Microsoft uppdaterar vägledningen för sociala verktyg för företag, ett år efter förvärvet av Yammer

I dag är det ett år sedan Microsoft Corp. tillkännagav förvärvet av Yammer, en ledande leverantör av sociala nätverkstjänster för företag. Under det år som gått har Microsoft ökat takten betydligt i arbetet med sociala verktyg för företag på alla områden: nya användare, fler betalande kunder, mer engagerade användare, fler innovationer och ett ekosystem med partnerföretag som säljer och ansluter till Yammer-plattformen.
Några av höjdpunkterna är:
  • I dag finns nästan 8 miljoner registrerade användare – en ökning med över 55 procent.
  • Betalda nätverkstjänster har ökat med mer än 200 procent på ett år.
  • Användaraktiviteten på Yammer (d.v.s. antalet meddelanden, grupper och filer) har i stort sett dubblerats på ett år.
”Att Yammer fortsätter att växa så kraftigt och så snabbt är ett tydligt tecken på att sociala verktyg för företag är en viktig trend för hur människor vill dela information, lära sig nya saker och hålla kontakten inom arbetslivet, ungefär på samma sätt som de interagerar privat”, säger David Sacks som är en av grundarna till Yammer och Corporate Vice President för Microsoft Office Division. ”Under det senaste året har Yammer utökat sina möjligheter att sprida fördelarna med sociala verktyg för företag tack vare Microsofts globala säljorganisation och produktkombinationer med viktiga verktyg för kommunikation, samarbete och molnproduktivitet, som Microsoft Office 365 och Microsoft Dynamics CRM. Sociala verktyg för företag har fortsatt stor potential och vi ser dem som en hörnsten i framtidens arbetsplatser.”
Om du vill veta mer om vad David Sacks säger om framgångarna under de senaste året kan du läsa hans inlägg på den officiella Microsoft- bloggen.
Kunder och partnerföretag tror på Yammer
Infobild om Yammer
25 juni 2013

