Microsofts IT-direktørs foretrukne interne virksomhedsprogram i skyen

Dette er et gæsteindlæg fra Patrick O’Rourke, som er instruktør i strategi-, planlægnings- og kommunikationsteamet i Microsoft IT.
På baggrund af planlægningsstadierne frem til i dag har Microsoft IT anlagt en 3-strenget tilgang til udvikling af applikationer på Windows Azure.
 1. Identifikation af eksisterende applikationer uden afgørende betydning for missionen med driftssikre reserveplaceringer og arbejdsmængdemønstre , der er egnet til skyen. Dette er de første applikationer, som Microsoft IT påtænker at overføre til Windows Azure, og de bruges til at udvikle 'best practices' og genanvendelige komponenter til andre og mere komplekse overførsler.
 2. Sørg for, at de nye applikationer, som udviklerne kan skrive eller installere i Windows Azure, faktisk skrives og installeres i Windows Azure. Gør Windows Azure til standardplatformen for applikationsudvikling.
 3. Lav flerårige planer, og begynd derefter at flytte nogle af Microsoft IT’s største og mest afgørende applikationer til Windows Azure.
En af de første applikationer, der blev udviklet ved hjælp af Windows Azure, var auktionsværktøjet Giving Campaign. Med dette onlineauktionsværktøj kan Microsofts medarbejdere donere ting og services, som andre medarbejdere kan byde på under den årlige Giving Campaign-kampagne i oktober måned. I efteråret 2009 flyttede en lille gruppe frivillige hos Microsoft IT applikationen fra et traditionelt webprogram til Windows Azure, og overførte koden for onlineauktionswebsted 2008 til en moderne udviklingsstruktur. Du kan se flere oplysninger om dette i Microsoft IT Showcase-artiklen.
Siden auktionsværktøjets første år i skyen er antallet af donationer vokset med 18 %, og mængden af midler, der er rejst via auktionsværktøjet, med 18 %. Der er rejst over 800.000 USD (inden virksomhedsafstemning) via auktionsværktøjet i de seneste 3 år.
For nylig udtalte IT-direktør Tony Scott, at auktionsværktøjet er hans foretrukne line of business-applikation, som IT har flyttet til skyen. Det er en klassisk applikation med lav risiko og gode resultater. Vi ved, at auktionsværktøjet spiller en stor rolle for de medarbejdere, der donerer tid, services og ting, og for de velgørende organisationer, der nyder godt af kampagnen, så det er vigtigt at gøre det rigtigt.

Ligesom andre IT-projekter kan man se onlineauktionsværktøj 2012 på tværs af "mennesker, proces og teknologi" i hele dets levetid. Alle disse aspekter har ændret sig over årene; se oversigten nedenfor.

