Călătoria către IT-ul modern

Asemeni multora dintre cei care conduc şi lucrează în departamente IT, echipele de conducere din cadrul Microsoft IT reflectează în mod regulat asupra a ceea ce facem şi cum facem în domeniul IT. Face parte din noi şi din firma noastră să fim autocritici, responsabili, pregătiţi să ne confruntăm cu provocări de proporţii şi să o facem cu pasiune şi integritate.
În prezent, ne aflăm în mijlocul transformărilor asupra modului în care lucrăm în IT. Această schimbare este legată de viziunea pe care Tony Scott, CIO, a stabilit-o pentru organizaţia noastră: să conectăm firma, să ne încântăm clienţii şi să reprezentăm o sursă de inspiraţie în domeniu. De asemenea, este legată de necesităţile firmei. Microsoft se confruntă cu concurenţa pentru segmentele de business şi de consumatori, de aceea, în timp ce urmăreşte următorul miliard de clienţi, firma are nevoie să poată reacţiona rapid la condiţiile care evoluează ale pieţei. Aceasta duce la noi strategii de business, la noi modele şi la executarea acestora cu mai multă flexibilitate decât în trecut. Un exemplu de noi modele, pentru noi, este reprezentat de deschiderea magazinelor de distribuţie Microsoft în S.U.A. şi de planurile de expansiune pentru următorii câţiva ani.
Microsoft IT se află în mijlocul transformărilor asupra modului în care funcţionează. Văd această situaţie ca pe o călătorie către IT-ul modern, caracterizat prin un plus de strategie, inovaţie şi competitivitate. Destinaţia călătoriei noastre o constituie crearea unei întreprinderi în timp real. Ne concentrăm pe procesele de afaceri şi pe utilizatorul final pentru a încheia această călătorie. Permiteţi-mă să spun câteva cuvinte despre fiecare.
Privitor la procesele de afaceri, schimbăm trei aspecte. În primul rând, separăm procesele de afaceri de tehnologie, ceea ce ar trebui să crească flexibilitatea proceselor de afaceri. În al doilea rând, creăm şi gestionăm aplicaţii mixte, orientate către procese, pentru a oferi capacităţi de business extrem de diferenţiate, eliminând totodată redundanţa. În al treilea rând, concentrăm eforturile organizaţiei noastre de IT în jurul activităţilor care contribuie la crearea unei valori de business înalte şi la diferenţierea strategică faţă de concurenţă.
Privitor la utilizatorii finali, realizăm trei lucruri. În primul rând, suntem mai preocupaţi să oferim angajaţilor, din momentul în care intră pe uşă, instrumente de productivitate, instrumente şi colaborare şi statistică. În al doilea rând, lucrăm pentru a menţine conexiunea dintre angajaţi şi participanţii direct interesaţi, prin cablu, prin conexiuni mobile sau prin socializare. În al treilea rând, lucrăm pentru îmbunătăţirea inovaţiei în domeniile de graniţă, oferind oamenilor posibilitatea de a propune şi a contribui la soluţiile IT, precum magazinele de aplicaţii şi instrumentele pentru reţele de socializare. Facem acest lucru deoarece angajăm mai multe persoane care s-au trăit numai în epoca digitală comparativ situaţia de acum cinci ani. Această tendinţă va continua şi, în acelaşi sens cu tendinţa de consumerizare din IT, utilizatorii doresc aceleaşi experienţe bogate la business ca şi cele de acasă.
O altă metodă de grăbire a schimbării din IT constă în a înclina balanţa, oferind utilizatorului responsabilitatea întreprinderii, domeniu în care IT-ul a fost perceput adesea ca un factor de control şi blocare. Pentru obţinerea echilibrului corect, minimizând totodată riscurile şi maximizând beneficiile, este posibil să fie necesară adoptarea anumitor tehnologii pentru consumatori la locul de muncă sau furnizarea unor alternative pentru întreprinderi, pentru a mulţumi atât utilizatorii, cât şi organismele de reglementare.
Punctul de inflexiune al acestui echilibru îl constituie inovaţia. Modul în care noi, ca profesionişti ai domeniului IT, construim, implementăm şi gestionăm proiectele IT se bazează integral pe inovaţie. Inovaţia este esenţială pentru oameni, pentru departamente şi pentru firme deoarece ajută la menţinerea angajaţilor, inspiră echipele şi diferenţiază firma pe piaţă. Ca parte integrantă a procesului de schimbare de la Microsoft IT, am pregătit instrumente şi programe care să permită şi să motiveze proiectele inovatoare. Aceste proiecte variază de la vizualizarea datelor la capturarea 3 D şi raportare. Am sponsorizat, de asemenea, proiectul „Microsoft IT Garage”, în cadrul căruia încurajăm şi permitem întregului personal de la Microsoft IT să facă experimente cu activităţile în cloud şi să aducă soluţii şi concepte inovatoare.
Descoperim că această călătorie către IT-ul modern prezintă multe implicaţii pozitive pentru IT şi pentru business. Voi arăta câteva rezultate ale unui program pilot cu durată de un an cu businessul nostru de licenţiere, care reprezintă esenţa modul în care valorificăm produsele şi serviciile pentru Microsoft. Pilotul a fost un model pentru trecerea la o întreprindere în timp real. Rezultatele au demonstrat că durata de creare a aplicaţiei a fost redusă cu 25%, iar timpul pentru lansarea unui produs a fost redus cu 60%. În acest timp, satisfacţia partenerului de business a crescut cu 44 de puncte, iar gradul de satisfacţie a partenerului de distribuţie a crescut cu 83 de puncte. Acest proiect pilot încununat de succes a validat o marte parte din schimbarea strategică pe care o aducem astăzi în cadrul Microsoft IT.
Cred că organizaţiile moderne din domeniul IT sunt, acum mai mult ca niciodată, esenţiale pentru succesul businessului, iar IT-ul va prelua mai mult din rolul de lider în business, progresând. Dacă sunteţi interesaţi să aflaţi mai multe despre călătoria noastră, puteţi pune întrebări aici sau puteţi să luaţi legătura cu echipa Microsoft pentru conturi spre a programa o prezentare.
Bob Anderson