Bild: Webb | Skriv ut

Allt fler företag inser fördelarna med att använda sociala verktyg. Många kunder, däribland Manhattan Associates, har konstaterat stora förbättringar i form av till exempel bättre samarbete och kommunikation mellan olika enheter, snabbare svarstider till kunderna och en ökad flexibilitet i verksamheten. Andra kunder, till exempel Electronic Arts som just har börjat använda Yammer, ser stora möjligheter till bättre samarbeten mellan olika enheter och öppnare kommunikation inom hela organisationen.
”Sociala verktyg för företag har verkligen gjort att vi kan jobba på ett helt nytt sätt över olika typer av gränser inom organisationen. Vi samarbetar mer och är mer lyhörda och det gäller även utåt mot våra kunder”, säger Dawn Gartin som är samarbetschef på Manhattan Associates Inc. ”Vi är kunder till såväl Microsoft SharePoint som Yammer och tycker det är oerhört spännande med Microsofts vision och hur produkterna samordnas för att ge en enhetlig social upplevelse. För oss är det nyckeln för att få jobbet gjort.”
Många partnerföretag fortsätter också att investera i Yammer, så att program och appar från tredjepartsföretag kan kopplas till Yammer och ge ytterligare mervärde till befintliga Yammer-kunder. Antalet partnerföretag i Yammers App Directory har nästan dubblerats sedan lanseringen i oktober 2012, och antalet utvecklare som använder Yammer som plattform har ökat med över 70 procent.
I dag tillkännagav Yammer att Klout (ett rankningsverktyg som visar effekten av dina aktiviteter i sociala medier) ska integreras. Det innebär att Yammer-användare ska kunna publicera sin offentliga Klout-information direkt i sina Yammer-profiler. Dessutom kan Yammer-administratörer välja att aktivera ytterligare integrering med Klout för att ta fram interna, Yammer-specifika Klout-poäng för medarbetare utifrån deras aktivitet inom företagets Yammer-nätverk.
Mer information om hur ekosystemet med Yammer-partnerföretag växer finns i dagens Yammer-blogginlägg.
En ny vägledning för sociala verktyg för företag
Under det senaste året har Yammer gjort kontinuerliga, omfattande produktuppdateringar. Bland annat har man lagt till översättningsfunktioner för meddelanden och en förbättrad funktion för filsamarbeten, uppdaterat plattformen med t.ex. inbäddningsbara feeds och knapparna Like och Follow och fortsatt utvecklingsarbetet på olika mobilplattformar.
Yammer fortsätter också att steg för steg förverkliga sin strategi för att erbjuda ett socialt lager för samtliga Microsoft Office-program och program från tredjepartsföretag. För att sociala nätverk ska bli en naturlig del av arbetsplatsen menar Microsoft att de måste införlivas i alla de program som används varje dag. För att kunna uppnå den här visionen och tidigare utfästelser levererar Microsoft nu interoperabilitet med Office 365 genom de här nya funktionerna:
  • Yammer-nyhetsfeed för SharePoint Online och Office 365. Yammer är nu ännu smidigare integrerat med Office 365 och SharePoint Online så att kunderna kan använda Yammer i stället för SharePoint-nyhetsfeeden.
  • Ny Yammer-app i Office Store. Från och med slutet av juni är Yammer-appen tillgänglig i Office Store. Med den här appen kan kunderna enkelt bädda in Yammer-gruppfeeds på SharePoint-webbplatser så att det viktigaste från grupper och webbplatser samlas på ett ställe.
Under de närmaste månaderna kommer Microsoft att lansera flera uppdateringar av Yammer, SharePoint och Office 365 för att ytterligare förbättra integrationen mellan tjänsterna och underlätta samarbete. Microsoft har redan utlovat förbättrade användarupplevelser och enkel inloggning. Bland de nya planerade funktionerna finns också förbättrade funktioner för sökning och e-post:
  • Förbättrad interoperabilitet för e-post. De nya funktionerna gör det lättare för användarna att följa och delta i konversationer mellan Yammer och e-post.
  • Utökade funktioner för meddelanden och extern kommunikation i Yammer. Den vardagliga kommunikationen blir enklare tack vare smidiga funktioner för extern kommunikation och förbättrad realtidsfunktion för riktade meddelanden.
  • Integration med sökfunktionen i SharePoint. Den integrerade sökfunktionen gör det lättare att snabbt hitta information samtidigt i Yammer och SharePoint.
Microsoft ökar takten i utvecklingsarbetet för att kunna fortsätta att lansera fler förbättringar för en ännu smidigare upplevelse av Office 365, där applikationer för sociala nätverk, samarbete, e-post, snabbmeddelanden, telefonsamtal och video och affärsapplikationer integreras på helt nya sätt. Mer information om integrering mellan Office 365 och Yammer finns i dagens blogginlägg från Jared Spataro.
Om Yammer
Yammer (www.yammer.com) är ett ledande socialt nätverk för företag som används av över 200 000 organisationer världen över – bland annat omkring 85 procent av Fortune 500-företagen – för att underlätta samarbete, ge stöd åt medarbetarna, öka flexibiliteten i verksamheten och främja goda kontakter inom hela företaget. Yammers ”freemium”-affärsmodell gör att kunderna kan få en försmak av det mervärde som Yammer ger innan de uppgraderar till premiumtjänsten. Yammer grundades 2008, och ingår nu i Microsoft Office Division.
Om Microsoft
Microsoft (”MSFT” på Nasdaq) grundades 1975 och är ett världsledande företag inom programvara, tjänster och lösningar som hjälper människor och företag att utnyttja sin fulla potential.
Information till pressrepresentanter: Mer information, nyheter och material från Microsoft finns på Microsoft News Center på http://www.microsoft.com/news. Alla länkar, telefonnummer och titlar var korrekta vid publiceringstillfället men kan ha ändrats senare. Journalister och analytiker som behöver mer information kan kontakta Microsofts Rapid Response Team eller använda kontaktinformationen på http://www.microsoft.com/news/contactpr.mspx