Underhållningens framtid: vi välkomnar ett ständigt aktivt mobilt samhälle

Sedan vår ursprungliga Xbox lanserades i november 2001 har framgången främst kretsat kring en låda i vardagsrummet som bjudit på de bästa spelupplevelserna någonsin. Men nu lever vi i en värld med en uppsjö enheter. De miljontals människor som tar del av underhållning på sin Xbox gör det med en annan enhet på en armlängds avstånd. För över en miljard människor världen över har smartphones och surfplattor förändrat hur vi läser, spelar spel, kommunicerar med vänner, ser på film, lyssnar på musik och utforskar världen. Med tanke på deras popularitet och utbredning började vi fundera på hur den typen av enheter skulle kunna bidra med ännu mer.
Vi anser att underhållning ska förflyttas smidigt mellan olika enheter och att enheterna ska fungera tillsammans för att göra din favoritunderhållning mer lättåtkomlig. Det skulle skapa helt nya upplevelser med din tv och dina smarta enheter.
I samband med lanseringen av Windows 8 kunde vi tillhandahålla ett anslutet ekosystem för konsumenter för tv:n, telefonen och PC:n/surfplattan. Vi lanserar inte bara spel, utan också nya musik- och videotjänster som är utformade för miljöer med flera skärmar. Tjänsterna innefattar enkla och kraftfulla upplevelser för konsumenterna, inklusive "köp en gång, spela var som helst"-funktionalitet och möjligheten att skicka innehåll med en knapptryckning från dina smarta enheter till tv:n via Xbox 360.
Xbox SmartGlass är vår metod för underhållning på flera skärmar. Med Xbox SmartGlass har vi två huvudsakliga mål:
 • Att göra det enkelt att upptäcka och styra din underhållning med de enheter du redan har (enheter med Windows 8, Windows Phone, iOS och Android)
 • Att se till att du får ut mer av din underhållningsupplevelse
  • Styra din underhållning – din telefon och surfplatta kan bli hemmets bästa fjärrkontroller. Använd dina enheter till att pausa, spola tillbaka eller förbättra underhållningen och styra din Xbox 360 med pekskärmen på din smartphone eller surfplatta.
  • Tv och film – Med Xbox Video kan du sätta igång ett tv-program eller en film på din surfplatta med Windows 8 och se klart på stor skärm via Xbox 360. Du kan även se namnen på rollbesättningen och teamet för den film du tittar på och upptäcka relaterade filmer.
  • Sport – Samtidigt som du tittar på matchen kan du använda en andra skärm för att följa statistik i realtid, information om spelare, nyheter och höjdpunkter du kanske har missat.
  • Musik – Styra din Xbox Music-upplevelse på tv:n med din smartphone eller surfplatta, upptäck relaterade artister och låtar, skaffa ny musik, läs artistinformation med mera. Och ta med dig Xbox Music överallt med Windows Phone 8.
  • Internet Explorer för Xbox – Med din smartphone eller surfplatta kan du panorera eller nypa och zooma för att utforska webben på den största och bästa skärmen, göra enkla textinlägg med tangentbordet på surfplattan eller telefonen och sedan flytta webbläsaren till enheten och ta med den ut.
  • Spel – Spelen blir ännu bättre med Xbox SmartGlass. Få en fotokarta över din tävlingsbana i Forza Horizon, lägg upp låtar till Dance Central III eller kasta en curveball i Homerun Stars, allt direkt från telefonen eller surfplattan.
Xbox sammanför nu flera produkter (surfplattor och datorer med Windows 8, Windows Phone 8, Xbox, Bing och Internet Explorer bland andra) och överbryggar flera enheter och operativsystem (Xbox 360, Surface, Windows Phones, OEM-datorer, Apples iOS och Googles Android bland andra). På så sätt får människor enkelt all underhållning de önskar med sina favoritenheter var de än befinner sig.
Som en följd av vår insats ökade vi snabbt åtkomsten för Xbox-underhållning från 70 miljoner konsoler till hundratals miljoner enheter världen över. Vi har också tagit ett stort kliv framåt och ökat den globala åtkomsten eftersom vi har utökat åtkomsten för underhållning med Xbox till 222 länder jämfört med 35 för bara ett år sedan.
Det här är underhållningens framtid. Och den är tillgänglig nu.