De visie van Microsoft voor Enterprise Social

De visie van Microsoft voor Enterprise Social
Er is vandaag de dag veel ophef over sociale media, maar er is helemaal niets nieuws aan sociaal zijn. Sociaal zijn is natuurlijk en menselijk. Het heeft altijd al deel uitgemaakt van hoe we werken en samenleven en zaken doen. Wat nu nieuw is, is de manier waarop de technologie ons in staat stelt contact met elkaar te leggen en te communiceren in realtime, ook op grote afstanden en op een schaal die nog nooit eerder is vertoond in de geschiedenis van de mens.
Vanuit zakelijk perspectief gezien, is sociale technologie misschien iets nieuws, maar het maakt natuurlijk al een normaal onderdeel uit van het dagelijkse leven van tientallen miljoenen mensen. Deze mensen zijn uw werknemers, uw partners en uw klanten. Via diensten als Facebook, Twitter en LinkedIn zijn zij al gewend de dingen die zij interessant vinden, op gemakkelijke wijze te delen met anderen. Ze blijven in contact met hun vrienden en buren en zelfs met beroemdheden. Ze bespreken allerlei verschillende onderwerpen. Ze verwachten dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de discussie en dat hun bijdragen worden gerespecteerd.
Deze algemene adoptie van sociale technologie en de opkomst van de zelfverzekerde consument maken deel uit van een grotere transformatie die veranderingen teweegbrengt in hoe wij dingen voor elkaar krijgen.
Wij in Microsoft hebben er alle vertrouwen in dat sociale technologie een natuurlijk onderdeel zal gaan uitmaken van hoe we samenwerken met collega's en klanten, zoals het nu al bepaalt hoe we omgaan met vrienden en bekenden. Omdat sociale media al deel uitmaken van ons normale dagelijkse leven, is het introduceren ervan in de onderneming geen kwestie van het adopteren van een nieuwe technologie, maar van het aanpassen van systemen voor zakelijke communicatie aan de manier waarop mensen al werken en communiceren. Enterprise Social weerspiegelt gewoon de werkstijlen die zich nu aan het ontwikkelen zijn.
Microsoft combineert de software die populair is bij eindgebruikers met het platform dat IT nodig heeft. Samen levert dit een ongeëvenaarde gebruikerservaring op. We bevinden ons in een unieke positie omdat we sociale mogelijkheden kunnen toepassen op een compleet pakket bedrijfsmiddelen: sociaal, samenwerking, e-mail, unified communications en zakelijke toepassingen. U kunt de toepassingen kiezen die passen bij uw bedrijf en die nieuwe ervaringen kunnen bieden waarmee uw mensen meer voor elkaar kunnen krijgen.
Betrokkenheid stimuleren bij uw klanten
U moet klanten en partners aanspreken binnen de sociale netwerken voor consumenten en zakenmensen en tegelijk relevante inzichten opdoen. Microsoft ontwikkelt een interface voor Facebook, Twitter, LinkedIn en Skype waarmee u invloedrijke en responsieve sociale marketing kunt creëren. Maar deze diensten zijn voortdurend in ontwikkeling en wij bouwen de interface op een manier die kan worden uitgebreid zodat deze gemakkelijk aangepast kan worden aan wat er nog komen gaat. Daarnaast kunt u via sociale integratie met behulp van Microsoft Dynamics, dat mogelijkheden voor sociale analyse en sociale marketing bevat, inzicht opdoen in wat de klant beweegt en nieuwe zakelijke kansen vinden.
Verbinding voor uw medewerkers
Werknemers willen elkaar kunnen vinden, met elkaar kunnen praten, informatie delen en samen nieuwe waardevolle activiteiten ontplooien overal in de organisatie. Wij verweven sociale functionaliteit in netwerken, samenwerking, e-mail, unified communications en zakelijke toepassingen. Enterprise Social-netwerken met Yammer, samenwerking aan en beheer van content met SharePoint, productiviteit op kantoor met Office 365 en communicatie en aanwezigheidsfuncties met Lync: al deze toepassingen samen creëren nieuwe geïntegreerde ervaringen die mensen helpen hun taken gedaan te krijgen.
Stimuleer een diepere
betrokkenheid aan de buitenkant...
...met een allesomvattend, geïntegreerd
pakket van sociale toepassingen aan de binnenkant.
Breng uw mensen samen
om fantastische
ervaringen voor de klant
te bieden
Spreek uw
klanten aan met
intelligentere, slimmere en meer responsieve
sociale marketing
Met nieuwe klanten
die sociale inzichten gebruiken
gewoon binnen de
verkoopworkflow
Trek werknemers aan,
betrek hen bij uw onderneming en behoud
hen met een
sociaal intranet
Maak verbinding,
werk samen en
deel zaken met sociale
productiviteitstoepassingen
Verbind werknemers,
partners en
klanten met elkaar in realtime
op alle apparaten
Moderne sociale functionaliteit kan u helpen uw bedrijf van binnenuit te transformeren. Door de krachtige mogelijkheden van een compleet pakket sociale toepassingen te omarmen en te benutten, kan uw bedrijf organisatorische en geografische barrières slechten aan de binnenkant en meer betrokkenheid stimuleren bij klanten aan de buitenkant.
Begin vandaag nog met de transformatie van uw bedrijf:
  • Ga nu aan de slag met Yammer. Het is gratis en veilig!
  • Download Lync en probeer het in uw eigen omgeving of meld u aan voor Lync Online.
  • Verander de manier waarop u werkt met Office 365.
  • Probeer de proefversie van Dynamics CRM en klik voor een chat waarin u meer info krijgt over de mogelijkheden van integratie tussen Dynamics en Office 365.