Microsoft actualizează planul de lansare a produselor de socializare de tip enterprise, celebrează aniversarea achiziţionării reţelei Yammer

Astăzi se împlineşte un an de când Microsoft Corp.a anunţat achiziţia reţelei Yammer, furnizorul principal de reţele de socializare de tip enterprise. De la achiziţie, produsele de socializare de tip enterprise de la Microsoft s-au dezvoltat pe toate planurile, inclusiv în ceea ce priveşte utilizatorii noi, clienţii cu plată, implicarea utilizatorilor, inovaţia şi ecosistemul de parteneri care vând şi se conectează la platforma Yammer.
Aspectele importante ale dezvoltării pe douăsprezece luni includ următoarele:
  • numărul de utilizatori înregistraţi a crescut cu peste 55% la aproape 8 milioane;
  • numărul de reţele cu plată a crescut cu peste 200% de la un an la altul;
  • activitatea utilizatorilor Yammer (şi anume, mesaje, grupuri şi fişiere) aproape că s-a dublat de la un an la altul.
„Expansiunea continuă în dezvoltarea reţelei Yammer este dovada că produsele de socializare de tip enterprise reprezintă o tendinţă importantă în modul în care oamenii doresc să schimbe informaţii, să înveţe şi să se conecteze la locul de muncă şi se aseamănă cu modul în care interacţionează în viaţa personală”, a afirmat David Sacks, cofondatorul Yammer şi vicepreşedintele corporaţiei, Divizia Microsoft Office. „Pe parcursul anului trecut, reţeaua Yammer a oferit noi posibilităţi de a împărtăşi beneficiile socializării de tip enterprise prin organizarea globală a vânzărilor şi asocierea produselor Microsoft cu oferte importante de comunicare, colaborare şi productivitate în cloud, cum ar fi Microsoft Office 365 şi Microsoft Dynamics CRM. În ceea ce priveşte socializarea de tip enterprise, considerăm că are un potenţial continuu ca fundament al viitorului metodelor de lucru.”
Pentru mai multe informaţii despre perspectiva lui David Sacks privind succesul înregistrat anul trecut, citiţi astăzi postarea sa de pe blogul oficial Microsoft.
Clienţii şi partenerii se bazează pe Yammer
Infografic Yammer
25 iunie 2013

