Delta Air Lines skyter i været med flere enn 19 000 nye Windows Phone 8-telefoner og enheter fra Microsoft Dynamics for detaljhandel

Neste gang du kjøper et måltid 10 000 meter over bakken, bør du se nærmere på enheten flyvertinnen bruker. Hvis du flyr med Delta Air Lines, vil du sannsynligvis oppdage at transaksjonen er utført på en Windows Phone.
Delta Air Lines kunngjorde i dag at det globale teamet på flere enn 19 000 kabinansatte har begynt å bruke Nokia Lumia 820-telefoner med Windows Phone 8 til å betjene kunder. Disse flyenhetene med Wi-Fi-tilkobling tar i bruk en POS-løsning fra Avanade på den mobile POS-plattformen fra Microsoft Dynamics for detaljhandel.
Overgangen til denne løsningen fra Microsoft er en del av et kontinuerlig arbeid hos Delta for å oppgradere kabinutstyret og gi kundene en bedre flyopplevelse.
Faktisk ble delta nylig utnevnt som det mest respekterte flyselskapet i verden av Fortune magazine i listen over verdens mest respekterte selskaper innen flybransjen for 2013, og er dermed øverst på listen for andre gang på tre år. Det er tydelig at de gjør ting på riktig måte, og vi er stolte over å ta del i det.
I dette tilfellet skulle det nyskapende forretningsløsninger til og en fantastisk mobil plattform kombinert med sterke partnerskap for å komme seg opp og i gang.
Sammen leverte vi en Delta-spesifikk kundeopplevelse utviklet av Microsoft, Avanade, AT&T og Nokia for å håndtere kundekjøp ombord, passasjermanifester, informasjon til medlemmer av fordelsprogrammer, oppdatert utgangsinformasjon ved mellomlandinger, oppdaterte tidsplaner for kabinansatte med mer. De unike dynamiske flisene i Windows Phone leverer den nyeste informasjonen på et blunk, blant annet væroppdateringer og sporing av flygninger fra Delta Fly-appen. I tillegg er de kabinansatte mer produktive med Microsoft Office-integrering og koblede e-postinnbokser.
Windows Phone med Microsoft Dynamics for detaljhandel har den kraften og skalaen som skal til for å støtte Deltas virksomhet og hjelpe dem med å bygge opp omdømmet til merkevaren ved å levere fremragende kundeopplevelser.
Delta har flere enn 160 millioner kunder hvert år, og vi er glade for å ta del i å gi hver enkelt kunde en fantastisk flyopplevelse.
Les mer om hvordan Windows Phone og Dynamics hjelper Deltas kabinansatte med å utmerke seg, i Deltas pressemelding samt på Microsoft Dynamics-bloggen.