En nye æra inden for arbejde

Mobilet stormer frem som den primære differentiator i forhold til kundens oplevelse
Hos Microsoft Enterprise and Partner Group har vi fokus på at levere software og services til Microsofts største kunder. Og baseret på samtaler med disse kunder er det tydeligt, at vi står på tærsklen til en ny æra, der vil omdefinere de måder, mennesker - både dine kunder og dine ansatte - engagerer sig i virksomheden og brandet. Du kan hjælpe din virksomhed med fortsat at trives ved at være opmærksom på denne tendens og hvordan I kan levere nye oplevelser.
Den nye æra indvarsles af et par nylige megatrends: Sociale medier, mobile enheders udbredelse og overførsel til skyen er alle øverst på listen hos mange virksomhedsledere. Dine muligheder for at forme kundernes og de ansattes oplevelse ligger i de sidste to.
Vi opfordrer især vores virksomhedskunder til at tænke længe og grundigt over mobilitet. 24/7 adgang til virksomhedsoplysninger og til at udføre transaktioner når som helst, hvor som helst, via flere kanaler og uanset enhed er hastigt på vej til at blive den primære differentiator for både kunder og brugere. Og fordi skyen er den teknologi, der gør den moderne app-oplevelse mulig, er disse to tendenser gensidigt forstærkende. Tilsammen driver de den fortsatte adoption af dem begge, hvilket grundlæggende omformer den måde, som virksomhederne tænker teknologi på.
Lad os se på, hvordan mobile løsninger kan gøre ting muligt for mennesker - både kunder og ansatte - og transformere din virksomhed.
Alle er enige om, at det at levere en fremragende kundeoplevelse radikalt kan øge kundernes engagement - og øge den konkurrencemæssige fordel. Men den moderne kunde kan være meget krævende. Mennesker i dag forventer fortløbende service, uanset hvor de er og hvilken enhed de benytter. Succes kræver forståelse for, hvordan kunderne ønsker at have kontakt med virksomheden, hvad enten der er tale om detailhandel via alle kanaler, der tillader de handlende at smutte fra e-handel til traditionel "bricks and mortar"-virksomhed uden problemer, online banking fra en hvilken som helst form for enhed eller selvbetjening inden for support og planlægning. En end-to-end-mobilstrategi, der omfatter alle former for adfærd og præferencer, vil sikre, at din virksomhed ligger forrest i svinget.
På samme måde kan investering i mobile faciliteter til dine egne ansatte gøre hele virksomheden mere lydhør og produktiv. På mange måder har virksomhedens ansatte de samme forventninger som virksomhedens kunder. De har det samme ønske om at være i kontakt og udføre deres opgaver, når og hvor de ønsker det - via telefonen, en tablet eller på computeren, hvis de foretrækker det. Nutidens dynamiske virksomhed har mange skrivebordsløse ansatte, mobile teams og teams, der er langt væk, omgående svar og kundeservice 24/7. Ved at tage disse nye arbejdsformer til sig og give de ansatte en helt igennem mobil arbejdsoplevelser, får de ansatte mulighed for at samarbejde på tværs af tidszoner og geografi. Og de kan være produktive, når de ikke er på kontoret, og engagere sig i virksomheden og kunderne på nye måder.
Virksomhederne vil kunne kapitalisere, efterhånden som stadig flere forbrugere tager de nye mobile teknologier til sig. I de næste 12-24 måneder kan fremad tænkende virksomheder differentiere sig fra konkurrenterne på baggrund af den måde, hvorpå de giver deres kunder og ansatte en mobil oplevelse. Og Microsoft er klar til at hjælpe.
Denne blog kan også ses på Forbes.com som led i Microsofts blogserie Dynamics New Era of Work