News and Reviews

Get the latest news and reviews about Microsoft Dynamics solutions

Tools

Tutkimuslaitos Forrester nimesi Microsoft Dynamics CRM:n johtavaksi asiakkuudenhallinnan ratkaisuksi

Microsoft Dynamics CRM on Forresterin mukaan johtaja sekä keskikokoisissa että suurissa organisaatioissa.

Forrester Research Inc., yksi suurimmista kansainvälisistä riippumattomista tutkimuslaitoksista nimesi Microsoft Dynamics CRM:n johtavaksi ratkaisuksi keskisuurissa ja suurissa organisaatioissa. Ratkaisuja on vertailtu raporteissa The Forrester Wave™: CRM Suites for Midsized, Q2 2010 (June 2010) ja The Forrester Wave™: CRM Suites for Large Organizations, Q2 2010 (June 2010). Forresterin mukaan Leader-ryhmän toimijoilla on sekä vahva tuote että uskottava strategia.

”Vaikka CRM-projekteja lykättiin vuonna 2009 ja asiakkuuksien hallinta on jätetty kuluneiden 18 kuukauden aikana monissa organisaatioissa huomiotta, viimeisin tutkimuksemme osoittaa, että kaikenkokoiset organisaatiot investoivat jälleen asiakkuuksienhallinnan kehittämiseen. Jos olet liiketoimintajohtaja suuressa [tai keskikokoisessa] organisaatiossa, on haasteenasi nyt valita paras CRM-ratkaisu, jonka tuella organisaatiosi voi hyödyntää tulevan talouden nousun,” toteaa William Band, Forrester Researchin Vice President and Principal Analyst Forrester. ”Microsoft Dynamics CRM loistaa tarjoamalla joustavuutta suurille ja keskikokoisille organisaatioille. Microsoft toteuttaa strategiaansa CRM-markkinan valtaamisessa tarjoamalla ostajille valinnanvapauden siinä, kuinka ratkaisut otetaan käyttöön, maksetaan ja kuinka niitä käytetään.”

The Forrester Wave™: CRM Suites for Midsized –raportti vertailee 19 asiakkuudenhallintaratkaisun (customer relationship management tai CRM) vahvuuksia ja heikkouksia 516:a kriteeriä vasten. Nämä kriteerit on rakennettu vastaamaan keskisuurten organisaatioiden tarpeita. Suuryritysratkaisujen vertailussa oli 18 CRM-ratkaisua, ja pohjana 516 suurille organisaatioille merkityksellistä kriteeriä. Esimerkkejä näistä kriteereistä ovat CRM-ratkaisun monipuolisuus, soveltuvuus usealle toimialalle, saatavuuden laajuus ja käytön laajuus asiakkailla.

Microsoft Dynamics CRM sai evaluoinnissa korkeita pisteitä mm. helppokäyttöisyydestä ja suhteellisen nopeista käyttöönottoajoista. Raportissa todetaan ostajien arvostavan myös sisäänrakennettua Outlook-integraatiota ja yhteensopivuutta tuttuun Microsoft-teknologiaan. Lisäksi kehuja saavat Microsoft Dynamics CRM:n käytettävyys, alhainen hinta ja nopea takaisinmaksuaika verrattuna perinteisiin CRM-ratkaisuihin.

Forresterin raportit ovat saatavilla tästä.

Lisätietoa Microsoft Dynamics CRM –ratkaisusta osoitteessa www.microsoft.fi/CRM.

Microsoft Dynamics

Microsoft Dynamics on integroitujen, joustavien liiketoimintaratkaisujen tuoteperhe, joka antaa työkalut hyvään päätöksentekoon yrityksissä. Microsoft Dynamics toimii kuten tutut Microsoft-ratkaisut ja valmis integraatio niihin mahdollistaa saumattoman yhteistoiminnan. Ratkaisut automatisoivat ja optimoivat taloushallinnon, asiakkuudenhallinnan ja toimitusketjun prosesseja ja vapauttavat käyttäjiensä aikaa olennaiseen.