TechNets danske website | Tilmeld dig andre nyhedsbreve | Afmeld nyhedsbrevet
TechNet Flash
Tophistorier

TechNet TV
På TechNet er der allerede tonsvis af muligheder for dig som IT pro, når det gælder at tilegne dig viden. Nu introducerer vi et nyt tilbud i form af en internet TV kanal. Denne kanal vil 2 gange om ugen præsentere opsætninger af Microsoft produkter, nye PCer, tablets, Windows Phone 7 funktioner og meget mere. Alt sammen serveret i overkommelige 5 minutters episoder af Bjarne B. Dollerup og danske MVP’er. Find de første videoer i rækken på TechNets danske Communityside.

Twitter Facebook LinkedIn


Twitter

Der er mange danske IT folk, der bruger Twitter til at følge med i nyheder og meget andet. Nu kan du også følge Microsoft TechNet Danmark på Twitter. Dermed er det endnu nemmere at holde dig orienteret om nye artikler, nyheder, etc. på TechNet. Du skal blot følge @mstndk. Du kan også følge Bjarne og hans blog på @bdollerup.

Twitter Facebook LinkedIn


Nye kursustilbud til dig

Vi har genopfrisket vores danske Trænings- og Certificeringsside på TechNet, og du kan lige nu finde en lang række spændende tilbud fra vores lokale kursusudbydere - heriblandt hands-on workshops i Windows Phone 7, LYNC Server, Windows Server 2008 og Windows 7.

Twitter Facebook LinkedIn


Nyheder


Windows 7 Service Pack 1 (SP1) er frigivet

Den 9. februar 2011 blev Service Pack 1 til Windows 7 frigivet og gjort tilgængelig for pc-producenterne. Abonnenter på TechNet og MSDN samt volumenlicenskunder har haft adgang til koden fra den 16. februar, og der åbnes for fri download for alle den 22. februar - i dag. Windows 7 SP1 indeholder ingen ny funktionalitet men er en samling af allerede udgivne opdateringer. Således lettes arbejdet med image-udarbejdelse og -administration for it-professionelle verden over. Windows 7 SP1 understøtter de nye teknologier RemoteFX og Dynamic Memory i Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, der anvendes i VDI-scenarier. Vi har frigivet et værktøj til at blokkere for automatisk opdatering til Windows 7 SP1 via Windows Update. Værktøjet kan downloades fra vores Download Center. Læs mere om udrulning af Windows 7 for virksomheder på vores Springboard.

Twitter Facebook LinkedIn


Hvordan ruller du Windows Server 2008 R2 med SP1 og Windows 7 med SP1 ud i din virksomhed?

Nu hvor Service Pack 1 til Windows Server 2008 R2 og Windows 7 er frigivet er det tid til at planlægge udrulningen. Dette dokument indeholder teknisk information, procedurer, og anbefalinger for installation af SP1 i en virksomhed. På trods af at denne guide indeholder noget basal operativsystem information, formoder vi at du allerede har kendskab til Windows Server 2008 R2, Windows 7, og opdatering og/eller installation af Windows.

Twitter Facebook LinkedIn


Windows 7: 300 millioner licenser solgt til dato

Ja, du læste rigtigt. Til dato er der solgt 300 millioner Windows 7 licenser! Lad os prøve at det tal i perspektiv: 300 millioner er ca. det kombinerede antal husholdninger I Nordamerika og Europa! Eller, hvis vi lagde 300 millioner Windows 7 bokse, så ville de nå næsten 1 ½ gang rundt om Jorden! Og i dag kører over 20 % af Pc’er på internettet over hele verden Windows 7 i følge Net Applications.

Vi er ret stolte over Windows 7 og meget glade for den modtagelse denne seneste version af Windows har fået. På den årlige Consumer Electronics messe (CES) I Las Vegas, viste en række af vore partnere en række innovative produkter frem. Der var både spændende bærbare, Netbooks, og tablets. Du kan læse mere om disse på Bjarnes blog. Faktisk er næsten 90 % af vores erhvervskunder i gang med at standardisere på Windows 7.

Twitter Facebook LinkedIn


IE9 er klar som Release Candidate

IE testperioden har været en fantastisk oplevelse! Beta’en er blevet hentet 25 millioner gange. Det gør IE9 til den hurtigst adopterede browser beta nogensinde. IE9 Beta’en blevet hentet 1,5 gange flere gange end IE8 Beta’en i løbet af den samme tidsperiode.

