Arbete i en mobil värld

Arbetslivet har förändrats. Kommer du ihåg när jobbet alltid var en fysisk plats? Nu kan vi jobba var som helst och när som helst. I min arbetsroll är jag alltid på väg någonstans, oavsett om det är mellan två byggnader på vår anläggning i Redmond eller till kunder och partner över hela världen. Jag är sällan på kontoret och faktum är att jag inte längre har det traditionella upplägget med skrivbord, datorskärm och tangentbord. Jag har ett långt konferensbord som jag använder vid möten, en stor skärm på väggen och ett Microsoft RoundTable-videokonferenssystem som jag kan använda till att hålla virtuella möten med deltagare över hela världen med Lync-teknik. Lync och Skype har ändrat hur jag interagerar på jobbet och i mitt privatliv. Jag måste inte längre resa över hela jorden för att hålla möten med de globala teamen, och när jag reser kan jag använda Skype och prata med familjen. Det är viktigt för mig att jag kan röra mig smidigt mellan olika platser och enheter – oavsett om jag har med mig pekdatorn med Windows 8 på ett möte eller min Windows Phone när jag är ute och reser. Jag vill ha samma användarupplevelse och tillgång till information oavsett var jag är.

Jag har satt upp ett mål för mig själv i år: att jag ska bli "pappersfri" i ordets rätta bemärkelse och anamma en verkligt digital livsstil. Att bli pappersfri handlar inte bara om att det känns rätt ur miljösynpunkt. Det handlar också om att bli effektivare och mer produktiv. Jag har gjort stora framsteg och nu vet mina medarbetare att de inte ska ta med pappersutskrifter till våra möten – vi delar allt material på våra enheter eller via Lync. Jag ber också teamet som sköter ledningssupporten att tillhandahålla allt material jag behöver läsa i förväg via OneNote och SkyDrive istället för att skriva ut det eller skicka det via e-post. Eftersom alltihop finns i molnet har jag har tillgång till att jag behöver via min enhet. Dessutom är det säkert. Informationen och materialet är tillgängligt när jag behöver det, oavsett var jag befinner mig, och jag kan dela allt med mitt team snabbt och enkelt. Jag antecknar allt i OneNote och skickar ut sammanfattningar och anvisningar bara minuter efter att vi hållit ett möte. Vi publicerade nyligen ett faktablad som heter Digitizing the Executive Suite. Det handlar om hur du kan ändra hur du "går till jobbet". Läs det gärna!

För ett tag sedan befann jag mig på en flygplats på väg till Latin American CIO Forum i Miami i Florida. Jag kunde ta ett Lync-samtal med en viktig partner från min Windows Phone medan jag väntade på att gå ombord. Väl ombord anslöt jag min pekdator med Windows 8 till planets trådlösa nätverk och pratade med partnerteamet om viktiga saker vi diskuterat under mötet. Jag fick mer gjort under flygningen, som att gå igenom kvartalets försäljningsdata och skriva kommentarer till finansteamet. Jag öppnade och redigerade dokumentet i vår SkyDrive Pro-mapp och mejlade sedan teamet om att jag hade skrivit in min återkoppling. På Microsoft använder vi DirectAccess-tekniken fullt ut, och med den har jag tillgång till företagets nätverksresurser var jag än är. När jag använder det trådlösa nätverket på planet jobbar jag på samma sätt som om jag satt på kontoret, eftersom jag har tillgång till precis samma företagsresurser. Lanseringen av Windows 8 gör utbudet av mobilitetsalternativ och -funktioner ännu bättre. Jag har använt Windows 8 ett antal månader nu och jag gillar verkligen de flyttbara panelerna och den konsekventa och sammanhängande upplevelsen jag får med alla mina enheter. Jag har fler valmöjligheter. Jag behöver inte välja mellan antingen ett snyggt utförande eller god datatillgång och funktionalitet. Informationen jag behöver åtkomst till i mitt dagliga arbete är sekretessbelagda, affärskritiska data, men jag har ändå åtkomst till dem via alla enheter i en säker och kontrollerad miljö. Med en pekdator med Windows 8 som körs med BitLocker-diskkryptering kan jag använda företagsdomäner precis som med en vanlig dator.

  • Ett turkiskt företag som erbjuder finanstjänster ville börja jobba mobilt för att förkorta svarstiderna och göra både kunderna och sina medarbetare nöjdare. De behövde en kostnadseffektiv och användarvänlig lösning som fungerade med företagets befintliga IT-infrastruktur, och som dessutom passade in i företagets BYOD-strategi (Bring Your Own Device). Genom att aktivera Microsoft ActiveSync för Microsoft Exchange-infrastrukturen och utöka Exchange till mobiltelefoner kunde de skära ned på kostnaderna och göra medarbetarna nöjdare. Medarbetarna har nu åtkomst till e-post, kalendrar, kontaktuppgifter och realtidsinformation. Den dagliga kommunikationen och de dagliga besluten går snabbare och fungerar bättre, och företagets produktivitet har ökat betydligt.
  • Ett företag i USA som tillhandahåller informationstjänster skapade en mobilversion av en skrivbordsapplikation som tillhandahåller innehållsaktiverade arbetsflödeslösningar, och som är nödvändig ur operativ synvinkel. De ville göra det möjligt för sina medarbetare att förlita sig på sina mobila enheter när de inte är på kontoret och komma åt data på ett säkert sätt var de än är. Företaget balanserade effektiviteten i infrastrukturen så att appanvändarna inte behöver investera i mer maskinvara, samtidigt som åtkomsten kontrolleras och krypteras. De valde att använda Windows Azure med den nya appen eftersom det är så lätt att storleksanpassa vid behov och på grund av kostnadseffektiviteten. Dessutom kan de använda välbekanta verktyg under utvecklingslivscykeln och få ut appen på marknaden snabbare.

Du kan också ändra hur du "går till jobbet"! Prata med dina representanter om en uppgradering till Windows 8 och om hur det kan hjälpa dig att nå verksamhetsmålen. Prova att använda nya Office med SkyDrive Pro och se hur du kan börja sköta verksamheten var som helst och när som helst. Jag vill dessutom alltid höra vad du tycker om produkterna och om det är något jag kan hjälpa er med.