Imagine: web | Imprimare

Pe măsură ce organizaţiile adoptă în număr din ce în ce mai mare beneficiile soluţiilor de socializare de tip enterprise, clienţii ca Manhattan Associates observă rezultate reale mai bune privind colaborarea şi comunicarea interdepartamentală, timpul de răspuns şi flexibilitatea din cadrul afacerii. Alţi clienţi, cum ar fi Electronic Arts, care au început recent să utilizeze Yammer, sunt încântaţi de ocazia de a beneficia de o colaborare interdepartamentală mai bună şi de comunicare deschisă în cadrul firmelor din grup.
„Socializarea de tip enterprise a transformat modul în care lucrăm, a dărâmat barierele organizaţionale şi ne-a permis să fim mai deschişi şi mai cooperanţi şi să oferim clienţilor răspuns într-un timp mult mai scurt”, a afirmat Dawn Gartin, managerul departamentului de colaborare din cadrul Manhattan Associates Inc. „În calitate de clienţi Microsoft SharePoint şi Yammer, suntem mulţumiţi de viziunea Microsoft şi de modul în care se unesc produsele pentru a ne oferi o experienţă socială uniformă, lucru care pentru noi este foarte important în desfăşurarea activităţilor.”
De asemenea, partenerii continuă să investească în Yammer conectând la Yammer aplicaţii terţă parte care oferă capacităţi „line-of-business” şi valoare suplimentară pentru organizaţiile care utilizează Yammer. Numărul de parteneri din Directorul de aplicaţii Yammer s-a dublat de la lansarea acestuia în octombrie 2012, iar numărul de dezvoltatori care colaborează cu Yammer a crescut cu mai mult de 70%.
Astăzi Yammer a anunţat integrarea cu Klout, instrumentul de influenţă online care permite utilizatorilor Yammer să-şi publice scorurile Klout şi experienţa direct pe profilul Yammer. În plus, administratorii Yammer pot alege să desfăşoare o integrare mai profundă cu Klout pentru a obţine scoruri Klout interne, specifice pentru Yammer, pentru angajaţi pe baza activităţii acestora în reţeaua Yammer a unei companii.
Mai multe informaţii despre dezvoltarea ecosistemului de parteneri Yammer sunt disponibile în postarea de astăzi de pe blogul Yammer.
Progresul planului privind produsele de socializare de tip enterprise
Pe parcursul anului trecut, Yammer a continuat să ofere actualizări importante pentru produs, inclusiv capacităţi de traducere a mesajelor, îmbunătăţire a colaborării asupra fişierelor, actualizări ale platformei, cum ar fi fluxuri încorporabile şi butoanele „Apreciaţi” şi „Urmăriţi”, dar şi dezvoltare continuă pe diverse platforme mobile.
De asemenea, Yammer continuă cu strategia sa stabilită de a oferi un nivel de interacţiune socială între Microsoft Office şi aplicaţiile terţă parte. Microsoft consideră că, pentru ca reţelele de socializare să devină o obişnuinţă la locul de muncă, acestea trebuie să facă parte din aplicaţiile pe care angajaţii le utilizează zilnic. Pentru ca viziunea şi planurile anunţate anterior să dea rezultate, Microsoft oferă interoperabilitate cu Office 365 a acestor caracteristici lansate recent:
  • Fluxul de ştiri Yammer pentru SharePoint Online şi Office 365. Yammer funcţionează acum mult mai profund şi mai uniform cu Office 365 şi SharePoint Online, permiţând clienţilor să înlocuiască fluxul de ştiri SharePoint cu Yammer.
  • Noua aplicaţie Yammer în Magazinul Office. Disponibilă până la finalul lunii iunie în Magazinul Office, aplicaţia Yammer va permite clienţilor să încorporeze cu uşurinţă fluxurile de grup Yammer în site-urile SharePoint, creând o conexiune între grupuri şi site-uri pentru a obţine toate beneficiile oferite de Yammer şi SharePoint.
În lunile următoare, Microsoft va lansa numeroase actualizări Yammer, SharePoint şi Office 365 pentru a consolida conexiunile dintre servicii şi pentru a oferi posibilităţi mai bune de colaborare. Deşi Microsoft a discutat deja despre furnizarea unei experienţe mai bune pentru utilizator şi sign-onul unic, noile caracteristici planificate includ îmbunătăţiri privind serviciul de e-mail şi căutare:
  • interoperabilitate îmbunătăţită pentru e-mail. Noile capacităţi vor face mai uşoară urmărirea conversaţiilor şi participarea utilizatorilor la acestea prin Yammer şi e-mail;
  • mesagerie extinsă prin Yammer şi comunicare externă. Funcţionalitatea extinsă ajută la satisfacerea cerinţelor zilnice privind comunicarea, cum ar fi o comunicare externă perfectă şi îmbunătăţirea mesajelor trimise în timp real;
  • integrarea căutării SharePoint. Căutarea integrată face mai simplă găsirea rapidă a informaţiilor în Yammer şi SharePoint.
Microsoft va utiliza o abordare bazată pe dezvoltare rapidă pentru a aduce îmbunătăţiri continue în sensul creării de experienţe conectate la nivelul serviciului Office 365 în care se vor asocia aplicaţii de socializare, de colaborare, de mesagerie instant, servicii de e-mail, servicii vocale şi video, dar şi aplicaţii „line-of-business” în modalităţi noi şi inovatoare. Mai multe detalii despre planul de integrare Office 365 şi Yammer sunt oferite astăzi în postarea de pe blog aparţinând lui Jared Spataro.
Despre reţeaua Yammer
Yammer (www.yammer.com) este cea mai bună reţea de socializare de tip enterprise, utilizată de peste 200.000 de organizaţii din întreaga lume, incluzând aproximativ 85% dintre companiile din Top 500, pentru a stimula colaborarea în echipă, a oferi soluţii angajaţilor, a obţine flexibilitatea afacerii şi a promova conectarea în organizaţii. Modelul de afaceri freemium oferit de Yammer permite clienţilor să constate valoarea reţelei Yammer înainte de a face upgrade la versiunea premium. Fondat în 2008, Yammer face acum parte din Divizia Office a companiei Microsoft.
Despre Microsoft
Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq „MSFT”) este lider mondial în software, servicii şi soluţii care ajută oamenii şi companiile să îşi descopere potenţialul maxim.
Notă pentru editori: Pentru mai multe informaţii, ştiri şi perspective oferite de Microsoft, accesaţi Centrul de ştiri Microsoft la adresa http://www.microsoft.com/news. Linkurile, numerele de telefon şi titlurile au fost corecte la momentul publicării, dar este posibil să se fi schimbat. Pentru asistenţă suplimentară, jurnaliştii şi analiştii pot contacta Echipa Microsoft de răspuns rapid sau persoanele de contact corespunzătoare listate la adresa http://www.microsoft.com/news/contactpr.mspx