De neste utfordringene for BYOD

De siste årene har BYOD-debatten blitt ganske intens når selskaper sammenligner fordelene ved bedriftens enheter med personlige enheter på arbeidsplassen. Ny statistikk begynner å vise at et stort antall bedrifter og ansatte virkelig utforsker alternativene. En undersøkelse fra februar 2012 av Harris Interactive rapporter at 81 % av voksne bruker minst én personlig enhet til jobb. Dette skiftet fra bedriftens til personlige enheter har blitt gjort mulig av modningen av løsninger for styring av mobilenheter som løser alles største bekymring: sikkerheten. Men vi er fortsatt i de tidlige stadiene av denne nye bevegelsen i retning av å "Ta med din egen", dette vet vi fordi amerikanske bedrifter har vært borti "Ta med din egen" før. Så mens retningslinjer og prosedyrer for BYOD fortsetter å utvikle seg, er det logisk å forvente at mange nye utfordringer vil begynne å dukke opp og erstatte sikkerhet som den største utfordringen.
Så nå som sikkerhet er mindre av en begrensning, hva blir den neste? Basert på våre mange år med erfaring med programmer for å ta med egen bil (BYOV), en bevegelse som startet tilbake på 1930-tallet, vil den neste store utfordringen fokusere på brukeropplevelse. Og når du tenker på det, er brukeropplevelsedebatten et naturlig neste trinn. For eksempel vil selskaper begynne å se etter måter å maksimere sine eksisterende BYOD-investeringer på. Og lidenskapelige BYOD-brukere (det vil si millenniumsgenerasjonen) vil fortsette å tøye grensene med disse enhetene, som er tett vevd inn i deres personlige liv. Men før du begynner å rulle øynene og avvise behovene (eller de antatte behovene) til millenniumsgenerasjonen, husk at vi alle kjemper om de beste talentene. Over ti tusen arbeidstakere fra etterkrigsgenerasjonen pensjoneres nå, hver dag. Og i henhold til Pew Research Center er dette en trend kommer til å fortsette de neste nitten årene. Dette betyr at hvert selskap må konkurrere hardere for å beholde de ansatte som besitter kunnskap, ferdigheter og evner som er nødvendige for å drive våre komplekse, moderne bedrifter. Før du aner det, kommer personalavdelingen sannsynligvis til å be om å opprette et BYOD-program som maksimerer ROI, men også skaper en behagelig brukeropplevelse slik at du kan tiltrekke og beholde morgendagens beste talenter.
Så hvis du er i en bedrift som ønsker å lage et engasjerende BYOD-program, anbefaler vi å opprette retningslinjer som omfatter de fleste, om ikke alle, av følgende prinsipper:
  • Standarder og retningslinjer som er klare, enkle å håndheve og fininnstilles for de bestemte behovene til de ansatte i bedriften. I motsetning til hva mange tror, passer ikke én størrelse for alle …
  • Etabler prosesser eller teknikker for å overvåke retningslinjene så de overholdes, slik at bedriftens ansvar ikke blir et problem.
  • Planlegg å investere i opplæring av de ansattes – teknologi utvikler seg raskt, så retningslinjene må også utvikles raskt.
  • Kartlegg smarte prosesser for å maksimere BYOD-investeringer.
  • Vær oppmerksom på optimalisering av BYOD-forbruk – dagens sponsede programmer kan bare være midlertidige, som demonstrert av utviklingen programmer for å ta med eget kjøretøy.
  • Inkluder personalavdelingen i diskusjonen for å forbli konkurransedyktig i kampen om talenter.
  • Vær aktivt bevisst på ansattes tanker om personvern. Dette kan bli farlig aktuelt hvis du ikke er kommer dem i møte.
Å implementere disse prinsippene kan hjelpe selskapet på riktig vei. Imidlertid er det mye mer vi kan lære av historien med o ta med eget kjøretøy. Amerikanske selskaper, myndigheter og lovverk har utviklet retningslinjer for å ta med egen i nesten åtti år. Mange erfaringer kan trekkes og benyttes i forbindelse med BYOD. Teknologien har hele tiden utviklet seg, men beste praksis for styring kan hjelpe ledere med å holde seg i forkant av et landskap i endring og beholde fokus på å opprettholde konkurransefortrinn og unngå læring gjennom prøving og feiling.
Hvis du vil lære mer, kan du se webseminaret Creating Rock Star BYOD policies, som vil diskutere hvordan BYOV-programmer utviklet seg, og dele innsikt om hvordan selskapet kan bruke beste praksis for BYOV til å implementere BYOD-retningslinjer og effektivt administrere den neste bølgen av BYOD-utfordringer.
Matt DeWolf er direktør for utvikling av nye produkter hos Runzheimer International og er ansvarlig for å utvikle nye produkter og tjenester for den mobile arbeidsstyrken. Hos Runzheimer har han laget optimaliseringstjenester som går fra styring av firmabiler til bedriftsverktøy for reise og styringssystemer for mobile enheter.