De sociale kant van Microsoft

Hoe wij tegen sociale technologie en de opkomst van de machtige consument aankijken.

Sociale media zijn de laatste tijd een veelbesproken onderwerp, maar sociaal contact is natuurlijk niets nieuws. Sociaal contact is natuurlijk en menselijk. Het heeft altijd deel uitgemaakt van de manier waarop we werken, samenleven en zakendoen. Nieuw zijn wel de mogelijkheden die technologie biedt om in real-time verbinding te maken en te communiceren, ongeacht de fysieke afstand en de schaal.

Hoewel sociale technologie vanuit het oogpunt van het bedrijfsleven relatief nieuw is, is het voor tientallen miljoenen mensen intussen een vast onderdeel van het dagelijks leven. En dus ook voor uw medewerkers, partners en klanten. Door diensten als Facebook, Twitter en LinkedIn, is het voor hen de normaalste zaak van de wereld om dingen te delen waarin ze interesse hebben. Ze weten wat er speelt bij vrienden, buren en publieke figuren. Ze bespreken uiteenlopende onderwerpen. Ze verwachten te kunnen bijdragen aan het gesprek en rekenen erop dat hun bijdragen worden gerespecteerd.

Deze enthousiaste acceptatie van sociale technologie en de opkomst van de machtige consument maken deel uit van een grotere transformatie die onze manier van werken totaal verandert.

Microsoft is ervan overtuigd dat sociale technologie een natuurlijk onderdeel wordt van de manier waarop we met collega´s en klanten omgaan, net zoals dat ook al het geval is bij vrienden en kennissen. Dankzij het enthousiaste gebruik van sociale media in het dagelijks leven hebben medewerkers bij een introductie van sociale media in het bedrijf geen gewenningstijd meer nodig. Wel moet de bedrijfscommunicatie worden aangepast aan de manier waarop mensen al werken en communiceren. De manier van werken is veranderd en sociale functionaliteit hoort hierbij.

Microsoft combineert de software waar eindgebruikers mee vertrouwd zijn met het platform dat de IT-afdeling nodig heeft. Zo wordt een optimale ervaring gewaarborgd. We verkeren in de unieke positie dat we sociale functionaliteit aanbieden in producten uiteenlopend van sociale tools tot toepassingen voor samenwerking, e-mail, Unified Communications en bedrijfsvoering. U kiest zelf de tools die bij uw bedrijf passen om zo de productiviteit van uw medewerkers te vergroten.

Klanten bij het bedrijf betrekken
U moet klanten en partners bij het bedrijf betrekken via sociale netwerken voor consumenten en bedrijven. Tegelijkertijd moet u waardevolle inzichten zien te verzamelen. Microsoft bouwt koppelingen in naar Facebook, Twitter, LinkedIn en Skype, zodat u belangrijke resultaten kunt boeken met sociale marketing. Deze koppelingen worden voortdurend verder ontwikkeld en we werken met uitbreidbare elementen waarop gemakkelijk nieuwe onderdelen kunnen worden aangesloten. Daarnaast biedt de sociale integratie met Microsoft Dynamics, met onder meer functionaliteit voor social analytics en social marketing, mogelijkheden om te profiteren van inzicht in klanten en nieuwe leads.

Uw medewerkers onderling verbinden
Medewerkers willen elkaar kunnen vinden om gesprekken te voeren, informatie te delen en samen resultaat te boeken. We integreren sociale functionaliteit in toepassingen voor netwerken, samenwerking, e-mail, Unified Communications en bedrijfsvoering. Zo biedt Yammer sociale functionaliteit, kan er via SharePoint worden samengewerkt aan inhoud, biedt Office 365 productiviteitsvoorzieningen en bevat Lync voorzieningen voor communicatie en aanwezigheid. Dankzij alle nieuwe geïntegreerde functionaliteit kunnen mensen nóg productiever zijn.

Diepgaandere, effectievere
betrokkenheid aan de buitenkant...
...met een uitgebreid, geïntegreerd
pakket sociale tools aan de binnenkant.
Laat uw mensen optimaal samenwerken
zodat een indrukwekkende
klantervaring
ontstaat
Betrek uw klanten
bij uw bedrijf met
slimmere en interactievere
sociale marketing
Win nieuwe klanten
met behulp van sociale inzichten
direct binnen uw
verkoopworkflow
Betrek
medewerkersbij uw bedrijf en behoud hun talent
met behulp van een
sociaal intranet
Verbind,
werk samen en
deel informatie met sociale
productiviteitsprogramma's
Verbind medewerkers
partners en
klanten in real-time
op elk apparaatMicrosoft combineert de software waar eindgebruikers mee vertrouwd zijn met het platform dat de IT-afdeling nodig heeft. Zo wordt een optimale ervaring gewaarborgd. We verkeren in de unieke positie dat we sociale functionaliteit aanbieden in producten uiteenlopend van sociale tools tot toepassingen voor samenwerking, e-mail, Unified Communications en bedrijfsvoering. U kiest zelf de tools die bij uw bedrijf passen om zo de productiviteit van uw medewerkers te vergroten.

Met moderne sociale voorzieningen kunt u uw bedrijf van binnen uit transformeren. Ons uitgebreide pakket sociale tools maakt het mogelijk de organisatorische en geografische barrières binnen uw bedrijf te slechten. En naar buiten worden diepgaandere en effectievere relaties met klanten mogelijk.

Begin vandaag nog met het transformeren van uw bedrijf: