Descătuşaţi oportunităţile de afaceri cu aplicaţiile moderne

Descătuşaţi oportunităţile de afaceri cu aplicaţiile moderne
Aplicaţiile moderne se adaptează la necesităţile utilizatorilor prin schimbul de date cu alte aplicaţii, după cum este necesar, şi prin furnizarea unor experienţe personalizate, interacţiuni naturale cu utilizatorul şi conexiuni sociale pentru o gamă largă de dispozitive acceptate de serviciile cloud.
Organizaţiile beneficiază de următoarele oportunităţi de afaceri cu aplicaţiile moderne:
  • Obţinerea unor noi clienţi sau păstrarea clienţilor existenţi prin furnizarea unor experienţe atractive de pe o gamă largă de dispozitive prin care atrag loialitatea clientului şi generează creşterea profitului.
  • Extinderea ofertelor pe piaţa globală de produse şi servicii existente pentru a consolida avantajele competitive.
  • Reacţiile mai rapide la cererea pieţei prin creşterea agilităţii în afaceri şi obţinerea mai multor informaţii despre clienţi.
Descoperiţi oportunităţile de afaceri pentru aplicaţiile moderne
O organizaţie de succes necesită mulţi clienţi. Treizeci şi cinci la sută din populaţia globului este deja conectată la internet prin 10 miliarde de dispozitive, ceea ce reprezintă o bază de clienţi potenţiali foarte mare. În plus, numărul dispozitivelor conectate la internet se va dubla în doi ani, ceea ce va crea o ocazie majoră pentru organizaţiile care adoptă utilizarea aplicaţiilor moderne pentru desfăşurarea activităţilor de afaceri.
Pe pieţele emergente, în care peste un miliard de utilizatori deţin un telefon mobil, conexiunea la internet reprezintă o nouă modalitate ca guvernele să furnizeze cetăţenilor informaţii despre sănătate, noi posibilităţi de împrumuturi sau microfinanţare pentru zonele rurale sau izolate şi noi modalităţi de a permite pescarilor să ia decizii informate deoarece cunosc preţul de pe piaţă al capturii din ziua respectivă.
Volumul imens de date (2,5 miliarde de utilizatori x 10 miliarde de dispozitive x multe activităţi zilnice), varietatea acestora (numere de telefon, adrese de e-mail, clicuri, postări pe Twitter, videoclipuri YouTube, tranzacţii, date guvernamentale etc.) şi viteza persoanelor şi bunurilor (inclusiv locaţiile, preţurile pentru consumatori, stările şi opiniile clienţilor, tendinţele şi moda) oferă o ocazie deosebită de a înţelege necesităţile clienţilor şi permit organizaţiei dvs. să reacţioneze mai rapid şi mai eficient.
Oferiţi experienţe îmbunătăţite clienţilor în fiecare aplicaţie
Aplicaţiile şi dispozitivele oferă noi oportunităţi de conectare cu clienţii noi şi existenţi. De exemplu, interacţiunea naturală cu utilizatorul oferită de aplicaţiile pentru tablete cu capacităţi tactile şi interacţiuni prin gesturi poate îmbunătăţi semnificativ experienţa clientului într-o varietate de scenarii, de la magazinele de vânzare cu amănuntul la filialele băncilor. Furnizarea unei experienţe neschimbate clientului şi prezenţa mărcii pe mai multe dispozitive şi platforme poate ajuta la fidelizarea clienţilor. Iar furnizarea unor noi capacităţi de autoservire pentru client şi oferirea unor noi scenarii de consum poate duce la creşterea profitului la cel mai înalt nivel de eficienţă.
Extindeţi piaţa de clienţi potenţiali pentru a pătrunde pe pieţe din zone noi
Aplicaţiile moderne şi tehnologia cloud oferă oportunităţi de conectare cu clienţii noi din întreaga lume. Tehnologia cloud poate distribui conţinutul aplicaţiilor moderne pentru a extinde afacerea curentă spre oportunităţi şi pieţe noi. În plus, colectarea datelor din sursele de pe internet, cum ar fi reţelele de socializare şi pieţele de date oferă informaţii despre comportamentul clienţilor la nivel global (de exemplu, analizarea stărilor clienţilor de pe reţelele de socializare pentru îmbunătăţirea experienţelor asociate cu serviciile pentru clienţi sau pentru îmbunătăţirea produselor).
Îmbunătăţirea performanţelor firmei pentru reacţii mai rapide
Îmbunătăţirea performanţelor firmei este posibilă prin analizarea volumului de date în permanentă creştere, în special a datelor nestructurate, sau colectarea datelor de dimensiuni mari sau complexe (denumite şi Big Data). Noile instrumente analitice oferă ocazia de a înţelege clienţii şi tendinţele pieţei prin capturarea, organizarea, stocarea, căutarea, partajarea, analizarea şi vizualizarea datelor pentru a genera noi oportunităţi de atragere a profitului.
Scenarii de afaceri pentru aplicaţiile moderne: Descărcaţi Cartea albă completă de la Microsoft
Echipa de strategie Microsoft Enterprise a publicat o carte albă pentru o mai bună înţelegere a modului în care aplicaţiile moderne vă pot ajuta organizaţia. Sunt descrise în totalitate nouă scenarii dificile de afaceri şi soluţiile corespunzătoare.
Puteţi să descărcaţi cartea albă completă aici.