Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της υποστήριξης για τα Windows XP αρχίζει

Στις 8 Απριλίου 2014, η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη για τα Windows XP που έχουν ηλικία μιας δεκαετίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα λαμβάνετε πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, επιδιορθώσεις ή ηλεκτρονική τεχνική υποστήριξη για τα PC που χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP SP3 and Office 2003. Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος που σχετίζονται με την ασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην επιχείρησή σας. Συνεπώς, εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να σχεδιάσετε κάποιες ενέργειες σύντομα.

Πιθανές επιπτώσεις στην επιχείρηση:

Κίνδυνοι ασφαλείας

Χωρίς τις κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να καταστεί ευάλωτος σε επιβλαβείς ιούς, λογισμικό κατασκοπίας και άλλο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να υποκλέψει ή να καταστρέψει τα επιχειρηματικά δεδομένα και τις προσωπικές πληροφορίες σας.

Δεν θα μπορείτε να απευθυνθείτε σε κανένα


Όταν παρουσιαστούν προβλήματα, δεν θα υπάρχει δυστυχώς πλέον ηλεκτρονική ή μέσω τηλεφώνου τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει εσάς ή τον συνεργάτη σας για το ΙΤ και θα πρέπει να επιλύσετε το θέμα μόνοι σας.

Χρόνος εκτός λειτουργίας

Ο κίνδυνος αποτυχίας του συστήματος και διακοπής των επιχειρηματικών διαδικασιών μπορεί να είναι αυξημένος λόγω λήξης της υποστήριξης, έλλειψης υποστηριζόμενου λογισμικού και αυξανόμενης παλαιότητας του υλικού που εκτελεί Windows XP.


Μειωμένη συμβατότητα

Πολλοί προμηθευτές λογισμικού και υλικού δεν θα υποστηρίζουν πλέον προϊόντα που εκτελούνται σε Windows XP καθώς δεν θα είναι σε θέση να λάβουν τις ενημερώσεις που επιλύουν ζητήματα για τα Windows XP και το Office 2003.
Μάθετε περισσότερα

Δείτε το βίντεο

What People Are Saying

Οι οργανισμοί που εξακολουθούν να διατηρούν κάποιο περιβάλλον Windows XP, όχι μόνο εκθέτουν τους εαυτούς τους σε κινδύνους ασφαλείας και προκλήσεις υποστήριξης αλλά επίσης δαπανούν άσκοπα μέρος του προϋπολογισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό των επενδύσεών τους ΙΤ.

Λευκή βίβλος IDC, Mitigating Risk:
Why Sticking with Windows XP Is a Bad Idea (Μείωση κινδύνων: Γιατί είναι κακή ιδέα η διατήρηση των Windows XP), Μάιος 2012

Δείτε τη Λευκή βίβλο

Η αυξανόμενη νέα τεχνολογία κινητών υπολογιστικών συσκευών και η αποτελεσματικότητα των επιθέσεων στην ασφάλεια δικτύου θα θέσει σε δοκιμασία τις επιδόσεις των ΧΡ όταν λήξει η υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τους το λειτουργικό κόστος και την ευπάθεια των PC τους εάν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το υπάρχον λειτουργικό σύστημα.

Allan Tong, Διευθυντής, Ασία-Ειρηνικός, Frost & Sullivan

Τα Windows XP υπήρξαν μια κυρίαρχη πλατφόρμα στην οποία βασίστηκαν καταναλωτές και επιχειρήσεις για πολλά χρόνια. Ωστόσο, με την επικείμενη διακοπή της εκτεταμένης υποστήριξης για τα ΧΡ, είναι σημαντικό να γίνουν προετοιμασίες για την μετεγκατάσταση σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες θα εξακολουθήσουν να μπορούν να βασίζονται στα συστήματά τους.

Bryan Ma, Αντιπρόεδρος ερευνών συσκευών πελατών, IDC Ασία/Ειρηνικός.

Η ανάπτυξη των Windows 8 σε συσκευές βασισμένες σε επεξεργαστή Intel κατά τη μετεγκατάσταση από τα Windows XP θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια, διαχειρισιμότητα, επιδόσεις, διάρκεια ζωής μπαταρίας και χαμηλό κόστος κατοχής. Η αρχιτεκτονική Intel παρέχει απρόσκοπτη ενοποίηση και πλήρη συμβατότητα - οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν συμβατές εφαρμογές, περιφερειακά και προγράμματα οδήγησης εξασφαλίζοντας ομαλή ενοποίηση με τα Windows 8 Enterprise, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζονται οι επενδύσεις τους σε υποδομή.

Nadia Steere, Διευθύντρια λογισμικού και υπηρεσιών Intel, Microsoft Marketing Alliance

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες