Er B2B den nye B2C?

"Sosiale og mobile teknologier som finnes overalt, kompliserer forholdet mellom virksomheter og kunder.
Før kunder kontakter et salgsteam i dag, samler de rutinemessig inn informasjon, vurderer ulike markedsaktører og sammenligner tilbud fra en rekke kilder, og selgeren kontrollerer få av disse kildene. Etter hvert som forbrukerne endrer sine vaner og stiller større krav, må selgerne endre hvordan de arbeider og bli mer fleksible.
En nylig undersøkelse fra Avanade av 1 000 bedriftsledere, forretningsenhetsledere og IT-eksperter avslørte at virksomhetene som velger denne nye salgskompleksiteten, opplever resultater og rapportering på mer langsiktig basis, og i tillegg utvikler de bedre forhold til kundene."
I dag defineres ikke verdien av et kundeforhold lenger av en rekke transaksjoner. Nå er det hele "opplevelsen" en selger tilbyr en kjøper på kjøpstidspunktet, inkludert tiden kunden bruker på produktet eller tjenesten, som gjelder. Avanades undersøkelse avslørte ikke bare at verdien av kundeopplevelsen overgår kostnaden som viktigste faktor i en B2B-kjøpsavgjørelse, men at kundene er villige til å betale opptil 30 % mer for en overlegen opplevelse. I tillegg opplyser over halvparten av de spurte at de har betalt mer for et produkt i løpet av de siste seks månedene fordi kundeopplevelsen var bedre enn de billigere alternativene.
Dette representerer en mulighet for virksomheter til å tjene penger på kundeopplevelser.