Het aftellen voor het beëindigen van de ondersteuning van Windows XP begint

Op 8 april 2014 stopt Microsoft met het ondersteunen van haar tien jaar oude Windows XP. Vanaf die datum ontvangt u geen beveiligingsupdates, oplossingen of online technische ondersteuning meer voor computers met Windows XP SP3 en Office 2003. De implicaties hiervan op de beveiliging en privacy kunnen een grote impact op uw bedrijf hebben. Als u dus nog steeds met Windows XP SP3 en/of Office 2003 werkt, moet u tijdig actie ondernemen.

Mogelijke implicaties voor uw bedrijf:

Beveiligingsrisico's

Zonder de uiterst belangrijke beveiligingsupdates kan uw pc kwetsbaar worden voor schadelijke virussen, spyware en andere schadelijke software die uw bedrijfsgegevens
en -informatie kunnen stelen of beschadigen.

Niemand meer om te helpen

Wanneer er zich problemen voordoen, wordt er vanaf die datum online en telefonisch helaas geen technische ondersteuning meer aan u of uw IT-partner gegeven en zult u het probleem zelf moeten zien op te lossen.

Down Time

Het risico op storingen van het systeem of onderbreking van de bedrijfsactiviteiten wordt groter vanwege het beëindigen van de ondersteuning, gebrek aan ondersteunde software en de leeftijd van de hardware waarop Windows XP draait.

Verminderde compatibiliteit

Veel leveranciers van software en hardware zullen niet langer ondersteuning kunnen bieden voor producten die onder Windows XP draaien, omdat zij voor Windows XP en Office 2003 geen updates meer ontvangen waarmee problemen kunnen worden opgelost.

Meer informatie

Bekijk de video

What People Are Saying

Organisaties die blijven vasthouden aan hun Windows XP-omgeving, stellen niet alleen zichzelf bloot aan beveiligingsrisico's en problemen met de ondersteuning, maar gooien ook geld over de balk dat beter kan worden besteed aan het moderniseren van hun computerpark.

IDC white paper, Mitigating Risk:
Why Sticking with Windows XP Is a Bad Idea (May 2012) [Risico's verkleinen: Waarom krampachtig vasthouden aan Windows XP een slecht idee is (mei 2012)]

Bekijk het technisch document

De steeds voortschrijdende technologie van mobiele computing en het vernuft van aanvallen op netwerken zullen zeker nadelig zijn voor de prestaties van XP wanneer de ondersteuning wordt stopgezet. Bedrijven zullen zich bewust moeten zijn van de bijkomende kosten en de kwetsbaarheid van hun computers als zij met Windows XP blijven werken.

Allan Tong, Director, Asia Pacific, Frost & Sullivan

"Windows XP is een grandioos platform geweest waarmee consumenten en bedrijven jarenlang hebben gewerkt en op hebben vertrouwd. Met de beëindiging van de uitgebreide ondersteuning voor XP in het vooruitzicht is het belangrijk dat er voorbereidingen worden getroffen voor de migratie naar een nieuwe versie van Windows om er zeker van te zijn dat gebruikers op hun systemen kunnen blijven vertrouwen,"

aldus Bryan Ma, Associate Vice President of Client Devices Research, IDC Asia/Pacific.

Het tijdens de migratie van Windows XP installeren van Windows 8 op systemen met een Intel-processor zorgt voor een betere beveiliging, beheerbaarheid en prestaties, een langere levensduur van de batterij en lagere totale eigendomskosten. De architectuur van Intel staat garant voor een naadloze integratie en volledige compatibiliteit. Bedrijven merken dan pas het voordeel van compatibele toepassingen, randapparatuur en stuurprogramma's. Dit alles zorgt voor een soepele integratie van Windows 8 Enterprise, terwijl de investeringen in de infrastructuur van onze klanten hun waarde behouden.

Nadia Steere, Director of Intel Software & Services Group, Microsoft Marketing Alliance

Bekijk de volledige details