ved køb af nye pc’er her fra den 22. oktober.
Systemkravene tillader også, at man i virksomhederne kan få pc’er som netbooks og ”ultra-thins” med i den administrerede platform og blive en del af domænet med alle de positive effekter, det har, blot der kører en Professional- eller Enterprise-udgaven på maskinen. Særligt på de helt små bærbare maskiner kan man desuden mærke forbedringerne i det lavere forbrug af systemressourcer og procesoptimeringerne i operativsystemets responsivitet og lavere batteriforbrug, der netop er afgørende faktorer her.

Charlotte: Én ting er at man har det hardware, der skal anvendes, men hvad så med selve udrulningen af Windows 7 og vedligeholdelsen af både images og programmer?
René: En typisk opgave for it-pro’er er opbygning og vedligeholdelse af images. Det er en opgave, der på godt og ondt skal håndteres løbende, da et image jo for eksempel helst skal indeholde de nyeste sikkerhedsopdateringer til systemkomponenter og understøtte den nyeste hardware. Desuden ønskes det ofte, at den overvejende del af de programmer, der anvendes på tværs af alle brugerne, skal forefindes præinstalleret på deres desktop.

Charlotte: Hvad tilbyder Windows 7 helt konkret i forhold til vedligehold af images?
René: Windows 7 tilbyder nye og udvidede værktøjer til oprettelse og vedligeholdelse af images, hvor man for eksempel på nye måder kan tilføje og fjerne komponenter og drivere uden at skulle bygge hele imaget om igen og igen. Og hvad der før har krævet mange forskellige images til forskellige pc-konfigurationer kan nu samles i et enkelt eller meget få images, ofte ét til stationære desktops og ét til bærbare. Ved anvendelse af den nye image-teknologi sammen med VHD-formatet til understøttelse af virtuelle harddiske og boot på disse, kan der implementeres nye scenarier, der igen kan reducere kompleksiteten betragteligt.

Charlotte: Hvordan kan udrulningen gøres mere intelligent?
René: De helt store fordele høstes der, hvor Windows 7 kombineres med App-V. Med App-V kan programmer installeres, opdateres og fjernes fra centralt hold med den lethed, der kendes fra vores management-værktøjer. Programmerne skal således ikke lægges i images, og de rulles ud efter behov med udgangspunkt i brugernes profil og, derefter, særlige behov. De nødvendige images bliver derfor ”tynde” og meget agile, og der kan spares tid og ressourcer på at vedligeholde dem.

Charlotte: Hvilke yderligere fordele findes der ved at anvende App-V til desktopvirtualisering?
René: Programmer, der er installeret ved hjælp af App-V, er 100% integreret i brugernes desktop, og de er installeret lokalt på deres pc. Men de er desuden installeret i et ”isoleret” miljø, hvilket betyder, at de kan afinstalleres og altså rulles af igen, uden gene for desktoppens ”helbred”. Denne sideeffekt er for eksempel højt anvendelig ved udrulning af programmer i pilot- og testfaser, samt i scenarier hvor der er behov for at skulle have flere versioner af de samme program installeret på samme tidspunkt.
Er en bruger på farten og pludselig har behov for et nyt program i forbindelse med en særlig opgave, der ikke allerede er installeret på pc’en, vil App-V på en internetforbindelse med lav hastighed kunne installere programmet i forudbestemte ”dele” og sektioner, således at brugeren kan komme i gang med arbejde med det samme.

Hvad synes du?
Synes du at denne type særnummer af nyhedsbrevet med dybdegående interview er en god idé? Vil du gerne se flere af samme slags fremover, eller har du input til emner der kan gøre TechNet nyhedsbrevet endnu mere relevant for dig, vil jeg meget gerne høre fra dig. Send mig en email.


Arrangementer


Live chat med danske Windows 7 eksperter i dag kl. 14.00
I forbindelse med Windows 7 lanceringen er det i dag mellem kl. 14 og 15 muligt at chatte direkte med Microsoft Danmarks produktchef for Windows 7, René Giese, og programchef for Windows 7, Peter Andersen. Kom med dine spørgsmål eller kommentarer omkring Windows 7 og få en dialog med det samme.
Du deltager direkte på www.microsoft.dk/windows7chat og skal kun bruge et Windows LiveID for at være med.
Se de praktiske detaljer i denne guide, og husk at hvis du har lyst til at stille spørgsmål,skal du klikke på ”Spørg eksperterne” inden du trykker på knappen ”sende”.

Windows 7-seminar
Kom og vær med, når Microsoft afholder Windows 7-seminar for it-professionelle (level 200-300).
Den 18. november i Hellerup.
Vælg mellem formiddag kl. 9.30-11.30 eller eftermiddag kl. 13.30-15.30
Tilmeldingssite: www.microsoft.dk/windows7seminar

Live Webcast på Windows Server 2008 R2
Tilmeld dig og log på den 23. Oktober 2009 fra kl. 10:00 – 11:00 og få en gennemgang af alle nyhederne i WS 2008 R2.
Tilmeldingssite: Tilmeld dig her

Campus Days
Den 14.-16. januar 2010 afholder Microsoft, Campus Days 2010 på ITU i København
Der bliver rig mulighed for at gå i dybden med de 3 nye serverprodukter via teknisk træning på Campus Days.
Tilmeld dig nu: www.technet.dk/campusdays2010


Tilbud


Windows 7 tilbud

W7

Tak til alle jer der deltog i vores spørgeskemaundersøgelse!
I sidste udgave af TechNet nyhedsbrevet kunne man svare på nogle spørgsmål om Windows 7 og vinde gode præmier. Det var der flere end 400 af jer der gjorde, så tak for det. Vi har nu fundet de 5 vindere ved lodtrækning, og vi kontakter vinderne direkte per email.


For at opsige dit abonnement på dette nyhedsbrev, besvar denne mail med ordet UNSUBSCRIBE i emnelinjen. Du kan også afmelde dit abonnement her. Du kan administrere alle dine Microsoft nyhedsbrevsabonnementer på denne side.

Om Microsoft Danmark: www.microsoft.com/danmark/om
Microsoft Danmark ApS
CVR nr. 13612870
Tuborg Boulevard 12
2900 Hellerup, Danmark
Tlf. 44 89 01 00
E-mail: Danmark@microsoft.com

TechNets danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet

© 2009 Microsoft Corporation Terms of Use | Trademarks | Privacy Statement

Microsoft