For en mere dybdegående beskrivelse af vores tilgang til at bygge henholdsvis frigive IE9 RC’en, bør du læse udviklernes post på IE Blog’en. Vi kan også anbefale denne gode IE9 oversigt for it-professionelle, der ligger på Springboard.

Twitter Facebook LinkedIn


System Center i skyen

Vidste du at System Center suiten tilbyder én samlet adgang til styring og management af hhv. applikationer og workloads på tværs af både on-premises datacentre, private cloud og public cloud miljøer? TechNet går i dybden med System Center i skyen her.

Twitter Facebook LinkedIn


Dynamic Memory til Hyper-V: Hvad er nyt?

Dynamic Memory er tilgængeligt med frigivelsen af Servicepack 1 til Windows 7 og til Windows Server 2008 R2. Funktionaliteten giver mulighed for, dynamisk og automatisk, at skrue op og ned for hukommelsen i de kørende virtuelle maskiner – uden at det går ud over performance eller skaleringsmulighederne. Opstår der f.eks. ændringer i workloads, og dermed behov for at tildele mere RAM til en (virtuel) server, så sker det automatisk, uden at det vil blive oplevet som en afbrydelse i leveringen af den pågældende it-services. Det er en kæmpe fordel og betyder samtidig at du kan udnytte den fysiske hardware endnu bedre. I Microsofts egne test har vi set at i et VDI-scenarie, så er det med Hyper-V og Dynamic Memory muligt at øge densiteten af virtuelle desktops pr. hosts med op til 40%.
Til dig som ønsker en detaljeret teknisk gennemgang – læs Jeff Woolsey’s (Microsofts tekniske Hyper-V ekspert) blog på 6 dele her. Del 1, 2, 3, 4, 5 og 6

Få en uvildig vurdering af Dynamic Memory fra brianmadden.com som blandt andet skriver: “Making the most of Dynamic Memory can really be worth your while. In fact Microsoft has seen improvements of up to 40% (!) in density for VDI workloads”.

Twitter Facebook LinkedIn


Er du opmærksom på de nyeste opdateringer til Hyper-V?

Udover frigivelsen af SP1 til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 så har vores produktteam i Redmond også arbejdet på andre opdateringer til Hyper-V: Higher Virtual Processor to Logical Processor Ratios som blandt andet giver fordele i et VDI scenarie, Higher Cluster Density and Limits og nye Linux Integration Services. Du kan læse mere om disse opdateringer på Brian Lauge Pedersens (Senior Technical Specialist) blog her.

Twitter Facebook LinkedIn


Arrangementer


Deltag i Webcast den 17 marts: Gennemgang af SP1 for Windows Server 2008 R2 samt Microsofts VDI løsning

Service Pack 1 for Windows Server 2008 R2 frigives om kort tid og udover opdateringer til Windows 7 indeholder den også nye funktionaliteter til brug for virtuelle scenarier. De nye features - Dynamic Memory til Hyper-V og Remote FX til desktop virtualiseringsscenarier - gennemgås på dette webcast af Microsofts senior tekniske specialist, Brian Lauge Pedersen. Brian fortæller også om DirectAccess, BranchCache og hvordan Microsofts VDI teknologi integrerer med Citrix’s XenDesktop. Tilmeld dig dette Live Webcast for IT Pro’ere, torsdag den 17. marts 2011 fra kl. 10:00 – 11:00 her.

Twitter Facebook LinkedIn


Microsoft Management Summit (MMS)

”Traditionen tro” afholdes Microsoft Management Summit i USA og igen i år i Las Vegas. Forventningerne til dette års Microsoft Management Summit er ikke blevet mindre. Med de mange nye produktlanceringer som Service Manager 2010, SCCM R2, VMM 2008 R2, DPM 2010 m.v., er der lagt op til en konference med meget nyt og spændende indhold. MMS er en af de mest besøgte konferencer uden for Danmark og mange danskere besøger konferencen år efter år. For at deltage både på konferencen og til de danske arrangementer skal tilmelding foretages både på den officielle US web-side her OG på den danske web-side her

Twitter Facebook LinkedIn


Convergence 2011

Den årlige Microsoft Dynamics ERP/CRM konference for kunder og partnere foregår fra den 10-13 april i Atlanta, USA, og du kan læse mere her.

