TechNets danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
TechNet Flash
Tophistorier

Vind spændende præmier i vores TechNet julekalender!
TechNet Danmark leger julemand i de kommende uger, og du har mulighed for at vinde superflotte og sjove gaver hver hverdag i december.
Den første låge åbnes selvfølgelig onsdag d. 1. december, og du kan læse alt om reglerne og opgaverne på
Bjarnes blog.

Se de bedste tekniske sessioner fra TechEd Berlin – helt gratis
DNK11032_03_img01

Vi var 440 danskere, der var så heldige at deltage på TechEd i Berlin i forrige uge og opleve både keynote, sessioner og hands-on-labs på egen hånd. Se billederne fra danskeraftenen på Ronnis blog. Men der er godt nyt til alle jer der måtte blive hjemme: Allerede nu ligger alle de bedste tekniske sessioner frit tilgængelige i videoformat, så der er rig mulighed for at lære en masse nyt, hvis du sætter dig foran skærmen med en god kop kaffe i et par timer.
Microsofts danske tekniske eksperter anbefaler følgende sessioner, som du ikke bør gå glip af:
Overview of Microsoft Lync Server
Management in the Datacenter

Sky, finanskrise og manglende fokus på IT i samfundet….
Er de udfordringer brancheforeningen IT-Branchen (ITB) har taget op.

TechNet spørger den nye formand for brancheforeningen, Jørgen Bardenfleth, som i det daglige er direktør for Microsoft Danmark, om hvad foreningen vil gøre ved disse udfordringer.
Jørgen Bardenfleth: "IT Branchen har ligesom resten af det danske samfund gennemgået en veritabel hestekur, den gode nyhed er at aktivitetsniveau er ved at stige igen. Vi er dog langt fra niveauet i de sidste 5 år.
Finanskrisen har dog bibragt noget godt: Fornyet fokus på besparelser, blandt andet grøn IT.
Samtidig er branchen i en brydningstid på mange fronter. Dels mellem den traditionelle "on-premise" model og den nye "Cloud" model, dels med virtualisering af IT ressourcer, dels med hensyn til IT uddannelse generelt.
Læs hele interviewet og find ud af, hvilke aktiviteter IT-Brancheforeningen har sat i gang for at sikre branchens fortsatte eksistens.


Nyheder

Hvordan implementerer du Cloud i praksis? 
En af de store annonceringer på TechEd var Hyper-V Cloud [Bjarne, har du et godt link?].
Der bliver talt så meget om Cloud for tiden, men det kan være svært at skabe sig et godt overblik. Vi har samlet et par gode ressourcer til at starte med:

Windows Server 2008 R2 SP (RemoteFX & Hyper-V)
Release Candidate (RC) af Service Pack 1 (SP1) er nu tilgængelig til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 tilgængelig på vores download servere.

Som vi tidligere har annonceret er der kun nye features til Windows Server 2008 R2 virtualiseringsteknologierne. Mere specifikt handler det om "Dynamic Memory" and "RemoteFX".

RemoteFX
RemoteFX er en hel ny måde at udnytte Virtual Desktop Infrastructure (VDI) via Hyper-V til at tilgå applikationer. RemoteFX gør det muligt for både virtuelle og session baserede PC at afvikle media intensive applikationer på Windows 7 via en fjerntilslutning på en server. Dette betyder at du har en langt større valgfrihed med hensyn til valget af klient hardware uden at gå på kompromis med bruger oplevelsen

Dynamic Memory
Service Pack 1 introducere også Dynamic Memory som muliggør en langt mere effektiv brug af både fysisk og virtual hukommelse på servere der afvikler Hyper-V. Dynamic Memory deler og distribuere automatisk hukommelse mellem virtuelle maskiner på en fysisk værtsmaskine. Dette muliggør en langt højere konsolideringsgrad og dermed mere fleksibel udnyttelsesgrad af server ressourcer. 

Til Windows 7 indeholder SP1 rettelser som gør det muligt at udnytte ovenstående server features for dermed at opnå en både mere skalerbar og rigere VDI oplevelse. For Windows 7 er der derudover ikke andet end de rettelser der har allerede er tilgængelige på Windows Update

Forefront Endpoint Protection 2010 er klar 
Nu kan du downloade Release Candidate versionen af den helt nye Forefront Endpoint Protection 2010, eller få en masse gode råd og træningsvideoer på TechNets Evalueringscenter.

