Utnytt forretningsmulighetene i moderne programmer

Utnytt forretningsmulighetene i moderne programmer
Moderne programmer kan tilpasses brukernes behov ved at de utveksler data med andre programmer etter behov, gir tilpassede opplevelser, naturlige brukerinteraksjoner og sosial tilknytning fra en rekke enhetstyper som støttes av skytjenester.
Organisasjoner kan utnytte følgende forretningsmuligheter med moderne programmer:
  • Skaffe nye kunder eller beholde eksisterende kunder ved å tilby engasjerende opplevelser på en rekke ulike enheter. Slik økes kundelojaliteten og inntektene.
  • Utvide markedet til å gjelde globalt med eksisterende produkter og tjenester for å styrke konkurransefortrinnet.
  • Svare raskere på markedets krav ved å øke fleksibilliteten og skaffe bedre innsikt i hva kundene er interessert i.
Oppdag forretningsmulighetene som ligger i moderne programmer
En vellykket organisasjon trenger mange kunder. 35 % av verdens befolkning er allerede tilkoblet Internett via 10 milliarder enheter, og dette utgjør en svært stor kundebase. I tillegg forventes det at antall enheter med Internett-tilkobling vil dobles i løpet av to år. Dette kommer til å skape enorme muligheter for organisasjoner som utnytter muligheten til å bruke moderne programmer.
I fremvoksende markeder, der mer enn 1 milliard brukere har mobiltelefon, betyr Internett-tilkobling nye muligheter. Myndigheter kan gi innbyggerne informasjon om helsetiltak, svært fjerne og landlige strøk kan få informasjon om nye låne- og mikrofinansieringsmuligheter, og fiskere kan fatte bedre beslutninger fordi de kan få informasjon om markedsprisen på dagens fangst.
Store datavolumer (2,5 milliarder brukere x 10 milliarder enheter x mange daglige aktiviteter), store variasjonsmuligheter (telefonnumre, e-postadresser, klikk, tweets, YouTube-videoer, transaksjoner, offentlige data osv.) og omløpshastigheten for personer og varer (inkludert plassering, forbrukerpriser, kundenes humør og meninger, trender og moter) gir enorme muligheter for bedre å forstå kundenes behov og gi organisasjonen mulighet til å respondere raskere og mer effektivt.
Gi en forbedret kundeopplevelse med hvert eneste program
Programmer og enheter gir muligheter til å få kontakt med nye og eksisterende kunder på nye måter. Naturlig brukerinteraksjon i nettbrettprogrammer som støtter berørings- og bevegelsesfunksjoner kan for eksempel forbedre kundeopplevelsen på en rekke måter, både for nettbutikker, banker og andre. Tilbyr du en konsekvent kundeopplevelse og gjør merkevaren tilgjengelig på flere enheter og plattformer, kan det bidra til å øke kundelojaliteten. Hvis du tilbyr nye selvbetjeningsfunksjoner for kunden, eller nye kjøpsscenarioer, kan det gi økte inntekter.
Utvid rekkevidden for å nå nye markeder
Moderne programmer og skytjenester gir muligheter til å få kontakt med nye kunder over hele verden. Skytjenester kan distribuere innhold fra moderne programmer for å øke den nåværende forretningsdriften til nye markeder og nye muligheter. I tillegg kan du få innsikt i kundeoppførsel over hele verden ved å hente ut data fra Internett-kilder som sosiale nettverk og datamarkeder. Du kan for eksempel analysere kundenes humør på sosiale nettverk for å forbedre kundeserviceopplevelser eller produkter.
Forbedre forretningsdriften slik at du kan reagere raskere
Det er mulig å forbedre forretningsdriften ved å utnytte de stadig økende datavolumene, spesielt ustrukturerte data eller samlinger av store og komplekse data (også kalt "big data"). Nye analyseverktøy gir mulighet til å forstå trender i kundeoppførsel og markedet ved å hente ut, bearbeide, lagre, søke, dele, analysere og visualisere data for å åpne opp for nye inntektskilder.
Forretningsscenarioer for moderne programmer: Last ned den fullstendige Microsoft-hviteboken
Microsoft Enterprise Strategy-teamet har publisert en hvitebok for å gi en bedre forståelse av hvordan moderne programmer kan være til hjelp for organisasjonen din. Ni scenarioer med utfordringer og løsninger utforskes.
Du kan laste ned den fullstendige hviteboken her