Mennesker, enheder og data bliver mobile: årsager til at udvikle en strategi for forbrugerisme

Vi er blevet mobile på tværs af geografi og tid. Inden for de seneste 10 år er det i stigende grad blevet almindeligt at arbejde hjemme. Mange af verdens førende virksomheder, herunder British Telecom, Procter & Gamble, Microsoft, IBM og Accenture, har allerede helt eller delvist afskaffet traditionelle kontorer. Tendensen vil blive styrket i de kommende årtier som følge af den løbende globalisering af arbejde, stigende kundekrav og tidskrævende og dyr og tidskrævende pendling. Samtidigt bliver både fjernmedarbejdere og ledere stadig mere bevidste om udfordringerne ved virtuelt arbejde i forhold til intern kommunikation, social interaktion og medarbejdertilfredshed og -engagement.
Den store efterspørgsel efter selvstændige medarbejdere, der gør op med den traditionelle opfattelse af job og karriere, motiverer stadigt flere til øget mobilitet og ændrer opfattelsen af job og karrierer. Nye medarbejdere går efter jobmuligheder som leverandører, så de kan styre deres egen fremtid. Det giver virksomheder adgang til en "sky" af fleksible medarbejdere og mulighed for hurtigere at tilpasse sig til ændrede markedskrav.
Den teknologiske udvikling skaber stadig flere mobile enheder, som er mindre og har mere computerkraft og et lavere strømforbrug til en forholdsvis lav pris. Udviklingen har skabt smartphones med processorenheder med flere kerner og medietablets, som nemt kan være i håndtasken og har et ultralavt strømforbrug. IDC forudser i deres Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, at "efterspørgslen efter smartphones vil stige under påvirkning af forskellige faktorer, f.eks. et stigende ønske blandt brugerne om at udskifte funktionstelefoner med mere avancerede/datakoncentrerede enheder kombineret med udbydernes ønske om at sælge stadig flere dataabonnementer."
Programmer bliver mobile takket være fremskridt inden for softwareteknologi. Bedre operativsystemer og virtualisering har banet vejen for udvikling af bærbare programmer, som kan bruges på tværs af enheder eller endda i skyen. Fremskridt inden for webteknologi, f.eks. HTML 5, har muliggjort udviklingen af avancerede internetprogrammer, som er tilgængelige fra et bredt udvalg af enheder. Programmer følger brugeren uafhængigt af platformen, operativsystemet eller enheden.
Data bliver mobile takket være nye tilslutningsmuligheder, bred tilgængelighed af trådløse netværk og globale mobilnetværk. Data udveksles mellem enheder og tjenester i skyen og giver brugeren en samlet visning på tværs af enheder og steder.
Consumerization of IT giver virksomhederne brugerfokuseret værdi, som fremmer produktivitet, tilgængelighed, medarbejdertilfredshed og -fastholdelse. Den moderne medarbejder kræver fleksibilitet i sit job, og arbejdsgivere kan bruge Consumerization of IT som en attraktiv differentieringsfaktor i forbindelse med rekruttering.
Consumerization of IT frigør også it-medarbejdere fra mange ikke-strategiske opgaver, f.eks. indkøb og håndtering af enheder samt styring og klargøring af aktiver. Opgaverne kan udføres uden for virksomheden, så driftsomkostningerne bliver lavere.
Selvom der er mange fordele ved strategi for Consumerization of IT, rummer den også risici, som det er vigtigt at håndtere. Udarbejdelse af en køreplan med metoder til administration af digitale aktiver, sikkerhed og ledelse skaber værdi ved at forbedre virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur.
Hent hvidbogen om, hvordan du udvikler din egen hvidbog om Consumerization of IT, eller se vores ledelses-webcast om Consumerization of IT for at få mere at vide.