Overwegingen voor CIO´s voor een transformatie naar het Nieuwe Werken: Windows 8 bij grote organisaties

Het toepassen van een strategie voor een transformatie naar het Nieuwe Werken biedt organisaties interessante kansen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld innovatieve manieren ontdekken om met klanten om te gaan, wat kan leiden tot een betere klantervaring en een hogere omzet. Door nieuwe manieren van werken toe te passen binnen een bedrijf, kan het gemakkelijker worden om medewerkers van verschillende generaties aan te trekken. Bovendien worden zo de productiviteit en mobiliteit vergroot. Met een dergelijke strategie, en de daarmee gepaard gaande modernisering van de IT-infrastructuur en apparatuur, kunnen ook kosten worden bespaard en kan de beveiliging worden verbeterd.
Organisaties kiezen steeds vaker voor een transformatie naar het Nieuwe Werken om een werkomgeving te creëren waarin de mens centraal staat. Een dergelijke omgeving ondersteunt verschillende werkstijlen en biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om op afstand te werken vanaf een tablet, smartphone of laptop. Belangrijke voordelen van het Nieuwe Werken zijn onder andere natuurlijke gebruikersinteractie (aanraken, gebaren en spraak), verbeterde flexibiliteit van het bedrijf dankzij innovatieve manieren van werken, lagere kosten en een betere beveiliging.
In dit artikel worden enkele algemene bedrijfsscenario's besproken en wordt toegelicht hoe het nieuwe Windows 8-besturingssysteem deze scenario's kan ondersteunen en verbeteren. Ook vindt u hier informatie over trends en achtergronden van het ontwerp van Windows 8.