Twitter Facebook LinkedIn


Mix ‘11

MIX er det årlige arrangement for webfolk og udviklere generelt. Det foregår i Las Vegas, USA fra 12-14 april, 2011. Du kan læse mere her

Twitter Facebook LinkedIn


TechEd North America

Atlanta den 16. – 19. maj 2011.
Detaljer og tilmelding finder du her.

Twitter Facebook LinkedIn


Lync Server Ignite kursus - Den 14-18. marts

5-dages teknisk workshop der går i dybden med Microsoft Lync Server 2010. 14-18. marts. Se hele kursusbeskrivelsen her .

Twitter Facebook LinkedIn


Citrix/Intel/Microsoft Desktop Virtaliserings Roadshow

Forstå Intel, Citrix og Microsofts fælles vision for desktopvirtualisering på én dags seminar den 10. marts i københavn. Se mere her

Twitter Facebook LinkedIn


 

23. februar 2011

Hurtigt overblik
Vi stræber konstant efter at gøre det lettere for dig hurtigt at kunne følge med i alt det nye, der sker inden for infrastruktur og it-teknologi. Vores helt nye TechNet TV og Twitter kanaler kan give dig overblikket på ganske få minutter – prøv dem! J

Med venlig hilsen,
Charlotte Nielsen, Redaktør
Technical Communities,
Microsoft Danmark

charlotte-small
 DNK11032-04-signature

 

 

 

Blogs, communities, tips og tricks

Midt i en vintertid... er .net platformen stadig rygende varm!
I denne omgang kan vi berette om en ny Technet TV kanal, som bliver fyldt af levende, sjove og informative snippets fra alle jer der har noget viden at øse af – det kan ikke blive nemmere at få How-To viden.
Og så er der selvfølgelig nyt om Windows Phone 7, hvor udviklere verden over fortsat bygger apps i stride strømme, IE9 release candidaten, System Center i skyen, den længe ventede V2 af Surface osv.. Der mangler ikke nyheder at tage fat på her og på web’en – tak for den tid I bruger på det!

DNK11032_06_img  Mit navn er Ole Kjeldsen og jeg har ansvaret for det team i Microsoft Danmark, som står bag bl.a. dette nyhedsbrev – teamet går under navnet ’Developer & Platform Evangelism’ & du kan møde os på technet og msdn.
Vi ser det som vores vigtigste opgave, at sikre et dansk perspektiv og til tider et dansk ’filter’ på det flow af information, som kommer ud af specielt de amerikanske kanaler. Håber I allerede er godt tilfredse, men skulle I have ideer, kommentarer eller ønsker til hvordan vi kan gøre det endnu bedre, regner jeg med at I vil henvende jer direkte .... på forhånd tak!
email   Twitter   Blog

Dansk MVP med Featured Article på den globale TechNet Wiki
Læs Henrik Walthers Wiki artikel om Exchange ActiveSync Considerations when Using Windows Phone 7 Clients

Dansk MVP interviewet af TechNet
Se hvordan Kent Agerlund har fremmet sin karriere ved hjælp af ressourcerne på TechNet.

Lær fra Ecco’s virtualisering med Hyper-V
IT-afdelingen hos Ecco ønskede en virtualiseringsplatform, der ville kunne hjælpe dem med at opdage fejl, inden de faktisk bliver til reelle problemer. Valget faldt på Hyper-V, der gør det muligt for dem at levere løsninger med kortere ”time to market”. ”De store reduktioner på strøm i form af færre fysiske servere har lagt sig rigtig godt i sporet af den omkostningsbevidsthed, vi har i ECCO samtidig med, at vi også sparer på miljøet” udtaler Alex Mærsk, it-specialist hos ECCO.
Læs hele Ecco casen her.

Oplev Windows Phone 7
Dyk ned i de mange nye måder, en smart phone kan gøre din hverdag lettere på.

Er du teknisk danmarksmester i Windows Server?
Vi er ved at danne os et overblik over, hvilke personer der har tid, lyst – og ikke mindst evner – til at lære fra sig når det gælder Windows Server.
De rigtige profiler vil få mulighed for at deltage som undervisere på Microsoft-seminarer og lignende.

© 2011 Microsoft Corporation Terms of Use | Trademarks | Privacy Statement
Logo Microsoft