News and Reviews

Get the latest news and reviews about Microsoft Dynamics solutions

Tools

Suomen Viljava hankkii taloudenohjausratkaisun Palveluna

IT-palveluyritys Logica toimittaa valtion omistamalle Suomen Viljava Oy:lle taloudenohjausta ja laskutusta tukevan ratkaisun. Järjestelmän avulla säästetään kustannuksia, tehostetaan raportointia ja luodaan valmiudet palvelujen sähköistämiselle. Ratkaisu toteutetaan Palveluna-mallin avulla.

Suomen suurin viljan käsittely- ja varastointipalvelujen tuottaja Suomen Viljava Oy vuokraa viljasiilojen varastokapasiteettia sekä viljelijöille että keskusliikkeille 20 eri paikkakunnalla. Yritys tavoittelee entistä parempaa raportointia sekä keskitettyä ja hallittua sopimuslaskutusta. Myös puitteet prosessien sähköistämiselle ja tehostamiselle ovat tavoitteena IT-hankkeessa.

”Parannamme hallinnollisen toimintamme sujuvuutta ja kustannustehokkuutta. Ratkaisun avulla voimme lisäksi tuottaa entistä täsmällisempää ja ajantasaisempaa tietoa liiketoiminnan ohjaamisen, kehittämisen ja päätöksenteon tueksi”, talouspäällikkö Arto Rapp Suomen Viljava Oy:stä kertoo.

”Uuden taloudenohjausratkaisun hankkiminen on lähtölaukaus toimintamme nykyaikaistamiselle ja sähköisten palvelujen kehittämiselle. Nyt kun edessämme ei ole enää teknisiä esteitä, tartumme innolla kauan kaivattuihin mahdollisuuksiin”, ICT-päällikkö Jouni Malander Suomen Viljava Oy:stä sanoo.

”Paperitonta hallintoa on odotettu jo pitkään. Viimeisimmät ratkaisut ja palvelut mahdollistavat vihdoin taloudenohjauksen prosessien sähköistämisen ja järjestelmien tehokkaan ulkoistamisen. Yritykset voivat keskittyä oman liiketoimintansa kehittämiseen ilman raskaita alkuinvestointeja", johtaja Henry Nieminen Logicasta toteaa.

Logican Palveluna-malli toteuttaa Suomen Viljavan ulkoistuspolitiikkaa ja jättää laitteet ohjelmistoineen Logican vastuulle. Mallin hinnoittelu perustuu palvelun käyttäjämääriin, laajuuteen sekä sovittuihin palvelutasoihin.

Suomen Viljava ottaa Microsoft Dynamics NAV -ohjelmistoon perustuvan ratkaisun käyttöön vuoden 2010 alussa. Järjestelmä sisältää taloushallinnon, laskutuksen ja raportoinnin sekä liittymät Logican palkanlaskentaan ja kassaan. Jatkossa kehitetään muun muassa sähköistä laskutusta, arkistointia ja ostolaskujen kierrätystä.

Lisätiedot:
* Logica, johtaja Henry Nieminen, puhelin 040 827 9622

Logica on johtava IT-palveluyritys. Maailmalla meitä on 40 000, Suomessa 3 000 henkilöä. Palveluitamme ovat muun muassa konsultointi, tietojärjestelmien integraatiot sekä IT- ja liiketoimintaprosessien ulkoistamispalvelut. Logica toimii lähellä asiakkaitaan. Toimialaosaamisemme, asiantuntemuksemme ja globaali palvelukykymme auttavat asiakkaitamme hallitsemaan muutosta ja riskiä sekä parantamaan heidän toimintansa kilpailukykyä. Logica on listattu Lontoon ja Amsterdamin pörsseissä. Lisätietoja: www.logica.fi.

Oy Lunden Ab Jalostaja valmistaa ja markkinoi liha-, ruoka- ja keittosäilykkeitä, sinappia, tuubipasteijoita, pata- ja pasta-aineksia sekä tuoreruokia, kuten salaatteja ja kolmioleipiä. Yhtiön tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Jalostaja, Auran Sinappi, FastGood ja Lunden. Lisäksi yhtiö valmistaa kaupan alan omia merkkejä, kuten Pirkka-, Rainbow- ja Euroshopper-tuotteita. Jalostaja on perustettu vuonna 1936, Lunden vuonna 1959. Lundenin Jalostaja-historia on alkanut vuodesta 1998. Lunden-konsernin liikevaihto on 70 M€ ja sen palveluksessa on 176 henkilöä. Lisätietoja: www.jalostaja.fi.

Julkaistu: 10.11.2009