A közösségi eszközökön alapuló új szemlélet

A fogyasztói és a vállalati piacon is új kultúra és különféle közösségi lehetőségek vannak kialakulóban. Az ügyfelek együttműködnek egymással, információkat osztanak meg, befolyásolják a döntéshozatalt. Az alkalmazottak pedig szeretnék megtalálni egymást, beszélni egymással és közösen teremteni új értéket, a hagyományos hierarchiáktól és az elszigetelt egységektől függetlenül. Amikor a közösségi információk szerves részévé válnak az üzleti eszközöknek és folyamatoknak, akkor elmondhatja, hogy vállalatánál valóban kialakultak a kapcsolatok, és megfelelő a személyes részvétel.

Részletesebben

Mélyebb és hatásosabb kapcsolódási felületek a külvilággal

Egyesítse a hálózati, csoportmunka-, egyesített kommunikációs és üzleti alkalmazásokban megtalálható közösségi funkciókat, hogy újfajta módszerekkel keltse fel az ügyfelek érdeklődését!

Részletesebben

A közösségi eszközök mindenre kiterjedő, integrált csomagja a vállalaton belül

Tartson kapcsolatot ügyfeleivel és partnereivel fogyasztói és üzleti közösségi hálózatokon – segítsen az embereknek munkájuk és magánéletük összekapcsolásában, és hozzon létre újfajta közös munkavégzési és együttműködési lehetőségeket!

Részletesebben

A közösségi eszközök védelme és felügyelete egyetlen összekapcsolt platformon

A közösségi eszközöknek egy olyan összekapcsolt platform részének kell lenniük, amellyel az informatikusok kezelni tudják a felügyelet és a biztonság problémáját. A összekapcsolt platform az üzleti vezetőknek is előnyös, hiszen a felhasználók egyetlen személyként jelennek meg a különféle eszközökben. Ráadásul a vezetők a közösségi elemzést más üzleti adatokkal összekapcsolva nagyon előnyös információkhoz juthatnak.

Részletesebben
KÖVETKEZŐ: