Microsofts vision for Enterprise Social

Microsofts vision for Enterprise Social
Der er en masse snak om sociale medier for tiden, men at være social er ikke noget nyt. At være social er naturligt som menneske. Det har altid haft betydning for, hvordan vi arbejder og lever sammen og fører forretning. Det nye består i den teknologi, som gør det muligt at forbinde os og kommunikere i realtid på tværs af geografisk afstand og i et omfang, der bogstaveligt talt ikke er set magen til i menneskets historie.
Den sociale teknologi er forholdsvis ny i et virksomhedsperspektiv, men den er allerede en normal del af hverdagen for mange millioner mennesker. Disse mennesker er dine medarbejdere, dine partnere og dine kunder. Gennem tjenester som Facebook, Twitter og LinkedIn er de vant til, at det er let at dele viden om det, de er interesserede i. De er løbende i kontakt med venner og naboer og offentlige personer. De diskuterer en lang række forskellige emner. De forventer at kunne bidrage til diskussionen og blive respekteret for deres bidrag.
Denne gennemgående indføring af social teknologi og den stærke forbrugers udbredelse er en del af en større transformation af den måde, vi agerer på.
Hos Microsoft er vi sikre på, at den sociale teknologi vil blive en naturlig del af vores samarbejde med kollegaer og kunder, ligesom den allerede definerer vores kontakt til venner og bekendte. Eftersom de sociale medier allerede indgår som en fast del af vores hverdag, er introduktionen af dem i virksomheden ikke et spørgsmål om at indføre ny teknologi, men at tilpasse virksomhedernes kommunikation til den måde, hvorpå mennesker allerede arbejder og kommunikerer. Enterprise Social afspejler blot arbejdsformernes udvikling.
Microsoft kombinerer den software, som slutbrugerne elsker, med den platform, som it-afdelingen kræver, og leverer en kombineret løsning i topklasse. Situationen er enestående, fordi vi benytter sociale funktioner til at fuldende en række aktiver: programmer til socialt netværk, samarbejde, mail, samlede kommunikationsløsninger og virksomhedsdrift. Du kan vælge de værktøjer, der passer til din virksomhed med henblik på at skabe et miljø, hvor dine medarbejdere kan yde deres bedste.
Engagement i kunderne
Det er nødvendigt at engagere kunder og partnere i sociale forbruger- og virksomhedsnetværk for at kunne indsamle relevant viden. Microsoft indbygger mulighed for at forbinde sig med Facebook, Twitter, LinkedIn og Skype, så du kan foretage en effektiv og fleksibel social markedsføring. Netværkene udvikler sig hele tiden, så vi konstruerer løsninger, der kan udvides, tilpasses og bygge bro til fremtidens funktioner. Med den sociale integration med Microsoft Dynamics, herunder funktioner til social analyse og markedsføring, kan du også udnytte kundernes viden og nye kundepotentialer.
Forbindelse til dine medarbejdere
Medarbejderne ønsker at kunne finde hinanden, tale, dele oplysninger og skabe ny værdi på tværs af organisationen. Vi samler og sammenvæver de sociale funktioner på tværs af programmer til netværk, samarbejde, mail, samlede kommunikationsløsninger og virksomhedsdrift. Enterprise Social i netværk med Yammer, samarbejde og administration af indhold med SharePoint, øget produktivitet med Office 365 og kommunikation og tilstedeværelse med Lync indgår alle i etableringen af nye, integrerede løsninger, som gør arbejdet lettere.
Opdyrk dybere, mere effektive
relationer ud af huset...
...med en omfattende, integreret
serie af sociale værktøjer inde i huset.
Saml dine medarbejdere for at
levere fantastiske
kunde-
oplevelser
Engager dine
kunder med
smartere, flottere og mere fleksibel
social markedsføring
Tiltræk nye kunder
ved at bruge social viden
direkte i relation til dit
salgsarbejde
Tiltræk, engager
og fasthold dine
medarbejdere med et
socialt intranet
Opret forbindelse,
samarbejd og
del viden med sociale
produktivitetsværktøjer
Opret forbindelse til medarbejdere,
partnere og
kunder i real-
tid på tværs af enheder
Moderne sociale funktioner gør det lettere at transformere hele din virksomhed. Ved at imødegå og udnytte fordelene ved en omfattende serie af sociale værktøjer kan din virksomhed nedbryde organisatoriske og geografiske barriere internt i din organisation og opdyrke en dybere og mere effektiv relation til kunderne uden for virksomheden.
Start transformationen af din virksomhed i dag:
  • Kom godt i gang med Yammer nu. Det gratis og sikkert!
  • Hent Lync, og prøv det i dit eget miljø, eller tilmeld dig Lync Online.
  • Skab nye måder at arbejde på med Office 365.
  • Tag en prøvetur med Dynamics CRM, og klik for at chatte, så du kan få mere at vide om integrationsmulighederne for Dynamics og Office 365.