Exchange Server 2010 SP1 er klar til download 
Nu er Exchange Server SP1 klar til download.  Du kan også få gode råd, webcasts og links til yderligere ressourcer for Exchange Server på TechNets Evalueringscenter.

Overvejer du desktop virtualisering? 
Hvis du overvejer Windows 7, så bør du overveje desktop virtualisering. Og hvis du har interesse i virtualisering i det hele taget, bør du tilmelde dig RSS-feed fra disse to eksperter på området:  René Giese: Desktop optimisering og Brian Lauge Pedersen: Virtualisering DK

Hotmail sikkerhed forbedres med HTTPS data kryptering 
Fra og med I dag kan du vælge at sikre din Hotmail konto bedre ved af anvende HTTPS data kryptering via Secure Socket Layers (SSL). Tidligere anvendte Hotmail kun SSL når du loggede ind til Hotmail. Denne opdatering af Hotmail tjenesten er den seneste af en række tiltage Microsoft tager for at beskytte din mail konto mod hackers.

Samtidig, bruger både SkyDrive, Fotos, Dokumenter og Device også SSL, således at disse services nu også kryptere deres kommunikation. Intentionen bag dette initiativ er naturligvis at Microsoft ønsker at hjælpe til med at sikre at  dine private dokumenter og billeder ikke falder i de forkerte hænder.

Her kan du se den oprindelige blogpost fra Windows Live team’et: http://windowsteamblog.com/windows_live/b/windowslive/archive/2010/11/09/hotmail-security-improves-with-full-session-https-encryption.aspx   


Arrangementer

Silverlight Firestarter – Live, online seminar med Scott Guthrie
Den 2. december kan du deltage live i et streamet seminar med Scott Guthrie, der taler om ’The Future of Silverlight’, efterfulgt af en række tekniske sessioner og hands-on labs, der kan tages live eller on-demand.


 

25.november 2010

Brugertilfredsheden stiger markant
Resultaterne fra vores halvårlige brugertilfredshedsundersøgelse er netop blevet frigivet, og jeg vil gerne sige tusind tak til alle de, der har givet os jeres feedback!
Den overordnede tilfredshed er steget markant siden sidste undersøgelse, og det ser ud som om at det skyldes vores mange nye, innovative produkter som bl.a. Windows 7, Office 2010, Windows Phone 7, og den nye Xbox med Kinect.Vi er netop nu i gang med en mere dybtgående analyse af undersøgelsens resultater, og dem vil jeg gerne dele med jer i næste nummer af nyhedsbrevet.

Som altid er du selvfølgelig også velkommen til at emaile mig direkte med kommentarer eller spørgsmål.  Vi glæder os til at høre fra dig!
 
Med venlig hilsen,

Charlotte Nielsen
Technical Communities,
Microsoft Danmark


 

charlotte-small
DNK58_08_08

 

 

 

Blogs, communities, tips og tricks

Mød chefen
Mit navn er Ole Kjeldsen og til daglig har jeg ansvaret for det team i Microsoft Danmark, som står bag DNK11032_03_img02bl.a. dette nyhedsbrev – teamet går under navnet ’Developer & Platform Evangelism’ & du kan møde os på både msdn.dk og technet.dk.
Vi ser det som vores vigtigste opgave, at sikre et dansk perspektiv og til tider et dansk ’filter’ på det flow af information, som kommer ud af specielt de amerikanske kanaler. Håber I allerede er godt tilfredse, men skulle I have ideer, kommentarer eller ønsker til hvordan vi kan gøre det endnu bedre, regner jeg med at I vil henvende jer direkte .... på forhånd tak
Email: olek@microsoft.com;Twitter OLEKATLIVE; Blog http://olekjeldsen.spaces.live.com/

Ny interaktiv guide til det danske TechNet Community er live!
Kom og vær en del af det danske it-community omkring TechNet. Bookmark vores nye Communityside.

Vær aktiv i Microsoft fora og vind en award
Hvis du er superdygtig på et teknisk område og du aktivt hjælper andre i det globale it-community med at løse deres problemer i et af vores online tekniske fora, så vil Microsoft nu gerne anerkende dit arbejde med en award.
 

DNK11032_img6

Microsoft Downloads Center 
Velkommen til vores nye Microsoft Download Center! Her finder du alle vores populære downloads som opdateringer, trials og service packs samlet på ét sted, hvor du nemt og hurtigt kan hente de downloads du har brug for – helt gratis.
http://www.microsoft.dk/download

© 2010 Microsoft Corporation Terms of Use | Trademarks | Privacy Statement
Logo Microsoft