Footway säljer skor online med affärssystem i molnet

En framgångsrik e-handel butik kräver ett affärssystem med bra logistik och en kompetent och flexibel e-handelslösning. I kravbilden ligger även möjligheten att snabbt kunna utöka verksamheten med fler länder och större volymer. Med affärssystemet Microsoft Dynamics NAV har e-handel butiken fått det effektiva och väloljade systemet som de efterfrågade.

En framgångsrik e-handel butik kräver ett affärssystem med bra logistik och en kompetent och flexibel e-handelslösning. I kravbilden ligger även möjligheten att snabbt kunna utöka verksamheten med fler länder och större volymer. Med affärssystemet Microsoft Dynamics NAV har e-handelbutiken fått det effektiva och väloljade systemet som de efterfrågade.

Footway grundades i slutet av 2010 med idén att erbjuda ett brett sortiment av skor till förmånliga priser via e-handel. I likhet med andra företag som startar sin verksamhet från noll ville Footway hålla nere den initiala investeringen utan att begränsa sig för framtiden. Ett annat behov var att kunna variera antalet användare över tiden, eftersom man vid kampanjstart plötsligt kan behöva dubbla personalstyrkan genom att ta in tillfällig arbetskraft.

Nytt affärssystem löste utmaningarna
Lösningen blev affärssystemet Microsoft Dynamics NAV 2009 med en ny rollbaserad klient, som implementerade med hjälp av konsultföretaget Softronic. Systemet erbjöds som en molntjänst, vilket innebar att Footway slapp en kostsam investering i hårdvara och programlicenser. Initialt var det bara månadskostnaden för fyra användare som kostade, förutom Softronics konsulthjälp med att sätta upp och utbilda i systemet. Implementationsprojektet utfördes dessutom enligt tidplan och på färre timmar än vad som uppskattats.

Microsoft Dynamics NAV sattes upp med avancerad lagerstyrning och distributionslager. Det innebär t ex att systemet själv räknar ut och föreslår var på lagret man bör placera inlevererade skor utifrån kartongstorlekar, antal och befintligt lager.

Footway valde att själva utveckla webbplatsen                                                                                                                                          
E-handel och hur en attraktiv och säljande webbplats skapas är Footway experter på och man tog också själva ansvaret för detta. Genom att anropa Web Services som finns i Dynamics NAV 2009 var det ganska enkelt att skapa den nödvändiga integrationen mellan lösningen för e-handel och logistiklösningen.

Footway valde att köra hela sin programflora i molnet vilket gör att det enda de behöver på sina arbetsplatser är en internetanslutning och en liten plugin. En annan effekt av det, som passar ett entrepenörsföretag bra, är att man kan arbeta var som helst med all data som om man satt på kontoret.

Det gick knappt fyra månader från start till att Footway slog upp portarna med fungerande system. Under sommaren 2011 kopplade de övriga nordiska länder till systemet och på sikt hägrar Europa. Kundservice i världsklass med 180 dagars öppet köp, snabba leveranser, brett sortiment och bra priser ska göra Footway till en ny succé.

This case study is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.
Größe des Kunden: Small Organization
Branche: Wholesale Distribution
Land oder Region: Sweden
Lösungen:
  • Microsoft Dynamics NAV 2009
Ressourcen zum HerunterladenWord-Dokument