Ett nytt synsätt med sociala medier

En ny kultur och en uppsättning sociala möjligheter har dykt upp, både för konsumenter och företag. Kunderna samarbetar med varandra, delar information och påverkar beslutsfattandet. Och de anställda vill kunna hitta varandra, prata med varandra och skapa nya mervärden utan hänsyn till traditionella hierarkier och pyramider. När social information bäddas in i dina verktyg och processer blir verksamheten helt uppkopplad och engagerad.

Mer info

Skapa ett djupare, mer påverkande engagemang utanför företaget.

Inför sociala funktioner i applikationer för nätverk, samarbete, e-post, kommunikation och affärer för att skapa nya sätt att engagera kunderna.

Mer info

Tillhandahåll en omfattande, integrerad programsvit för sociala verktyg inom företaget.

Engagera kunder och partners med sociala nätverk för konsumenter och företag, och hjälp folk att pussla ihop sina yrkes- och privatliv genom att skapa nya sätt att jobba och samarbeta.

Mer info

Säkra och administrera sociala verktyg på en enda uppkopplad plattform.

Sociala verktyg måste vara en del av en uppkopplad plattform som IT-avdelningen kan lita på för administration och säkerhet. Företagsledare har också nytta av en uppkopplade plattform, eftersom det innebär att användarna har en enda identitet och närvaro oavsett verktyg. Och cheferna kan koppla samman analyser från sociala nätverk med andra verksamhetsdata för ökad insikt.

Mer info
NEXT:

Microsoft Cloud

Varje företag är unikt. Därför kan Microsoft Cloud skräddarsys för att uppfylla varje företags behov. Det är molnet som förvandlar enorma dataströmmar till kunskaper, bidrar till enastående produktivitet, omvandlar en mobil arbetsstyrka till ett sammankopplat team och snabbt kan skalas upp eller ned för att uppfylla era behov. Det är ett flexibelt moln.