Vi starter nedtellingen til støtten for Windows XP opphører

8. april 2014 avslutter Microsoft støtten for Windows XP, som nå er et tiår gammelt. Det betyr at du ikke lenger vil motta sikkerhetsoppdateringer, feilrettinger eller nettbasert teknisk støtte for PCer som fremdeles kjører Windows XP SP3 og Office 2003. Konsekvensene av denne hendelsen når det kommer til sikkerhet og personvern, kan ha en betydelig innvirkning på virksomheten din, så hvis du bruker et av disse produktene, bør du gjøre noe med det snart.

Potensielle konsekvenser for forretningsdriften:

Sikkerhetsrisikoer

Uten kritiske sikkerhetsoppdateringer kan PCen din være utsatt for virus, spionprogrammer og annen skadelig programvare som kan stjele eller skade bedriftsdata og -informasjon.

Ingen å kontakte

Når det oppstår problemer, vil nett- og telefonbasert støtte dessverre ikke være tilgjengelig lenger, verken for deg eller IT-leverandøren din, slik at du må håndtere problemet på egen hånd.

Nedetid

Faren for systemsvikt og avbrudd i forretningsdriften kan øke på grunn av mangelen på støtte og støttet programvare samt den økende alderen på maskinvaren som kjører Windows XP.

Redusert kompatibilitet

Mange programvare- og maskinvareleverandører vil ikke lenger støtte produkter som kjøres på Windows XP, siden de ikke har tilgang til Windows XP- og Office 2003-oppdateringer med feilrettinger.

Finn ut mer

Se videoen

What people are saying

Bedrifter som fortsetter å bruke Windows XP, er ikke bare utsatt for sikkerhetsrisikoer og utfordringer i forbindelse med støtte, men kaster også bort midler som heller burde brukes til å modernisere IT-investeringene.

IDC-Whitepaper, "Mitigating Risk:
Why Sticking with Windows XP Is a Bad Idea" (mai 2012)

Se hviteboken

Økningen i ny teknologi innen mobil databehandling og stadig mer sofistikerte angrep mot nettverkssikkerheten vil teste ytelsen til XP når støtten opphører. Bedrifter må vurdere de funksjonelle kostnadene og sårbarheten til PCene hvis de fortsetter å bruke det gamle operativsystemet.

Allan Tong, direktør for det asiatiske stillehavsområdet hos Frost & Sullivan

Windows XP har vært en betydningsfull plattform som både forbrukere og bedrifter har satt sin lit til i mange år. Nå som den utvidede støtten for XP snart opphører, er det likevel viktig å iverksette tiltak for å gå over til nyere versjoner av operativsystemet for å sørge for at brukerne fortsatt kan stole på systemet sitt.

Bryan Ma, assisterende viseadministrerende direktør for forskning på klientenheter, IDC Asia/Pacific.

Hvis du tar i bruk Windows 8 på Intel-prosessorbaserte enheter ved overgangen fra Windows XP, får du bedre sikkerhet, ytelse og batterilevetid samt enklere administrasjon og lavere totale eierkostnader. Intel-arkitekturen gir sømløs integrering og fullstendig kompatibilitet. Bedrifter kan dra nytte av kompatible programmer, eksterne enheter og drivere, som sikrer en smertefri Windows 8 Enterprise-integrering, samtidig som kundenes investeringer i infrastruktur ivaretas.

Nadia Steere, direktør for Intel Software & Services Group, Microsoft Marketing Alliance

Se alle detaljene