Gjør bedriften sosial

I de to siste blogginnleggene mine snakket jeg om flytting til skyen og hvordan mobilitet forandrer måten vi jobber på. Eksplosjonen av data og spredningen av smartenheter har skapt nye forventninger fra våre kunder og ansatte, som ønsker å kunne arbeide og samarbeide når som helst, hvor som helst og fra alle typer enheter. Fremtidens bedriftsteknologi krever løsninger som er forbundet med hverandre og arbeider godt sammen.
Sosial teknologi forandrer hvordan vi får ting gjort.
I Microsoft bruker vi vår egen teknologi for å samarbeide bedre og øke produktiviteten. Vi har gjort store fremskritt ved å skape et sofistikert og forståelig grunnlag for sosiale bedrifter gjennom nye Office, SharePoint, Lync, Skype og Yammer. SharePoint gjennomsyrer Microsoft, og det er slik vi deler, samarbeider om og skriver dokumenter sammen. Med Office 365 i skyen har teamene våre nå tilgang til nettsteder og informasjon som driftes av SharePoint når som helst og hvor som helst slik at de kan jobbe synkront.
På min avdeling stoler vi fullt ut på dette samarbeidet. Vi utarbeidet nylig en viktig bedriftsevaluering som krevde at brukerne hadde tilgang til og kunne redigere innholdet på tvers av tidssoner. Jeg var fysisk til stede under mange av forberedelsesmøtene, og hadde også avtalt kundebesøk flere steder i Europa. Mens jeg reiste, kunne jeg åpne, gå gjennom, redigere og gi tilbakemeldinger på lysbilder mellom kundebesøkene.
Ved hjelp av Lync kunne jeg se kommentarene og innholdsbidragene etter hvert som de ble opprettet. Lync lot meg også koble meg til de ulike evalueringene og forberedende diskusjonene i sanntid. Vi brukte Lync for å dele PowerPoint- og OneNote-filer og samarbeide via lyd- og videokonferanser fra møterommet i Redmond og rundt om i verden. Lync-funksjonaliteten sammen med SharePoint gjorde at vi kunne la fagpersoner som hadde bidratt til innholdet, ta del i samtalen umiddelbart. Vi kunne se om de var tilgjengelige, og sende dem meldinger direkte fra personkortet ved siden av SharePoint-kommentaren deres, der vi ba dem om å bli med i samtalen og bidra med deres ekspertise.
Yammer har vært en fin måte å engasjere og knytte sammen våre ansatte i mer uformelle omgivelser. Det er fantastisk å se diskusjonene, delingen av ideer og de aktive gruppene på tvers av alle nivåene i Microsoft. Vi knyttes sammen, lærer og hjelper hverandre til å løse bedriftsutfordringer over hele verden. Jeg startet Yammer-gruppen på avdelingen vår forrige sommer, og ser en konstant kommunikasjonsstrøm hvor hver enkelt deler nyheter, stiller spørsmål og får raskt svar – uavhengig av beliggenhet, organisasjonskart og tidssoner. Gjennom Yammer har vi økt rekkevidden for å få tilbakemeldinger og ideer på tvers av selskapet dramatisk – vi har i stor grad blitt en sosial bedrift.
Når jeg møter kunder rundt om i verden, er de aktive og diskuterer hvordan Microsoft kan bidra til å øke nyskapningen og kreativiteten de allerede har oppnådd med teknologien vår. Sosial teknologi er en dominerende endringskraft og et perfekt eksempel på hvordan vi kan hjelpe kundene til å fornye seg. De vanligste spørsmålene jeg får i disse sosiale bedriftssamtalene, er blant annet:
  • Vil kulturen vår gjøre sosialt samarbeid til en del av det daglige arbeidet?
  • Hva er riktig teknologisk strategi i dag og i fremtiden? Skal vi implementere punktløsninger, eller bruke en mer plattformbasert tilnærming?
  • Hvordan skal vi innføre dette for å nå en kritisk masse raskt?
Det å finne ut hvordan organisasjonen din vil svare på disse spørsmålene, er en naturlig del av prosessen mot å bli en mer sosial bedrift. Rollen vår er å hjelpe deg til å fjerne hindringer og gi dine ansatte og/eller kunder en stemme og informasjonen og verktøyene de trenger for å bli mer produktive og samarbeide bedre.
Her er to eksempler på kunder som har implementert Microsofts sosiale bedriftsteknologi i selskapene sine på en vellykket måte.
  • Et universitet i Storbritannia valgte Microsoft Office 365 for å bedre stabiliteten til universitetets meldingssystem og redusere administrasjonen og kostnadene innen IT. Ved hjelp av Office 365 ekspanderte universitetet kommunikasjons- og samarbeidsmulighetene de tilbyr staben og studentene, inkludert studenter ved fjernundervisningsprogrammer. Med Lync Online kan staben og studenter se tilstedeværelsesindikatorer i programmer som SharePoint, Outlook og Lync 2010-klienten for å finne kolleger raskt for å samarbeide, dele dokumenter eller delta i en PC-til-PC-samtale eller web-/videokonferanse. Universitetet ser fremover og utforsker hvordan det kan utnytte SharePoint Online som innholdslager og forlengelse av eksisterende e-læringsverktøy med gruppesider, wikier, blogger og søkefunksjoner.
  • En skoprodusent i USA implementerte en Microsoft Unified Communications-plattform for meldinger, kommunikasjon og samarbeid for å hjelpe de ansatte til å øke produktiviteten og samarbeide bedre. Selskapet oppgraderte nylig til Microsoft Lync Server 2010 for å gi kundeservicemedarbeiderne Enterprise Voice og nyskapende telefonsenterløsninger basert på Lync-teknologi, noe som straks ga bedre svartid. Selskapet ble imponert over hvor raskt de ansatte tok til seg teknologien. De så også en dramatisk økning i produktiviteten og samarbeidet ettersom partnere og leverandører kunne delta på møter, dele skrivebord og chatte ved hjelp av Lync-webklienten.
Send meg gjerne noen ord om hvordan du fornyer bedriften din med Microsofts sosiale bedriftsløsninger, og fortell meg hvordan jeg kan hjelpe deg og selskapet på reisen til å bli en sosial bedrift. Du kan kontakte meg via susan.hauser@microsoft.com