Vier voordelen van sociale netwetwerk voor grote organisaties

Werknemers die op mobiele apparaten werken. Vestigingen overal ter wereld. Meer ongestructureerd werk dan ooit tevoren.
De reikwijdte en het tempo van het bedrijfsleven zijn drastisch veranderd. Om bij te blijven, hebben organisaties nieuwe manieren nodig om ideeën van medewerkers te benutten en contact te onderhouden met klanten, partners en leveranciers. Precies voor dat doel kunnen ze nu gebruikmaken van zakelijke sociale netwerken.
Uit recent onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Microsoft, blijkt dat veel bedrijven niet begrijpen wat sociale tools voor hun bedrijf kunnen betekenen. Ze weten bovendien vaak niet waar ze moeten beginnen. Bekijk de volgende dia's voor meer informatie.
110
In het onderzoek van Microsoft geeft 51 procent van de respondenten aan dat ze graag meer betrokken zouden willen worden bij de besluitvorming over tools en technologieën in hun bedrijf. Medewerkers stellen prijs op inspraak. Ze hebben graag het gevoel dat ze een steentje kunnen bijdragen aan het succes van het bedrijf. Zakelijke sociale netwerken kunnen de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Ze maken de organisatie platter en slechten barrières tussen verschillende afdelingen. Mensen beschikken hiermee bovendien over een platform om waarde te bieden voor het bedrijf en veranderingen in gang te zetten. Medewerkers ervaren erkenning en worden zich sterker bewust van hun rol in de organisatie. Een gezamenlijk forum is ook een uitstekende manier om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.
Grotere betrokkenheid van medewerkers
27 mei 2013
In het onderzoek van Microsoft geeft 51 procent van de respondenten aan dat ze graag meer betrokken zouden willen worden bij de besluitvorming over tools en technologieën in hun bedrijf. Medewerkers stellen prijs op inspraak. Ze hebben graag het gevoel dat ze een steentje kunnen bijdragen aan het succes van het bedrijf. Zakelijke sociale netwerken kunnen de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Ze maken de organisatie platter en slechten barrières tussen de verschillende afdelingen. Ze bieden mensen een platform om waarde te bieden aan het bedrijf en veranderingen in gang te zetten. Een gemeenschappelijk forum biedt medewerkers erkenning en maakt mensen sterker bewust van hun rol in de organisatie. Sociale netwerken zijn bovendien een goed middel om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Bij “sociale netwerken” denken veel mensen aan chatten met vrienden en het delen van foto's van de dagelijkse lunch. Persoonlijke sociale netwerken worden inderdaad volop voor dergelijke doeleinden gebruikt. Maar zakelijke sociale netwerken kunnen de manier waarop mensen communiceren, informatie delen en werk doen, voorgoed veranderen.
Hierbij is het zaak om vooral klein te beginnen. Zet sociale tools heel gericht in, in een omgeving waar ze direct waarde opleveren. Bouw het succes en de schaal vervolgens langzaam verder uit. Managers moeten bovendien luisteren naar de mensen die de technologie gebruiken. Er is namelijk geen betere manier om te achterhalen wat werkt en wat niet.