Het Nieuwe Werken

Mobiliteit is in opkomst als de belangrijkste onderscheidende factor voor de klantervaring
De Microsoft Enterprise and Partner Group richt zich met software en services op de grootste klanten van Microsoft. En uit gesprekken met deze grote klanten blijkt duidelijk dat we aan het begin van een nieuw tijdperk staan, een tijdperk waarin mensen (zowel uw klanten als uw werknemers) op nieuwe manieren bij uw bedrijf en merk betrokken zullen zijn. Door u bewust te zijn van deze trends en hierop in te spelen, blijft uw organisatie vooroplopen.
Het nieuwe tijdperk is ingeluid door enkele grote trends: sociale media, de alomtegenwoordigheid van mobiele apparaten en de migratie naar de cloud. De laatste twee kunnen bepalend zijn voor de ervaring van uw klanten en werknemers.
Wij raden onze zakelijke klanten met name aan veel aandacht te schenken aan mobiliteit. Altijd online, multic-channel, altijd en overal toegang tot bedrijfsinformatie en transactiemogelijkheden worden snel de belangrijkste onderscheidende factor voor zowel de klant- als de gebruikerservaring. En aangezien cloudtechnologie de moderne app-ervaring mogelijk maakt, versterken deze twee trends elkaar. Zowel mobiele apparaten als clouds worden dan ook steeds vaker gebruikt. Bedrijven gaan hierdoor fundamenteel anders tegen technologie aankijken.
Laten we eens kijken hoe klanten en werknemers mobiele oplossingen kunnen toepassen en welke veranderingen dit voor uw bedrijf met zich meebrengt.
Het leveren van een uitstekende klantervaring draagt in belangrijke mate bij aan de relatie met de klant en vergroot het concurrentievoordeel. Maar klanten kunnen tegenwoordig zeer veeleisend zijn. Mensen verwachten een doorlopende dienstverlening, ongeacht waar men zich bevindt of welk apparaat wordt gebruikt. Succes is sterk afhankelijk van de mate waarin u inzicht hebt in de manier waarop klanten u willen benaderen. Het kan verstandig zijn om meerdere kanalen aan te bieden zodat kopers naadloos kunnen schakelen van e-commerce naar een fysieke winkel. Het kan ook zijn dat u online betalen mogelijk moet maken vanaf elk willekeurig apparaat of dat u selfservice voor ondersteuning aanbiedt. Met een complete mobiliteitsstrategie die inspeelt op uiteenlopend gedrag en alle mogelijke voorkeuren, geeft u uw bedrijf een belangrijke voorsprong.
Door te investeren in mobiele voorzieningen voor uw eigen werknemers realiseert u bovendien een betere responssnelheid en een hogere productiviteit. Uw werknemers hebben in veel opzichten dezelfde verwachtingen als uw klanten: ze willen continu verbinding en bepalen graag zelf waar en wanneer ze hun werkzaamheden uitvoeren, en op welke telefoon, tablet of computer. In een moderne dynamische werkomgeving werken ook mensen zonder vaste werkplek, en externe teams die volledig mobiel werken. Een hoge responssnelheid is erg belangrijk, evenals een 24-uurs klantenservice. Met goede voorzieningen voor mobiel werken kunnen uw medewerkers altijd met elkaar samenwerken, ongeacht de tijdzone en locatie waar ze zich bevinden. Ook buiten hun werkplek kunnen medewerkers productief zijn. Bovendien kunnen ze op nieuwe manieren contact onderhouden met uw bedrijf en met klanten.
Voor bedrijven ligt er een mooie kans om te profiteren van het steeds grootschaliger gebruik van nieuwe mobiele technologieën door consumenten. Organisaties die goed vooruitdenken, kunnen zich de komende 1 à 2 jaar van hun concurrenten onderscheiden door de mobiele ervaring die ze hun klanten en hun werknemers bieden. En Microsoft kan hierbij helpen.
Deze blog verschijnt ook op Forbes.com als onderdeel van de blogserie over het nieuwe werken met Microsoft Dynamics.