Integrált Microsoft vállalatirányítási megoldás bevezetése a dohányiparban

A dohányipar jellemzően multinacionális cégek területe. A Contiental Dohányipari Csoport hazai tulajdonban levő folyamatosan bővülő vállalat, ezért kulcsfontosságú, hogy beruházásai gyorsan és hatékonyan térüljenek meg, s minden informatikai eszköz rendelkezésére álljon versenyképességének fokozásáért. A Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási megoldás rugalmassága és fejleszthetősége miatt hosszútávon képes biztosítani a cégcsoport alkalmazkodó képességét, jövedelmező gazdálkodását és üzleti stratégiai céljait a hazai és a nemzetközi piacokon. A kifejezetten középméretű és nagyvállalatok számára készült komplex ERP megoldás hatékonyan segíti a vállalatokat lehetőségeik minél hatékonyabb kihasználásában. A rendszer gyorsan és költség-hatékonyan testre szabható az adott vállalkozás egyedi igényei szerint.

*
*A régihez képest hatékonyabb működést és teljes
automatizmust várunk el a rendelés, a gyártás, a
kiszállítás és a logisztika terén. Az új rendszer
használatától hatékonyabb működést, megnövekedett
versenyképességet várunk.
*
Sánta János
Vezérigazgató Continental Dohányipari Csoport
*
A Continental Dohányipari Csoportról


A Continental Dohányipari Csoport egy független, 1996-ban indult családi tulajdonban álló magáncég, amely az egyetlen magyar dohányipari vállalkozás. A 2004-es EU-s csatlakozást követően a cégcsoport európai terjeszkedése során leányvállalatai immár megtalálhatók Németországban, Szlovákiában Romániában és Olaszországban. A cégcsoport saját fejlesztésű márkáinak előállítása a 120 éves Sátoraljaújhelyi Dohánygyárban modern gépekkel magas színvonalon történik. A cégcsoport jelenleg több mint 500 főt foglalkoztat.

Előzmények

A cégcsoport 2001-ben bevezetett vállalatirányítási rendszere elavulttá vált. A cikktörzs struktúráját korábban úgy alakították ki, ahogy az akkori igényeknek megfelelt, azonban az igények mára jelentősen változtak. Az előző rendszer MS SQL 7.0-s adatbázis-kezelő motorral rendelkezett, amely nem tudta tovább kiszolgálni a cég folyamatos növekedését, illetve a felhasználói igényeket sem. A cikktörzs rendszer a termékek számának növekedése miatt már nem volt átlátható a munkatársak számára, ezért igényelte az újrastrukturálást.

A cégcsoporthoz tartozó, 15 000 kiskereskedelmi egységbe közvetlen szallítást végző, Tabán Trafik esetében a VPOP felé kötelező érvényű adatszolgáltatás miatt szükségessé vált a központosított adatgyűjtés és adatszolgáltatás. A regionális disztribuciós raktárakban eddig külön szervereken tárolták az adatokat, így a feldolgozás túl hosszú időt vett igénybe (havonta legalább 12 napot) és többször történt adatsérülés. Előfordult, hogy az adatok nem érkeztek meg időben és túl hosszú volt az leellenőrzés folyamata is.

Az új rendszer bevezetését már 2007-ben elkezdték tervezni, amelyet egyéni pontozási rendszer alapján 2009-ben választottak ki. Olyan vállalatirányítási támogató eszközt kerestek, amely potenciálisan megfelel a komplex szempontoknak, azaz testreszabható, felhasználóbarát és könnyen támogatja a Continental Dohányipari Cégcsoport termelési folyamatait, az ügyfélkezelést és a nagykereskedelmet.

„A cégcsoport különleges igénylistája miatt több rendszerbevezető cég azonban nem vállalta a bevezetést. A referenciák, a komoly tapasztalatok és a bevezetés rövid időtartama alapján végül az Update Consulting Kft-t bíztuk meg” – mondta el Ficzere Zsolt, a Tabán Trafik informatikai vezetője.

Projekt-előkészítés

„A régi rendszerhez képest hatékonyabb működést és teljes automatizmust várunk el a rendelés, a gyártás, és a kiszállítás terén. Ezen túlmenően pedig sokkal kisebb készlet szintet szeretnénk tartani” – mondta Sánta János, a Continental Dohányipari Csoport vezérigazgatója.  A cégvezető további elvárása, hogy az operatív munkák csökkenése miatt sokkal több idő szabaduljon fel a munkatársak számára. Például a korábbi 12 napos adatfeldolgozás az új rendszer segítségével 1 napot vegyen csupán igénybe.

*
*Úgy próbáltuk a jelen-legi rendszert felépíteni, hogy az elkövetkező 10 évben ki tudjon minket szolgálni.*
Ficzere Zsolt
Informatikai vezető
Tabán Trafik
*
„A jelentési kötelezettségek miatt a pénzügyi és kontrolling folyamataink váljanak sokkal gyorsabbá. Azonnal szeretnék kézhez kapni a gyorszárásokat és a gyorsjelentéseket a cégcsoporton belül. A készletnyilvántartás alapján rengeteg tartalékunk van, amit ezzel a rendszerrel hatékonyabban tudunk majd kihasználni. Az ügyfélkezelés terén például a forgalmi adatok feldolgozása után személyre szabott akciós ajánlatokkal tudjuk majd ügyfeleinket felkeresni” – sorolta elvárásait Sánta János.

A cégcsoport további tervei között szerepel az új piacok megszerzése.

„Annak idején mindössze 10 termékünk volt, most Európa szerte 25 országban vagyunk jelen és 200 féle termékünk van. Nyilván az üzleti folyamatok komplexitása, bonyolultsága és a termékek különböző alkatrészei miatt fontos számunkra a nyomon követhetőség. Azt várjuk az új rendszertől, hogy segítségével hatékonyabban tudjunk működni” – fejtette ki a cégcsoport-vezető.

„Úgy próbáltuk a jelenlegi rendszert felépíteni, hogy az elkövetkező 10 évben ki tudjon minket szolgálni. Például a cikktörzs felépítés előreláthatólag megfelel ennek az elvárásnak. Most minden adat automatikusan egy központba kerül” – erősítette meg az informatikai vezető.

Az Update Consulting Kft-ről

Az Update Consulting Kft. 2000 óta áll a Microsoft szerződött viszonteladói partnereként a Microsoft Axapta vagy újabb nevén a Microsoft Dynamics AX integrált vállalatirányítási rendszer után érdeklődő közép- és nagyvállalatok rendelkezésére.


A Microsoft Dynamics

A Microsoft Dynamics termékcsalád integrált, teljes körű üzleti alkalmazásokat kínál a kis-, közép- és nagyvállalatok számára. Alkalmazásaink átfogóan optimalizálják a vállalatok stratégiai folyamatait a pénzügy, az adatelemzés, a humánerőforrások, a projektvezetés, az ügyfélkapcsolat-kezelés, a helyszíni szervizelés, az ellátásilánc-kezelés, az e-kereskedelem, a termelésirányítás és a kiskereskedelem területén. 

További információ:

www.microsoft.com/hun/dynamics

Az esettanulmány kizárólag tájékoztatási célt szolgál. A MICROSOFT NEM VÁLLAL KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT FELELŐSSÉGET EBBEN AZ ÖSSZEFOGLALÓBAN.
Customer Size: Medium Organization
Industry: Consumer Goods; Manufacturing & Resources
Country or Region: Hungary
Solutions:
  • Microsoft Dynamics AX 2009
  • Windows Server 2008
  • Microsoft SQL Server 2008
Organization Profile: A Continental Dohányipari Csoport egy független, 1996-ban indult családi tulajdonban álló magáncég, amely az egyetlen magyar dohányipari vállalkozás.
Business Situation: Elavult vállalatirányítási rendszer; Gyártás korszerűsítés; Hatékonyabb ügyfélkezelés iránti igény. A Continental Dohányipari Csoport a Microsoft Dynamics AX ERP integrált vállalatirányítási rendszertől várja folyamatai automatizálását és költséghatékonyabb működését.
Benefits: Gyorsan és költséghatékonyan testreszabható; Komplex megoldás; Felhasználóbarát; Automatizált folyamatok.