Onze visie voor inzicht in de onderneming

Intelligent gebruik van data levert inzichten op. En goede inzichten maken het verschil met de concurrentie.

Bedrijven gaan steeds meer concurreren op de manier waarop ze data gebruiken. De beschikbare hoeveelheid data groeit exponentieel, voornamelijk door de populariteit van sociale, mobiele en cloudtechnologie. Bedrijven genereren niet alleen zelf data, maar kunnen ook data benutten uit andere bronnen overal ter wereld. Intelligent gebruik van data levert inzichten op. En goede inzichten kunnen het verschil maken met de concurrentie.

Naast de toename van de hoeveelheid data wordt datatechnologie steeds goedkoper en beter toegankelijk. Natuurlijk worden data pas echt waardevol als ze op een deugdelijke manier kunnen worden beheerd, verbonden en geanalyseerd. Naarmate steeds meer mensen buiten de IT-afdeling toegang nodig hebben tot informatie en inzichten, wordt het voor bedrijven belangrijker om die inzichten breder toegankelijk te maken. Door data en analyses in bedrijfsprocessen te integreren, ontstaat vanzelf een meer datagerichte cultuur. Zo legt u de basis voor succes in het nieuwe digitale tijdperk.

> 90% van alle data ter wereld is in de afgelopen twee jaar geproduceerd

Dagelijks delen Facebook-gebruikers 2,5 miljard stuks inhoud en sturen Twitter-gebruikers 400 miljoen tweets

Het wereldwijde mobiele dataverkeer groeide in 2012 met 70%

In 2020 zal cloudcomputing een rol spelen bij bijna 40% van alle digitale interactie

Wat betekent dit voor de onderneming?
>235 terabyte
Bedrijven met >1000 medewerkers produceren gemiddeld meer data dan de Amerikaanse Congresbibliotheek
De hoeveelheid informatie die in datacenters van ondernemingen wordt verwerkt, zal in 2020 met een factor 14 zijn gegroeid

Microsoft is van mening dat alle mogelijke data, ongeacht de hoeveelheid, en al dan niet gestructureerd, van grote waarde kunnen zijn voor een organisatie. We streven ernaar data en analyses direct in handen te geven van zakelijke gebruikers. Zakelijke gebruikers kunnen uitgebreide informatie achterhalen van binnen en buiten de organisatie en zo relevante inzichten blootleggen waarop direct actie kan worden ondernomen. Op basis hiervan kunnen uw bedrijfsactiviteiten worden gestroomlijnd. Klanten kunnen op een doelgerichte, strategische manier worden benaderd. Er kunnen snel betere producten op de markt worden gebracht en de klantervaring kan op een creatieve manier worden geoptimaliseerd. In combinatie met passend beleid voor beveiliging, privacy en governance kunnen big data een uitstekende basis vormen voor nieuwe groei.

En dit is precies waar wij onze klanten bij helpen. Een van de bekendste programma´s voor dataanalyse is immers Excel. Bijna elke zakelijke gebruiker is hiermee vertrouwd. We hebben dit robuuste programma naar een hoger plan getild door krachtige functies toe te voegen voor analyses, visualisatie en samenwerking. We hebben een uitgebreid, hoogwaardig en goed beveiligd productaanbod voor data en analyses. Zo bieden we producten uiteenlopend van geavanceerde sensortechnologie, tot intelligente systemen, een krachtig big-dataplatform en analysevoorzieningen voor sociale media. Onze voorzieningen maken het heel eenvoudig om big data te integreren in uw bestaande technologie. Dankzij ons uitgebreide ecosysteem van partners is er bovendien altijd een oplossing die perfect past bij de specifieke behoeften van uw organisatie.

Ongeëvenaarde hoeveelheid nieuwe inzichten
Door eigen inzichten te genereren en databronnen van over de hele wereld te benutten, ontstaat een uniek perspectief op uw bedrijf en op de concurrentie. De kansen die dergelijke inzichten bieden, zijn enorm veel groter dan de dagelijkse bedrijfsdata die met ERP- of CRM-systemen worden gegenereerd. Waarom zou u bijvoorbeeld geen data verzamelen van intelligente apparaten en sensoren met behulp van Windows Embedded? Zo krijgt u vanzelf diepgaandere inzichten in het bedrijf. Misschien wilt u beter begrijpen hoe mensen denken, voelen en reageren als ze uw producten of diensten gebruiken? Met Kinect for Windows kunt u hun bewegingen en gebaren vastleggen. Op basis van de aldus verzamelde informatie kunt u vervolgens de klantervaring verbeteren. Er zijn bovendien talloze datapunten beschikbaar van derden via de Microsoft AzureMarketplace. Door zowel gestructureerde als ongestructureerde data te gebruiken uit uiteenlopende interne en externe bronnen, legt u inzichten bloot waar uw bedrijf zijn voordeel mee kan doen.

Slimmer en sneller beslissen op basis van data
data maken het mogelijk om slimmer en sneller te beslissen. U hoeft alleen de alledaagse bedrijfstools waarmee iedereen in de organisatie toch al werkt, uit te breiden met krachtige voorzieningen voor analyses en datavisualisatie. Excel is voor iedereen vertrouwd en eenvoudig in het gebruik. Aangevuld met voorzieningen voor visualisatie en analyses is het een krachtig hulpmiddel voor zakelijke gebruikers. Zo kan iedereen in het bedrijf snel goed geïnformeerde beslissingen nemen. Power Pivot, Power View en Power Map brengen data duidelijk in beeld. De dynamische analyses bieden in real-time diepgaande inzichten. En zakelijke gebruikers kunnen geïnformeerde beslissingen nemen, ongeacht waar ze zich bevinden. De analysefunctionaliteit kan naar wens ook op apparaten beschikbaar worden gemaakt.

Concurrentievermogen verbeteren
Natuurlijk zijn data net als mensen en processen pas echt waardevol als ze niet op zichzelf staan. databronnen en toepassingen moeten dan ook zo goed mogelijk aan elkaar worden gekoppeld. Mensen die de bewuste data bewerken en analyseren, kunnen dan naar hartenlust verbindingen leggen, informatie delen en samenwerken. Ons dataplatform kan naadloos alle data en datasystemen in uw hele onderneming koppelen, met inbegrip van cloudbronnen, interne systemen en apparaten. U hebt dan altijd een compleet beeld. Wij willen u helpen het uiterste te halen uit dataanalyses in uw organisatie. We vergemakkelijken het delen en samenwerken, terwijl we de risico's ten aanzien van privacy, beveiliging en governancebeleid beperken. U kunt uw eigen systemen gebruiken, de cloud of beide (hybride). Een hybride benadering maakt het mogelijk om uw data en processen strategisch te beheren. Hierbij bent u flexibel en kunt u altijd inspelen op eventuele groei.

Ongeëvenaarde hoeveelheid nieuwe inzichten
Operationele inzichten verkrijgen
Menselijk gedrag begrijpen
Beschikbare kennis verrijken
Slimmer en sneller beslissen op basis van data
Medewerkers kansen bieden
Inzichten tot leven brengen
Ook onderweg actie ondernemen
Beter concurrentievermogen
Het grote geheel zien
Menselijk gedrag begrijpen
Beschikbare kennis verrijken

data, en dan specifiek de manier waarop organisaties data en analyses in hun bedrijfsprocessen integreren, kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de concurrentiepositie. Met een robuust analyseplatform, zowel lokaal als in de cloud, kunt u een datagerichte cultuur in uw organisatie stimuleren en zo meer succes boeken.

Laat uw bedrijf zo snel mogelijk profiteren van data en inzichten: