Owens & Minor: IT-moderniseringsinnsats betaler seg selv

Da Owens & Minor, Inc., en, distributør av medisinsk og kirurgisk utstyr og styringsselskap for helseleverandørkjeder basert i Richmond i Virginia trengte å flytte sine bedriftsprogrammer til en mer kostnadseffektiv plattform, flyttet selskapet sin egendefinerte kode til et Windows Server 2008-miljø. Ved å flytte stormaskinprogrammer som ressursplanlegging (ERP) til operativsystemet Windows Server 2008, Microsoft SQL Server 2008-programvare for dataadministrasjon og serverbasert maskinvare, opprettet selskapet en mye mer kostnadseffektiv databehandlingsplattform som gir smidighet og evne til å tilpasse seg skiftende krav.
Vi snakket med Rick Mears, senior viseadministrerende direktør og informasjonssjef ved Owens & Minor, om hvordan dette oppdaterte IT-miljøet har åpnet nye muligheter for selskapet.
Hvordan kan modernisering av en programportefølje og plattform hjelpe organisasjoner med å oppnå en mer smidig IT-drift som støtter rask endring?
Mears: Den primære årsaken til å opprette nye produkter og tjenester er å tilby eksisterende kunder bedre valuta for pengene og å etablere seg på nye markeder. Hvis du vil prøve å bare bruke eksisterende eldre teknologi til nye tjenester eller produkter, er det bare ikke en gjennomførbar strategi. På den andre side er det ikke lurt å implementere nye systemer for hver eneste nye forretningsmulighet.
Hvordan utnytter bedriften moderniseringen av programporteføljen og IT-infrastrukturen?
Mears: Vi er som mange andre bedrifter som er ute etter å bygge nye, relevante forretningsmuligheter og tjenester støtter kundene våre ytterligere, og vi trenger teknologien vår for å støtte dette arbeidet. IT-moderniseringsstrategien vår er [ikke bare] å forbedre hva vi har gjort tidligere, men å utvide mulighetene våre utover gjeldende markeder. Og for å gjøre det sørger vi for at etterhvert som vi forbedrer systemene våre, vi ikke bare implementerer en hel rekke nye systemer med data i separate databaser. Vi hadde til hensikt å oppdatere og forbedre utvalget vårt av muligheter til å støtte hele virksomheten konsekvent.
For eksempel er ett av områdene vi fokuserer på, administrasjon av sentraldata. Vi ser på alle våre aktuelle forretningsområder og nye forretningsområder som vi går inn i, og vi har som mål å være gjennomførte når det gjelder kunder, produkter, leverandører, priser og egne ansatte. De er fem områder der vi ønsker å ha konsekvente data og ikke data i separate databaser rundt selskapet. Dette gjør at vi kan se disse tingene på en gjennomført måte , og vi føler at dette er kjernen for oss som teknologigruppe. En risiko for enhver bedrift er å ende opp med separate datalagre for hver bedriftsprosess eller for hver enhet eller avdeling. Vår tilnærming til administrasjon av sentraldata har unngått dette.
Vi investerer også kraftig i e-handel og bygger webportaler for våre kunder og leverandører for å oppnå dypere integrering med dem og forbedre synligheten til leveringskjeden. Komplett synlighet for leveringskjeden er helt avgjørende for oss. Oppdateringen av IT-miljøet til Windows Server-plattform la virkelig til rette for dette arbeidet.
Hva er noen av de andre fordelene du ser fra IT-moderniseringsinnsatsen, for eksempel kostnadseffektivitet?
Mears: Ett av aspektene ved tilnærmingen som vi er mest stolt av, er at den har betalt seg selv. Det krever en kapitalinvestering, men øker ikke driftsutgiftene våre. Den måten vi oppnår dette på, er gjennom driftsutgiftsbesparelser generert av det nye miljøet. Vi får repeterte besparelser ved å migrere kundesystemet for ERP fra en stormaskinplattform. Microsoft-plattformen er betydelig mindre kostbar.
I tillegg har vi redusert tiden til markedet for nye tjenester og produkter. Nå kan vi starte mange nye tjenester, for eksempel en logistikkavdeling, på et kvartal heller enn på et år.
Hvordan får en informasjonssjef klarsignal for kjøp fra toppledelsen, for eksempel konsernsjef eller økonomidirektør, for en IT-moderniseringsinnsats?
Mears: Jeg tror at en av nøklene er at driftsutgiftene for IT alltid vil være knappe. En av de største fordelene ved vår tilnærming er at med disse migreringene går vi fra en plattform med høy total eierkostnad til en databehandlingsplattform med lavere kostnad. Vi øker ikke våre faste driftskostnader. I tillegg må vi diversifisere og skape nye produkter og tjenester og etablere oss på nye kundemarkeder, og teknologiplattformen støtter den nødvendige hastigheten til markedet uten ytterligere kostnader, er det en ganske interessant tilnærming. Vi demonstrerte en forretningsplan for å gjøre dette. Heldigvis forstår ledelsen vår verdien av teknologi og er ikke bare ute etter å redusere driftsutgiftene maksimalt. Vi forstår hvor viktig IT er for innsatsen vår for nyskapning.
Bidrar modernisering til at IT blir mer av en agent for endring i bedriften?
Mears: Det gjør det virkelig mulig for oss å finne på nye, innovative produkter og tjenester som vi tror gjør oss til et bedre selskap som kan betjene kundene våre på en bedre måte. Dette gir oss muligheten til å gå fra konsept til virkelighet mye raskere og på en mye mer kostnadseffektiv måte.