Mennesker De første 3 år blev onlineauktionsværktøjet kørt af en gruppe frivillige fra IT og økonomiafdelingen. IT-medarbejderne deltog, fordi projektet var en tumleplads for det tekniske personale – en mulighed for at afprøve nye ting og tillægge sig nye færdigheder. Gruppen af frivillige, der bestod af mellem 4 og 20 personer, havde lange arbejdsdage. Læs mere her. I år er onlineauktionsværktøjet et formelt IT-projekt, der ejes af Corporate Functions-teams i IT-afdelingen. Man indførte denne ændring, fordi onlineauktionsværktøjet blev en vigtig del af kampagnen, og vi vil gerne dele applikationen med Microsofts datterselskaber over hele verden, så de kan bruge den til deres lokale kampagner. Teamet var en blanding af nyt og erfarent personale fra auktionsværktøjet, der hver især varetog roller som løsningschefer, programchefer, udviklere eller testpersoner.
Proces Selvom auktionsværktøjet kun er åbent i oktober måned, startede projektet faktisk 6 måneder tidligere med visionen, definition af omfanget og strategien. Teamet brugte en metode til hurtig udvikling af software - kaldet Scrum - til projektet. Under processen arbejdede teamet tæt sammen omkring udvikling, test og projektledelse. Det første spurt begyndte i maj og varede i 3-6 uger, indtil teamet var færdig 3 arbejdsdage før lanceringen af auktionsværktøjet. De primære interessenters evaluering og godkendelse fandt sted i slutningen af juli, inden de sidste tre spurter fandt sted. Den mest positive effekt med hensyn til processen var IT-teamets afpasning med interne virksomhedsprocesser i Microsoft. Vi har diskuteret dette træk før [her]. Med IT afpasset med virksomhedsprocessen, blev IT-ressourcerne bedre afstemt med forretningen, og det tværfaglige partnerskab mellem IT og forretningen resulterede i koncis feedback begge veje, lavere omkostninger og færre fejl. Og det var på tværs af et udvidet projektomfang i det år, der omfattede tre platforme: Web, mobiltelefon og Windows 8.
TeknologiDette års auktionsværktøj er optimeret til afgivelse af bud og søgning via mobile enheder. Vores baggrund er over 1 million enheder, der opretter forbindelse til vores virksomhedsnetværk over hele verden hver måned. Vi ved også, at ca. halvdelen af Microsofts medarbejdere er mobile, hvilket omfatter de mere end 40.000 medarbejdere i Puget Sound-området i Microsofts hovedkvarter. Så dette års designtilgang var at se auktionsværktøjet som en rammestruktur, der kan anvendes alle steder i vores virksomhed, og anvendes på forskellige former for enheder. Det gjorde vi ved at anvende QR tag-teknologi via BING vision-app'en til at installere auktionsværktøjet som en telefonapplikation.
For enheder med Windows 8 var teamet ikke bare nødt til at tænke anderledes i forhold til levering af en auktionsapplikation til både mus og touch, men også at gentænke den måde, de mente, at medarbejderne vil bruge auktionsapplikationen. For eksempel:
 • Applikationsbrugerne svirper til venstre eller højre på tablets
 • Applikationen kører altid i baggrunden, og det er ikke nødvendigt at åbne eller lukke den
 • Fastholdelse af brugerindstillingen "Log mig ikke af", så deres sikkerhedstoken er oppe og tilgængeligt
 • Det var ikke muligt at pege med musen, og hjælpeteksten forsvandt. Der var i stedet brug for en knap med en lyskasse
Kombinationen af mobil enhed og sky satte i høj grad også fokus på sikre betalinger. Sikkerhed er et gennemgående tema i hele udviklingsprocessen for applikationen. Teamet brugte Windows Azure Access Control Service (ACS) sammen med Active Directory Federation Services til enkeltlogon til auktionsværktøjet på alle tre platforme. "Log mig ikke af"-funktionen betyder, at det ikke længere har betydning, om en medarbejder er logget på internt eller eksternt. Vedkommende er ganske enkelt logget på. Medarbejderne kan oprette forbindelse til virksomhedsnetværket internt, og derefter tage hjem og stadig være logget på.
Med hensyn til udviklingsmiljø og infrastruktur brugte dette års onlineauktionsværktøj Windows Azure-prototyper, der er udviklet af Microsofts produktteam, samt produktionsfunktioner. Her er et par eksempler på, hvordan Windows Azure bidrog:
 • Hurtig installationstid
 • SQL Azure Data Sync oprettede sikre forbindelser mellem lokale og skyservere for at give teamet fleksibilitet til at sætte opdateringer i produktion.
 • Windows Azures webrolle gjorde det muligt for teamet at bruge et velkendt miljø, forløbskorrigere og installere hotfixes hurtigt og derefter gå til produktion ved ganske enkelt at bytte IP-adresser.
 • Let at skalere op og tilpasse webrollernes størrelse.
Det interne IT-team nød at arbejde med auktionsværktøjet og påtænker at anvende det, de lærte i fremtidige projekter. Reaktionen fra interne virksomhedspartnere har været positiv, inklusiv denne ene kommentar om, at ingen andre onlineauktionssteder "giver samme oplevelser eller har samme elegance, flow og app-support, som dette har - jeg vil sige, at vi har noget her, som vi skal være meget stolte af". For en IT-medarbejder er den slags feedback fra en virksomhedspartner guld værd. Vi regner med, at andre Microsoft-datterselskaber adopterer dette års onlineauktionsværktøj til deres lokale kampagner.
Patrick O’Rourke